fredag 8 februari 2008

Ekologiskt, ja visst!

Idag tog jag och Elliot oss en promenad till vår lokala lanthandel/gårdsbutik...puh, det gick uppför hela vägen och barn på 4 år i vagn är faktiskt jättetungt. Det blev visst denna dagens motion.

Butiken är obemannad...man lägger pengarna i en burk......så där stod jag och räknade ut på mobilen vad jag skulle betala för rödlökarna....charmigt va?

Dessutom så har dom jättesöta, STORA kor som vi klappade och pratade med....Visst ser det charmigt ut! Elliots fot syns lite på bilden (tredje paret stövlar denna säsongen)

Den vita kossan kom fram efter ett tag och ville kela och bli kliad. Ser ni att precis över ryggen på kon så är det ett kliverktyg, där stod kossan och skavde en stund...visst är det omtänksamt av ägarna.

Visst är kossan söt!! Blöt nos och såå söt tycker jag.

Fick kanske inte köpt så mycket som jag ville, skulle ju faktiskt orka gå hem igen med vad jag köpt. Det blev lantchips (jättenyttigt, va!!), rödlök, havskattsfiléer och en liten burk honung med smaken choklad/mint.

Visst var MatTina jätteduktig ikväll!! Wow, jag skulle också vilja vara med i det programmet.

Må väl!
Ann

5 kommentarer:

Maria / Frøken Fryd sa...

nej hvor herligt med sådan en gårdsbutik !! Det ser rigtig hyggeligt og økologisk ud. Sikke en tillid de har, som har den ubemandet.

Der ville jeg gerne købe mine grøntsager :)

Klem Maria

johanna sa...

Hej
Men gud vilken mysig gårdsbutik!!!!Att dom vågar ha ett sånt system det är inte illa=)
Tack goa goa du för din kommentar hos mig!!!Ang fönstret så är det målat med vanlig utonhus fönster färg o i kanterna har vi fuktspärr + silikon...så hoppas att det håller=)
Kraaam

Inredningsgalen sa...

Mysigt med gårdsbutiker, finner man inte här där jag bor. Tack för titten inne hos mig, jo det är en cocker. Han är liver/tan, lite ovanlig har jag fått höra. visst är de underbara, jäkla envisa dock - men samtidigt så underbara!

Pia..... sa...

Hej..men sicken söt affär..DEN skulle jag vilja hanla i och räkna ut på mobilen ...verkligen charmigt...nästan som min nostalgitripp som jag skrev inlägg om förra året i bloggen ..jag växte upp på landet... nu är det väl inte så långt hem till mina föräldrar där jag bor nu ... men vi hade en lanthandel och en konsumbuss..åhhhh...så mysigt det låter va?....n nu när man ska in på den stoooota ika affären ushc...ibland vil man inte välja bland trettio brödsorter femton ostar och femtioelva mjölkar..:) näää nu blev det mer gnuttagnäll...du har väl läst Ludde och Gnutta böckerna...Jag jobbar som sagt var på dagis:)....ha det så bra...och klappa korna ifrån mej..hade kor när jag var liten oxå..fast de var nog inte så STORA......PIA

LantlivsAnette sa...

Go morron..jag är på jobbet nu och bloggar lite innan jag öppnar butiken....
Du..vilken underbart mysig liten lanthandel ni har där nära er..
Och kossorna är ju för söta..det slog mig att det är längesen jag varit näta en ko..lantbruken börjar ju försvinna..tragiskt..
Du undrarde vad jag satt fast kortet på..det är ett gammalt dokument som jag har kopierat av och satt in i ett skåp..det står konungen på..jag har faktiskt inte läst vad det står på dokumentet,det kanske är nåt riktigt kungligt...
Jaaa...visst var mat Tina duktig igår...tänk om man hade såna ben !!
Idag är det schlager..ska du se det ?
Näääeee nu måste jag städa lite här innan kunderna kommer..
Kram Anette