onsdag 25 november 2009

1:a advent i antågande....

Hej igen alla goa!
Jag är full av massa julinspiration just nu så hela hemmet är upp och ner, det julas för fullt! Jag vill vara färdig nu när 1:a advent är här så att jag sen bara kan njuta av allt! Jag visar lite bilder nu, lovar, det kommer definitivt mer!

Detta är ett skåp som står i vår lilla hall. Används dock inte som hall utan är mer en liten passage mellan kök, arbetsrum/gästrum, vardagsrum. Så småningom skall detta skåp få flytta in i badrummet. Kransarna som hänger på dörrarna är gjorda av mjuken (Peter förtydligar - mjuken = en enbuske/-ris med mjuka barr), ett helt underbart naturmaterial som jag varmt kan rekommendera.

Luffarslöjdskrokhållaren har Peter knåpat ihop. Egengjord smällkaramell.

Här är hyllan jag köpte på Maries Brocantemarknad. Supernöjd! Hjärtankransen har jag klätt med mjuken. Stommen till kransen är gjord av armeringsjärn som min Pappa gav mig för minst ett år sedan, tack Pappsen, nu kom den till nytta! Kudden som syns till höger i bild har jag själv gjort, skall göra fler, det var jättekul....

Hyacint i kruka, la lite vaxat papper i krukan och en liten fattigmanssilverkotte (sicket långt ord det blev...haha). Vill ge ett litet tips...för att hyacinterna skall hålla länge så går alltid jag till vår lokala handelsträdgård som egenodlar sina hyacinter och ber att få outvecklade, som alltså inte är färdiga att säljas ännu. Detta gör att hyacinterna i stort sett håller sig över hela julen. De ser lite små ut i början men de tar sig ganska så fort.

Nygjord liten krans kring halsen på madonnan.

Om ni är intresserade, så går projekt Olivers rum så sakteliga framåt. Golvet ligger nu på plats och det är färdigkvistmålat. Nu skall det spärrgrundas 1 gång sen skall det börja målas, då börjar det roliga!! Jippi!!!

Tack alla underbara människor som kikar in till mig och orkar skriva en liten kommentar, tack snälla, blir jätteglad!!!!!

Kramilikram

Ann

9 kommentarer:

Willewira sa...

Hej Ann!

Så fint du pyntat!! Och vilket underbart skåp!!
Det blev verkligen fint med kransarna på dörrarna. Detta kanske är en dum fråga, men mjuken??? Det har jag aldrig hört talas om - vad är det??

Ha en underbar dag!
Kram
Willewira

Millas hem sa...

Hej Ann!!

Hyllan blev superfin!! Vilken tur att du köpte den. Den gör sig så bra där!! Fin liten hängare han gjort, maken.
Undrar om jag kan få J att göra en sån där! Hur var det nu...ja, just det kvinnlig list!!=)


Kram till dig!

Camilla

lottens vita och gröna sa...

hej du fina!
så vacert du har det,överallt!!!
mjuken har jag då aldrig hört, hihi, nu har du infört ett nytt ord i lottens ordförråd!!!!
jisses den hyllan ohhhh!
önskar dig en härlig helg, hälsa peter!!! varmkram syster yster

Lilla Blanka sa...

Hej goa vän!

Det är så extra kul nu att se dina bilder för då vet jag precis var grejerna står och hur det ser ut hos er. Tycker det skåpet är så himla snyggt!!!

Ja, mjuken det var ett himla praktiskt material, jag skall definitivt använda det för kranstillverkaning o liknande framöver :)

Hihi, Ann du har ju verkligen koll på det där med kvinnlig list :)) Jag brukar praktisera då och då.

Vi har också en hel hög med golvbrädor liggande, förhoppningsvis kommer de på plats i helgen.

Wow vad du har jobbat med målningen!

Kram, hoppas vi ses snart igen ♥
Mia
Ps hälsa Peter och "Indiana Jones hjälpreda" och lilla sötosen...och goa Melvin.

LOPPISLIV sa...

Hej vännen! Tack för gratulationen. Vad härligt med täta inlägg här hos dig nu, underbart! Och vilken vackert skåp ni har då, så snyggt med det skira tyget i dörrarna. Såg också på din makes sida ert tv skåp, jättefint det också. Bra hyacint tips du gav, jag har precis köpt mina i vanliga ica affären och de varar ju tyvärr inte över hela julen.

Ha ha vad jag skrattade gott åt din kvinnliga list, du är smart du :-) vilken lycka att få in ett golv så där lätt och smidigt, här tjatar jag fortfarande om sovrumsgolvet som vi skulle lagt in i våras, vi har lite olika prioriteringslistor jag och maken,,,ha ha. Just denna tiden är det som luften går ur en och man orkar ingenting, i år har det varit ovanlig lågfront gällande renovering här hemma. Ska försöka med lite (eller mycket) kvinnlig list efter julen jag med...hihii så kanske jag både får mitt golv och den spontade väggen till dotterns rum klart en gång för alla :-) Ha en underbar helg nu Ann. Vi hörs. Stor kram Paula

Annas skattkammare sa...

Hej Ann! Sååå fina bilder du bjuder på- jättefint du pyntat och hyllan var bara för fin! =)
Trevlig helg!
Kram /Anna

Änglarnas hus sa...

mitt hjärta bankar..såå fint du har det hemma hos dig!!.. ett sånt stort vackert skåp och det får du PLATS med i badrummet..Älskar stora badrum men får nöja mig med ett litet..Ska bli spännande att få se det på plats!!

Kraam Sanne..

n o r d i n g å r d e n sa...

Så himla fint du har det hemma! Vilket skåp, som ska in till badrummet, tänk om man hade ett sånt fint badrum... mjuken, det var ngt nytt , kransarna blev jättefina! Och så snyggt med hyllan och allt därtill ovanför soffan! Adventshälsn fr Nordingården

Inspiration i vitt sa...

Hej Ann, vilket underbart skåp du har och tänk den som ändå fick plats med ett sånt i badrummet suck. Hyllan du köpte hos Marie var ju bara så fin den med och bara mysiga saker därpå. Kram på dig/Ingela.