torsdag 21 februari 2008

Det lilla skåpet omålat vs. målat

Förra året var ett stort målarår för mig! Då målade jag om 3 stora skåp, skrivbord, stol, vardagsrumsbord, flera speglar, säng, lekstuga, solstolar, ett antal hyllor och säkert massor till som jag inte kommer ihåg just nu. Puuuu, blir nästan trött när jag tänker på det...hade typ målarfärg i håret jämt. I år så är jag lite mer "normal"....hum, vad då normal, det är väl fullt normalt att stå och måla jämt, eller???
Apropå det där med att måla...ni har säkert jättebra ställen att stå på när ni målar ;) Själv har jag stått från en näst intill mörk vedbod till under ett partytält i hällregn. Dessutom är jag grymt lat att byta kläder så många, ja, många kläder är det färgfläckar på. - Oj då, säger jag ofta...senast idag faktiskt....målade tre små skivor med kritfärg och fick svart färg på min vita morgonrock (skall vara till ett fönster i hallen....hallen ja, det är liksom inte rätt känsla ännu, men bilder kommer, jag lovar).

Skåpet nedan har jag redan visat omålat men visar det ännu en gång. Jag var lite osäker om jag skulle behålla skåpet som det var men efter lite funderande så bestämde jag mig för att måla det vitt.



Så här blev det...tycker ni att jag skall shabba det mer? Ibland tycker jag inte bilden stämmer överens med verkligheten, det ser mindre shabby ut på bilden. I alla fall så har det fått flytta in i vårt badrum.


Puderburken har följt med länge (vet att Peter blev pudrad i rumpan med just den burken...så det är jättelänge sedan ;) I skålen ligger det lite fattigmanssilver kulor...de är kanske lite juliga, men jag älskar fattigmanssilver så de får ligga kvar.


Denna bilden är också från badrummet. Tycker mycket om svagt rosa torkade rosor (har det lite här och där), tvålen får bara ligga där och vara fin, kan ju inte använda den...då skulle jag ju förstöra den!!


Tvålen i närbild, som sagt var, är galet förtjust i denna "laundry soap". Ger verkligen en känsla av hur de (antar att det var kvinnorna) stod nere vid sjön och tvättade kläder med den och sedan gnodde mot tvättbrädan. Välsignade tvättmaskin!

Ha en fin fredag! Jag är helt såld på Let's Dance och Melodifestivalen så där sitter jag. Heja MatTina!!

Kram Ann

20 kommentarer:

Doften av vanilj sa...

Vilket lyft för skåpet!Gulligt litet fat du hade i badrummet. Ser så där härligt inbjudande ut.
Tack för besöket och tipset om att INTE sätta något på väggen. Jag gör inge´annat än ränner omkring och provar om det ska sita än här och än där..Självklart får du länka till mig. Jag gör det samma med dig:)/Kram

Lilla Blanka sa...

Jättefint skåp..! Hihi jag tycker det är helt normalt att måla också, fast ibland känner jag mig också lite onormal när jag målar helt frenetiskt..har alltid en pensel liggande i en plastpåse..den torkar ju aldrig för färgen kommer ju fram nästan varje dag ändå :)
Åh vad sött i badrummet, gillar både tvål o den "skål" som tvålen ligger i!
Kram
Mia

Philura sa...

Skulle vara snygg med decopage på skåpdörren, typ en sån där svartvit vintagebild på någon fin dam som man ser vissa har på örngott och lådor. Sen slipar man lite på bilde för att få den shabby.

Jennyshemochharmoni sa...

Hej svejs! Vad fint skåpet blev!! Härligt fat du har i badrummet också! Jag skulle absolut behöva göra något likannde :) Ha en riktigt härlig helg och fredag. Hälsa maken också! KRAM

Anna sa...

Åh vad skåpet blev vackert som vitt, och jag tycker det är precis lagom shabbat! Blir ju kanonfint i badrummet!

Jag har också målat mycket förra året och även detta år, men det är ju bara såååå kul! Igår fick tallriksyllan bli vit, den var tidigare ljusgrå:)

Ha en härlig helg!

Kram
:)Anna

Karin i Villa Grå sa...

Skåpet blev jättefint och behöver inte shabbas! Me like!

Hi hi, så vi är i alla fall minst två som är för lata för att byta om och går runt här i livet med färgfläckiga kläder? :-)

Jag håller med dig om att det skulle passa fint med fuskspröjs i vårt köksfönster!

Kram på dig och ha en bra helg!

Karin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hi,hi, jag är också dålig på att byta kläder när jag ska måla!
Får ju oftast bara ett infall, och då gäller det att snabba sig på medan infallet är kvar och då hinner jag inte byta... Peppar peppar så har jag inte kladat ner mej så ofta... När jag gör lite större saker kanske jag kommer ihåg att byta...
Kram
Marie

My Lovely Things sa...

