söndag 13 april 2008

En liten förhandstitt....in i köket

Golvet håller på att torka och vi har nu en strykning kvar. Igår strök vi golvet vid 4-tiden på dagen. Sonen var och lekte hos några grannar, vi tog oss till ett fik och satt där i ett par timmar...vi ville inte spendera för mycket tid i ångorna av lacknafta. Det gäller att planera när man målar golvet i husets hjärta.

Litet scenario från hur det går till....
Köket ligger i mitten - hall, toalett och trappan upp till övervåning på ena sidan - vardagsrum, arbetsrum och matsal i den andra. Första strykningen målade vi åt det ena hållet...mot vardagsrummet och matsalen. När vi just hade målat färdigt insåg vi att vi missat att ta några plastpåsar till penslarna så vi fick rafsa i arbetsrummet efter någon använd, vi fann en från Indiska, den fick duga. För övrigt sover vi också i matsalen, det luktar minst där...fläktsuget går mot övervåningen och där kan man inte vara just nu.

Igår målade vi mot hallen eftersom vi inte skulle lägga oss och dessutom åka iväg. Dock så missade vi kameran som hängde i köket...hade tänkt att göra ett inlägg igår om golvet men det fick vänta till idag då vi igen kunde gå på det. Sista strykningen skall ske idag under förmiddagen, då skall vi ta vårt pick och pack och sova hos mina föräldrar. Varför? Jo, vi vill verkligen inte få några fotavtryck på golvet nu när det är sista strykningen.

Vilken färg? Efter att vi såg Spets och Snor-Helena måla sitt biblioteksgolv, var det en självklarhet att välja samma färg - det såg väldigt bra ut. Det blev Beckers golvfärg, som vi är supernöjda med. Färgen flyter ut jättebra. OOPPSS! Använd absolut inte roller!!!! Den fällde en massa så det såg ut som små maskar på golvet. Dock så upptäckte vi det efter inte allt för mycket strykning så innan vi gick på för andra gången, fick vi gå över med sandpapper och ta bort "maskarna". Rekommendation - använd bred pensel.

Här är golvet målat 1 gång.

Här är nu golvet målat 2 gånger, det ni ser på listen är tejp.

Kolla in hur härligt ljuset blänker i golvet!!

Kommer givetvis att ge er före- och efterbilder när allt är klart! I veckan har jag ett projekt jag har längtat efter länge, berättar mer när jag har kommit igång!

Ha det såå bra!!
Ann

23 kommentarer:

vitating sa...

Superfint!!!!!
Jag vill oxå måla köksgolvet vitt eller schackrutigt i gråa nyanser! Så underbart fint det kommer bli när allt blir klart, längtar efter före o efter bilder. Kul det där med att man glömt något längst in i köket, så typiskt *fniss*

Hoppas ni får en underbar söndag!
Hälsa Peter!

Kramar Maria

spetsar och änglar sa...

Sååå fint det blev!!!!

Kram Heléne

n o r d i n g å r d e n sa...

Å vilket jobb men så vackert det blev!! Fina väggar och hylla med! Mari.

lottens vita och gröna sa...

halloj du systeryster! vlket golv, hur snyggt som helst!!! nämen...det är vällan typiskt när man tror att man tänkt på ALLT, så hänger lilla kameran där inne och flinar...är ni lite lätt småberusade nurå, är inte voven jätteintresserad att just gå där, vår katt sprang som en neurotiker när vi gjorde om, tassade på, hoppade över där vi satt för, så hennes tassar är lite förevigade här och där, tommy åkte hem nr jag låg på bb och hade typ den där bölardan och gjode det sista, det är såååååå mycket vi, ingen famförhållning alls, det konstiga är att vi alltid hinner, men det blir liksom hysteriskt, puh! gud vad roligt att inreda nurå, vad har du för heliga projekt för dig? nu ska jag till dormy och köpa ett nytt golfset till min son som blir 12 i morrn, inga leksaker här inte, dyrt ska det va, då är kalle nöjd....ha det bäst! kram lotten

Jennyshemochharmoni sa...

Det ser superfint ut! Ni är superduktiga!! Ha en riktigt skön söndag! KRAM

Anonym sa...

Vad ljust och härligt fräscht det blir...vill oxå göra så här hemma, men måste bara tjata på mannen lite först.

Ha en skön Söndag
Kram Pernilla

Unknown sa...

Jättefint blev det, va duktiga och flitiga ni är!!

Ska bli kul att se mer bilder när allt är inflyttat igen.

Ja det är lätt att glömma det man behöver när man är så inne i det tur att ni hittade andra plastpåsar i gömmorna. Tänk va mycket penslar o rollers jag har förstört... Alla säger att man ska satsa på dyra penslar...det gör jag ibland men oftast inte eftersom jag är en hafsig slarver!!haha

Jag blir ju jättenyfiken på vad du har på gång, retsticka;)
Ha en skön söndag och härlig start på ny vecka, kram Pia

My Lovely Things sa...

ojojoj!!

ja du det kan lukta det...fy vad ont i huvet man får!!!

Så fint det ser ut..gott att ni kan sova borta i natt..

är det vanlit laminat golv ni målat?

