tisdag 5 februari 2008

Hallen börjar sakta ta form

Idag målade jag spärrgrunden och i morgon åker det första lagret vit färg på...äntligen!Lite jobbigt när man först gått och kvistlackat ALLA kvistarna 2 gånger och sedan målat allt en gång med spärrgrund och så syns det inte mer än så här...men ett bra underarbete är A och O sägs det ju!

Vi fick för 1 1/2 år sedan krokar av min bror (som var på väg att slänga dem, hua mig, ryser av bara tanken). Tänkte direkt att dessa krokar skall vi definitivt ha i vår hall när vi gör i ordning där (lång planering ibland).

Bild: Nacka Byggnadsvård


Av min kära loppisbästis Anne så fick jag tag i krokarna i samma serie, dock så har Peter dömt ut dessa (tyckte de var lite för snea). Vi skall istället köpa nya likadana på Nacka Byggnadsvård. De gamla får man alltid användning för ändå.

Bild: Nacka Byggnadsvård

Sedan skall vi köpa konsoler på GrandMa´s i Göteborg (se bilden). Vi köper dem trärena och fixar till dem själva. Hylla skall vi köpa på annat håll.

Bild: Grandma´s

Har inte bestämt vad vi skall ha för sittplats ännu, det står mellan enkel bänk (har en som jag hittat på loppis men den är röd med en massa målarfärg och tejp på, så den får du se lite längre fram) och Tolixpall/-stol. Vad tycker du?

Har dessutom ett nyckelskåp för målning...har en strykning kvar. (Skåpet var crèmefärgat men tycker helt plötsligt att det inte passar längre. Ombytlig är man!

Nu skall jag gå och dricka lite myskaffe...det skall jag visa bilder på också nå´n dag.

Mysmys
Ann

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Ann,

Åååhhhh så fiiiin hallen blir! I en hall med så mye vitmalt tre ville det kanskje være en fin kontrast med en Tolixstol...

H :)

Mitt hem är min borg sa...

Åh, vad fint det kommer bli.. Krokarna och hyllan blir nog kanon..
Toxic pallarna och stolarna e så himla fina.. Lite råa och industriella nästan.. Sån vill ajg me ha..

Kram Linda!!

Marie sa...

Vi ska bygga ut vårat hus nu i vår just för att få en större hall, den nuvarande hallen är ungefär 1 kvm. Jättekul att få se eran, precis de krokarna har vi också planerat att ha. Tolixpallarna är supersnygga, en sån hade jag gärna kunnat tänkt mig. Det kommer att bli jättefint med de konsolerna, jag har också sett på den fina hyllan på GrandMas.

Ha en bra onsdag!
Kram Marie

Marie sa...

Det känns som om jag känner dig också, även om vi inte har träffats så där jättelång stund! Det hade varit jättekul att komma förbi på fika framöver. Du kommer ihåg rätt, jag köpte ett M, tycker de där bokstäverna är sååå fina, skulle kunna tänka mig att ha någon mer. Mjölsäcken var en födelsedagspresent till mig själv, hihi, annars hade jag nog inte köpt någon.

Ha en bra dag, här öser regnet ner, tur man kan vara inne och mysa.

Kram Marie

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hallen och trappen blir kanonfin!
Gruvar mig lite just för målningen av panelen i stugan. Fuskade med grundningen i sovrummet där, och resultatet blev inte tipptopp, så i storstugan ska jag verkligen grunda bra!!!

Tolixpallen är så snygg! Svårt att avgöra innan man sett din andra bänk, men det får vi kanske snart?

Susanne

Maria / Frøken Fryd sa...

Hej

Har lige opdaget din blogg - her var der meget fint og inspierende :)
Her kommer jeg til at kigge igen, og legger dig til i min liste.

Ang siddeplads i hallen, synes jeg det ville være rigtig flot om i vælger "matal"stolen der, den er stilig :)

Klem Maria

En Doft Av Danmark sa...

Tack snälla du för din kommentar! jag blev så himla glad!

Kram
Dorthe

LantlivsAnette sa...

Nämen du..sååå fint det kommer att bli..och du vet väl att kvistlack finns på spray burk..jäkligt fort går det att kvistlacka då...
Man riktigt längtar tills man får se det färdiga resultatet...jag har en hel del kvar att måla innan vår hall blir klar..men..men..
Jag tycker du ska ha träbänken,jag vet inte men jag gillar inte tolix pallar o stolar,så hårda och moderna i stilen..men jag har sett att dom är poppis nu..
Kram Anette