Hej !
Vilken trevlig blogg du har..du är ett loppisfreak precis som mig ser jag..
Oj oj oj!!
Vilka fynd du har gjort..jag har suttit här och kollat igenom din blogg..så fina grejer du fyndat alltså...fantastiskt stor bricka du har hittat..och Jesus tavlan är så fin..
Kul med skåpet..det blev jätte fint..jag håller på med ett liknande skåp.....
verkligen trevlig blogg..kan jag länka dig..
kram Anna

Marie sa...

Hej Ann!
Vad fint skåpet blev, jag tycker det var alldeles lagom shabbat. Vi har absolut ingen bra plats att stå och måla på, oftast blir det nere i tvättstugan där det är trångt och dåligt med ljus. Nu när vi har målat sovrumsmöblerna har vi hållt till på övervåningen, golven är täckta med vit papp överallt, hihi. Jag är väldigt bra på att få färg över hela mig när jag målar så jag brukar faktiskt byta om. J bara skakar på huvudet och förstår inte hur jag lyckas få färg i hår och i ansiktet, själv har han aldrig minsta färgfläck!!!!!

Fint fat, jag har också tvålar som bara ligger och är fina, hihi. Många av mina fattigmanssilverkulor har jag uppe året om, tycker de är alldeles för vackra att ligga nedpackade största delen av året.

Blåser det hos er också? Här blåser det så jag tror att taket snart ska lyfta. Tur man kan vara inne och titta på Lets Dance, hihi.

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie

Marie sa...

Hihi, vi har sovit på golvet i Elsas rum nu en hel vecka! Där inne ser det verkligen ut som ett katastrofområde nu när våra madrasser upptar stora delar av hennes rum. Ska bli såååå skönt imorgon att börja ställa allt till rätta igen.

Kram igen!
Marie

Betonggården sa...

Helt klart bättre när det blev målat!
Attans, vad man blir inspirerad att dona och hålla på när man kikar in hos dig och din man! Vår stumpa är "utlånad" till mina föräldrar och tanken var ju att vi skulle städa lite i fred, men nu känner jag ju för att stöka fram lite projekt istället! Vad ni ställer till! ;)

Trevlig helg!

Karin i Villa Grå sa...

Ha ha ha, japp, jag fick färg på en kofta när jag målade hyllan :-) Men det är okej, det var en skräpkofta som har använts i stall och till målning förut, så vad gör en fläck mer eller mindre *ler*

Maken har också fått (köpt, rättare sagt) en överhandsfräs (jag trodde att det hette handöverfräs *rodnar*) men har inte använt den än. Jag vill också lära mig, med en sådan kan man ju göra riktigt roliga saker..!

Kram!

Karin

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja, alltså...nu kopplar det ju...du o Peter..ja, har blandat ihop det lite!!!Ja, han är en riktig hejjare på att göra fina lampor...såorginella...vilken lyx...en egen lamp tillverkare,,,
Ja, ska visa min man...så kanske han kan få tummen ur...;)

Fint du har, vackert skåp. fint badrum!! Vad pyssliga, o kreativ familj ni är...kul!!!

Have a picefull & lovely Sunday!!!
♥Kram Millan♥

Brunkullan sa...

Snyggt! Som det är!

Gillar tvålfatet också!
Nå...vann rätt låt? Och åkte rätt par ur let´s dance?

Susanne

Annie - Annalunda sa...

Vilken trevligt härlig blogg! Hit kommer jag tillbaka och du är förstås välkommen till mig! Nu ska jag kolla Peters blogg...

~ Annie

Majas mammelucker sa...

Hej Ann!!
Skåpet blev jätte fint.Ibland får man målar dille och då målas det hej vilt..Jag har börjat måla våran trapp ner till bastun det blev jätte fint..Trappan var syrabetsad förut..men nu är den vit tralala!!
Sen är det bara köket kvar som jag sa till min man ..han kom med det förslaget att det skulle vara fint att måla köks golvet vitt..bra förslag sa jag snabbt!!Helst vill jag börja måla golvet i morgon men dottern fyller år på onsdag så det hinner jag inte..men sen så är det bara på med målar brallorna hihi...
Ha en fortsatt härlig söndag!!
Kram Maria

Skatan sa...

Bra jobbat med skåpet!! Det blev riktigt bra :)

Trevlig kväll,

Skatan

Lilla Blanka sa...

Gokväll! Ja jag fick små mandariner förra sommaren (det är ett dvärg-mandarin-träd så även mandaringerna var modell dvärg..såå gulliga)
Tack för hjälpen med trädet..jag tror precis som du att en växtlampa gör susen :)
Kram
Mia

me and alice sa...

Skåpet blev hur fint som helst. Alldeles lagom shabbat...
Åh, den puderburken kommer jag också ihåg hemifrån. Känner till och med lukten bara jag ser burken*fniss*
Jättefin blogg du har!
Kram Susanne

Skatan sa...

Givetvis! Det är bara roligt :) Tack för besök och kommentar!

Vi ses igen.

Skatan