Ha det så gott...och vädra allt vad ni orkar..hoppas att det blir fint väder så ni kan ha fönsten öppna..

kram anna

Lilla Blanka sa...

WOW vad detta ser snyggt ut!
Jag är också såå sugen på att måla..och JAPP, det VAR ett jättefint trägolv under linoleummattan i köket! *överlycklig*
Men vi har inte rivit bort mattan är, jag har känt mig hängig ett tag nu och maken har inte varit hemma på några dagar..vi planerar dock att göra det nästa helg :) och då sedan skall golvet VIT-målas!
Kraaaam
Mia

Frida sa...

Hejsan!
Vad fint det blir! Vill måla mitt vardagsrumsgolv.. Men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga..
Hade ni parkett innan? Ni slipade det innan eller? Ser ut att bli asbra! KUL!
Ha en underbar vecka!
Kramar Frida

My Lovely Things sa...

kul att vi bor så nära varandra...du ..det kunde ju vara kul att synas någon gång..du kunde ju hänga med på loppis...till den stora ladan..
kram anna

hemtrevnad marie sa...

Verkar jobbigt med lacknaftan!!
Kan tipsa om att det finns en vattenbaserad golvfärg från Nordsjö som inte luktar alls... den heter Epolan V och torkar på 2timmar!!
Vi har målat hela vårt hus med den!
kraam

hemtrevnad marie sa...

Hej igen!!
Vi målade på trägolv som varit lackade.....
Jag ville ha kvar känslan av tidens tand, så Guben ruggade upp ytan bara med slipmaskin....sen är golven strukna 2 gånger.
Nu har vi ju bara bott här i 5månader, men de verkar hålla bra... jag var lite bekymrad för hallen , där det verkligen blir blött och lerigt, men där är faktiskt inte ett märke än...
Däremot i 10-åringens rum, är det en del slagmärken... han har tappat hårda saker i golver från hög höjd, så slitaget är väl kanske inte normalt just där...Hihi.
Men vi ska prova att bara bättringsmåla på märkena...
I vårt vardagsrum är det några färgmärken efter Eskils leksaker....men vi hade linoljemålade golv i min affär tidigare...de höll jättebra men det blev märken av skor mm även på det...
Men i övriga rum och till och med trappen är det hur fint som helst...
Tänk bara på att låta färgen härda ordentligt innan man klampar runt för mycket (gäller all färg...)
Hoppas det är till nån hjälp detta svammel...
Kraam

Doften av vanilj sa...

ÅÅÅÅHHHH vad snyggt det var!!! Det kommer att bli supersnyggt när det är färdigt!! Så spännande att se slutresultatet. Före och efter-bilder är alltid lika kul att se. Lycka till med sista strykningen!/Kram

hemtrevnad marie sa...

Nu är det bara Svammlan igen...
Visst är det fint med vita golv!!!
Glömde kanske säga att våra är ljusgrå....men det har väl ingen större betydelse för hållbarheten....?!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Det ser verkligen härligt ut när det blänker sådär...Oj vad jag önskar mig snygga golv.. Men det kommer tider när barnen är liiiite större.
Skrivbordet du visade ett par inlägg tillbaka i tiden ser ju exakt ut som ett jag gjorde om runt jul... Samma modell och t.o.m de små hängbeslagen är liknande!!! :-)

Önskar dig en fin vecka!
Kram Hanna

Marie sa...

Hej Ann!
Hjälp vad fint golvet blir! Jag vill också måla våra, tror dock inte vi får tid till det i år nu när vi ska bygga ut huset. Får satsa på det nästa år istället! En massa vackra saker har du på hyllan också ser jag, var tvungen att förstora bilden och kika på allt noga, hihi.

Angående Lustfyllts öppettider så ring och kolla med Lena om du kan få komma en annan dag. Går säkert bra om hon är hemma.

Vi kan väl höras via mail nu i veckan och bestämma ordentlig när och var vi ska träffas! Ska iallafall bli jättekul!

Ha en bra vecka!
Kramar Marie

Annas skattkammare sa...

Oj så fint det blir i ert kök! Tack för tipsen. Hoppas ni haft en trevlig helg! Kram /Anna

Liza i pepparkakshuset sa...

Tack för de värmande orden på min blogg. Gillar verkligen din blogg och hoppas att det är ok att jag länkar till den.

Ha en bra vecka!

Mvh Liza

cicci sa...

åh så fint det blev, håller precis på att leta färg då jag jag ska måla mitt golv, så tack för tipset!
Kram Cicci

Majas mammelucker sa...

Men oj vad ni är duktiga..vad fint det blev..lyckliga ni som har ett sånt fint golv..
jag vill oxå måla mitt golv..vi hade bestämt att vi skulle måla men nu tvekar min man..försöker värma upp han ..kaske hjälper det att jag visar ert fina golv..hoppaspåtur..
Ha en trevlig kväll! Kram Maria

sommar-rummet sa...

Men va vackert!!! Vill oxå ha vita golv... Ha en bra vecka! KRAM

P-lina sa...

ÅJ så fint det blev! Ni är så himla duktiga! skönt det måste vara när man delar smak och intresse :-)

HA EN BRA SÖNDAG!