måndag 25 februari 2008

Atmosphere...då tiden stannar & ännu en loppis....

Äntligen blev besöket på Atmosphere av, tyvärr var Ingrid inte där men det stod en kille A där som var lika gästvänlig och härlig som Ingrid är. Det är lustigt, men när man går in i denna underbara lilla affär så stannar tiden. Ni som har varit där vet att det inte är stort men för mig känns det som om jag inte kan se mig mätt på allt som Ingrid har. MAN VILL HA ALLT!!!!

Mitt mål var att få med mig en Tolixstol eller pall....men det var inte lätt när jag väl stod framför denna skönhet. Kunde inte bestämma mig...vit stol...svart pall....grå pall....vit stol....och så där höll jag på en lång stund. Dessutom så har jag varit på jakt efter en byrå med lite speciella mått i över ett år nu, även den skall vara i hallen. Det fanns en jättefin, så den stod jag och gruvade på länge, men den var tyvärr aningen för stor för mitt lilla hörne i hallen! Efter säkert 1 timmes vandrande och vankande så kom det in en kvinna som skulle hämta ett litet skrivbord och en underbar skänk. Denna kvinna hade ryggskott och där stod jag....vad tror ni hände....jo, då ryckte samariten Ann in och bar skänk med den snälla killen A. Kul!!


Hittade en sån där hållare till tidningen, den skall få hänga på en krok i anslutning till hyllan nedan. Undrar om det kommer att kännas som man är på hotell?

Hyllan som skall få sin plats i köket, skall först målas vit. Den har nu avancerat till målarrummet och kommer ikväll få sin första omgång med färg...

Gick även från Atmosphere med min efterlängtade Tolixpall (den får ni se i samband med hallen....oj, vad jag låter er vänta, hoppas att ni inte hinner tröttna), en tvål och några småsaker till.... P-tiden hade givetvis gått ut....men puu, ingen P-bot denna gång. Ändå la jag i för ca 2 timmar....

Fick lite extra tid i samband med besöket på Atmosphere och vad tror ni en fri-som-en-fågel-mamma-gör-då?? Går på loppis förstås...hamnade då på oansenliga Kommersen som ligger i Masthugget i Göteborg. Gick därifrån jättenöjd!

Fick tag i ett fint porslinsunderlägg för 50 riksdaler, liten flaska med vacker text för 10:-, och salt & peppar kar för 20:-. Bra priser!


Har letat länge!!! Fick äntligen tag i ett par mammelucker, endast 100:-. Älskar brodyren! Hon som sålde dessa hade även en underbar, vita stenen klänning med vacker rosett i livet. Har gått och blivit medveten...tyckte den var för dyr...ångrar mig, men inte plånboken :)


Två gamla broscher fick följa med hem.



Den ena av de två broscherna fick hänga tillsammans med ett gammalt dokument.

Tänkte även denna veckan visa lite mer bilder från köket och kanske...kanske blir det bilder på den "nya" hallen. Är inte riktigt nöjd med hallen ännu, men det får nog växa fram allt eftersom.


Ha det fint alla bloggvänner! Är jätteglad för alla fina kommentarer jag fått av Er, ni skall veta att de värmer mitt hjärta!!
Ann



20 kommentarer:

Maria sa...

Åh hvor er de fine de brocher :)
Og smart måde du får dem vist frem på ved det gamle dokument.

Marie sa...

Ååååh, jag vill också åka till Atmosphere! Det är verkligen så att tiden stannar där inne, helt plötsligt upptäcker man att man har varit där i flera timmar. Så mycket fint du köpte, nu är man ju nyfiken på vilken färg det blev på Tolixpallen till slut.
Vilka fina saker du hittade på loppisen, jag är såååå avundsjuk på porslinsskärbrädan! Tittar alltid efter sådana, ingen tur hittills dock! Mameluckerna var också jättesöta!
Vi bodde i Majorna i nästan 6 år så jag får nästan lite hemlängtan när jag läser om Masthugget. Får nog verkligen bli en resa till mitt älskade Göteborg inom en snar framtid.

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Marie sa...

Hej!
Vi bodde i ett landshövdingehus precis vid Majornas vuxengymnasie, trivdes jättebra där! Varje gång vi är i Göteborg måste vi alltid ta en runda i våra gamla kvarter och bli lite nostalgiska, hihi.

Klart vi ska träffas, det hade varit jättekul! Jag hittar ingen mailadress till dig, tänkte att alla behöver ju inte läsa allt, så du får gärna maila mig istället. vitaranunkler@hotmail.com

Kram igen!
Marie

Majas mammelucker sa...

Men vilka fynd du gjort ..
Väntar med spänning av att få se vilken färg det blev på stolen!!
Ha de bra!! Kram Maria

lottens vita och gröna sa...

hej ann! jag har fått nys om dig via din man blogg, oh jag är överförtjust! härligt varma inlägg med härligt kreativa ideer. här kommer jag nu ränna titt som tätt, undrar nu vilken tolix du tog, hm, jag har också svårt att välja, vit el svart...båda ursnygga!jag har länkat hit, ok? kram lotten

Peters Projekt sa...

