söndag 10 februari 2008

Loppisrundan, kapitel 2

Nu är det väl god tid att visa resten av loppisfynden, jag har bara haft en massa andra inlägg som har kommit före.
Var en sväng på en loppis nära mitt hem för nå´n dag sedan men kom endast hem med två små pressglasvaser och en Nalle Puh-väska till Elliot. När jag känner mig lite vissen av någon anledning så åker jag gärna på loppis och då går oftast humöret upp.

Sitter då och då och leker med PhotoShop och så gjordes med den första bilden nedan. Måste bara få säga en sak...vårt hus är gammalt, anno 1863, men tyvärr renoverade de förra ägarna, många saker blev bra, men för en som älskar det gamla så är laminat INNTTEEE snyggt. Det lades in på hela övervåningen, kök och i vårt nuvarande arbetsrum. Vi skall nog våga oss på att bryta bort det i ett av rummen på övervåningen...har stor förhoppning om att det ligger trägolv under. Vi skall även testa att måla golvet i köket...har hört att det skall gå att måla på laminat...vitt skall det bli då...vi får se hur det blir. Det var det jag lekte med i PhotoShop...gjorde golvet vitt. Tog dock bort det igen och visar det där golvet jag helst vill byta.


Ser ni klädnyporna, en äkta ormskinnsplånbok, en stor härlig sjal som jag gärna använder. Brickan är enorm...många koppar och saftglas får det plats på den till sommarkalas i trädgården....vet dock inte om jag kommer ut genom dörren med den ;)


Skall jag måla skåpet? Tror det....

Så här ser det ut inuti.


Gammal ljuskrona...ligger i förrådet och väntar till nästa jul.

Denna klänning är full av handbrodyr, så vacker...tyvärr ser man det inte så bra på bilden. Bilden nedan visar ryggen på klänningen, en söt sjömanskrage.

Denna klänning ger en känsla av sommar, bröllop och romans.


Spetsen är i tre rader och går hela vägen runt.


Här är den sista klänningen. Ser lite solkig ut i spetsen men jag tror det går att få bort. Jag kan om några kilon ha dessa klänningar, fick på mig dem men de satt typ som korvskinn. Lite att kämpa för inför sommaren.

Här ligger alla klänningarna på den gamla strykbrädan jag fyndade för 50:-. Skall kläs med vackert tyg.

Det blev måånga bilder idag, hoppas att ni inte tröttnade.

Kramkram
Ann

8 kommentarer:

Willewira sa...

Vilka härliga klänningar!

Det brukar vara lättare att vara hälsosam om man har ett mål att sträva mot. Fast det funkar inte på mig... =)
Jag menar, jag är hälsosam, men går inte ner ändå. Inte helt rättvist i världen alla gånger... =)

Gulligt litet skåp. Vill du framhäva skåpet (ifall du nu har vita väggar vill säga...) så ska du behålla det som det är. Ska det smälta in så målar du det vitt.
Det är fint vilket som....

Hoppas ni kom fram till vad ni ville ha för vit färg i hallen.
Jag förordade kalkvitt. Det lever mer om det är fler nyanser vitt.

Men smaken är ju som baken, delad...

Ha en skön söndag!
/Willewira

Marie sa...

Så många fina loppisfynd du har gjort! Gillar alltihopa, klänningarana var ju så vackra och strykbrädan skulle jag också velat haft.

Spännande med golvet! Vårat hus var en katastrof när vi flyttade in! Det var två lägenheter i huset, hade varit en massa olika hyresgäster och en ägare som nog inte brydde sig ett dugg om att ta tillvara och bevara det vackra. Vi har verkligen totalrenoverat varenda millimeter i hela huset. Under alla lager av olika plastmattor hittade vi till slut trägolv, men lyckan blev kortvarig, det var trasigt och dessutom måste den som lagt in det älskat att spika för golvet var fyllt av spik. Vi har lagt in nya trägolv, är sååå sugen på att måla dem vita, ska bara få tid till det också.

Du undrade hur jag får tiden att räcka till? Just nu är jag ju mammaledig så jag passar på att sy och pyssla medans Vera sover middag och Elsa är på dagis. Efter sommaren när jag börjar att jobba igen kommer det nog inte att pysslas ett dugg i det här huset, hihi. Och ja, Vera är sjövild, så att greja och dona på dagarna är helt uteslutet!

Angående att kommentera hos alla så skulle jag så gärna vilja hinna besöka alla och lämna kommentarer, men tiden räcker inte till! Att det har blivit långa kommentarer hos dig är nog för att det faktiskt känns som om jag känner dig!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Lilla Blanka sa...

Hej och TACK för besöket hos mig och dina snälla ord..!
Åh vad kul att titta in till dig, en ganska ny blogg ser jag, men åhhh vad mycket fint du visar..hit kommer jag gärna tillbaks!!!
Kram
Mia
Ps jättekul att du vill länka till mig!

LantlivsAnette sa...

Nääee..vilka fina fynd du gjort igen..alltså..man blir alldeles matt!! Jag hade kunnat tänka mig precis allt..och speciellt strykbrädan...du har blick för det där !!
Du frågade om min färg..jag använder samma vita nyans på snickerier och väggar...jag vill ha det så i hallen i allafall...för jag har 8 dörröppningar i hallen uppe o nere(sammanlagt alltså)och det är fem dörrar...puhh mycket att måla alltså..så då är det snyggt att ha allt i samma vit het.
Nu ska jag gå o måla propp skåpet..
Hur gå det för er ?
Jag har nog en eller två veckors jobb kvar på hallen skulle jag tro..
Kram Anette

Jennyshemochharmoni sa...

Hej! Vad många fina fynd du har gjort! Man blir verkligen lycklig av loppisfynd :)Det är så kul att titta in hos dig och din man, vi har ju verkligen samma intressen ;) Är så nyfiken att få se mer från ert gamla underbara hus! Ha en riktigt bra måndag! KRAM

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så mycket fina loppisfynd! Klänningarna är bedårande och strykbrädan är också så läcker!

Ha en bra kväll. Piffa klart hallen också, så vi får se nån gång..hihi..;-)

Susanne

lamaisondecampagne sa...

Tack vad gullig du är !! Det värmer med en sån komplimang. Det är inga problem att länka till mig , jag gör samma sak !!! Din blogg är ju jätte fin. Ja här i Frankrike är det bara bra , man hittar små saker på Loppis ibland, och då är det alltid kul att komma hem med något nytt!!

kram på dig !!

Anonym sa...

Hej LillAnn!

Vi följer din blogg med spänning =) Va duktiga ni är!! Ni får det så himla fint hemma!

Många kramar till dig och familjen!!
/Anders & Charlotte