Nämen Ann, va´fina saker du köpt! Sitter här i Köpenhamn och "smygläser" ditt inlägg. Måste säga att jag gillar dina små anekdoter jättemycket!

Undrar vad det blev för pall/stol? Jag blir också nyfiken. Minns för övrigt inte att vi bestämt att det skulle bli en Tolix . . . ;)

Är det så det funkar där ute i folkhemmet? Maka & make har dialog om inredningen (t.ex.) och avslutar inte med ett direkt beslut. Maken avvaktar ytterligare dialog, makan uppfattar det hela som ett beslut - går följdaktligen och köper föremålet för dialogen. Har en känsa av att det blir så i många hushåll out there . . .

Men, jag anar att det blir jättebra - det brukar ju bli det ;)

Ha det så bra, vi ses om ett par da´r.
Din Peter
>--O--<

"M" sa...

Å vill åxå ha ett par mammelucker ...så fina

My Lovely Things sa...

nämen vilken underbar affär..ligger den i Göteborg?

Hyllan kommer att bli superfin med vitfärg...

Trevliga fynd du har gjort...

Marmelucker ..ja de är så härligt dekorerande..
Broserherna är helt ljuvliga..

Ja det var mycket ögongodis du visade..
ha det gott..
kram anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så kul att läsa om ditt besök hos Atmosphere! Jag har aldrig varit där, men det ska bli någong gång när man kommer till GÖteborg!
Så mycket fina saker du har hittat också! Tyckte att dina broscher var väldigt fina!
Spännande att se vilken färg du tog sedan på din pall...
Kram
Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där nya bloggare, välkommen tgill inredningsbloggvärlden, en sån fin och inbjudandeida du har! Atmosphere verkar ha så mycket snyggt, längtar tills jag kommer dit! En sån läcker gammal pinne till tidningen, häftigt, en sån skulle jag vilja ha med! Och en sån skärbräda i porslin, fina fynds du har gjort och så vackert att hänga det gamla dokumentet som du har gjort! Tack för titten och på återseende! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

..å hereregud, jag ser hur jag skriver men ursäktar det mned att jag just nu sitter på en guppig buss! : ) Mari

n o r d i n g å r d e n sa...

..med risk för att bli tajtig men såna bedårande varelser Melwin & Sessan är!

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Vilka härliga loppisfynd du har gjort,speciellt mammeluckerna, dom var superfina.
Jag är också tokig i loppis, men jag vet inte vad jag ska göra med alla fynd..
Ha en skön vecka
Kram Liselotte

Anonym sa...

Oj vad mycket fint du visar....
1:a gången jag kikar in här hos dig men absolut inte den sista :)
Ska fortsätta läsa vidare hos dig

Kram // Pernilla

ängeln i vitt sa...

Lägg penseln åt sidan en liten stund och prova att kleta spackel på några krukor istället. Superenkelt. Kleta bara på ett tunt lager, när det sedan har torkat drar du några varv med sandpapper. Helt underbara fynd du har gjort. Tycker att det är så himla roligt med loppis.

Ha det gott
Kram Carina

bykerstin o. butikblandannat sa...

Härlig blogg, gillar den verkligen! Vart hittar man Atmospeher nånstans? Känner igen det från bloggvärlden men blir allt sugen på att leta upp butiken så härlig som den verkar vara! Ja, livet på landet är härligt! Bor i stan nu men längtar hela tiden ut där allt lunkar på i en annan takt och man kan pyssla mycket mera och låta vovvarna springa fritt i skogen... Nu ska jag kika på flera inlägg här! Ses igen, Kram Stina

Skatan sa...

Så fina fynd! Skärbrädan ver verkligen ett bra köp för 50 pix!

Kul :)

Anonym sa...

Hej syrran, sitter här hemma hos mamma och pappa och tittar på din blogg. Vi tycker den är jättefin =)
Vi hörs snart kramar familjen

P-lina sa...

Hej! Hittade hit från din mans sida. Han har varit snäll och guidat mig i lamptillverkning.... :-)

Du har en underbart fin blogg! hit kommer jag garanterat tillbaka! gillar dina senaste fynd! har 2 likadana senapskrus....dom är så fina!
Ha det bra! antar att vi får vänta lite till på att få se er hall hehe

Kram/P-lina

Kannor och karaffer sa...

Super läckra fynd - är själv på jakt efter dessa underbara vita porslins skärbrädor.....

Kul att ni bloggar båda två....ni verkar ha en härlig inställning och dialog genom ert bloggande kring inredning.

Det ska bli roligt att följa er. Jag kommer gärna tillbaka - är nyfiken på hallen...

Ha det gott!
/från en annan Ann