söndag 22 november 2009

Hihi...kvinnlig list.....jippi, jag lyckades!

Jo, nu skall jag berätta....Efter underbar inspirerande helg (förra helgen) med härliga bloggvänner så trodde jag att jag skulle ta det lite lugnt...men nej då, gissa vad jag helt plötsligt satte igång med!? Jo, rensa ut Olivers (lillemannens) "nya" rum som faktiskt hade blivit ett riktigt skräprum. När jag var klar med det så var jag så på gång så jag åkte och köpte väggfärg.
Sen kom det lite kvinnlig list, jajamensan....hör här:

Jag - Du Peter, du vet den där golvfärgen vi har stående...paus....

Peter - Ja?!

Jag - Jag var faktiskt och köpte färg idag till väggarna i Olivers rum och då passade jag på att kolla vad färg skulle kosta om vi eventuellt skulle måla befintligt tarkettgolv. Den färgburken skulle nästan kosta lika mycket som att köpa ett nytt trägolv (och i samma andetag sa jag) och som jag nämnde vi behöver inte köpa golvfärgen, vi har såpass mycket så det skulle räcka! Sedan sa jag ingenting mer just då om det.

Senare.... (vill tillägga att då hade jag strukit rummets väggar 1 gång)

Jag - Jag har kollat upp vad trägolvet skulle kosta, dessutom så har dom det just nu på lager...har du funderat nå´t på det?

Peter - Jaa, det kanske vi kan göra.....

Jag - Ja, vad kul....hum skulle du möjligen.... i så fall....ha lust att....åka imorgon efter jobbet och köpa brädorna???

Peter - Jaa, det kan jag kanske göra.....måste bara kolla lite mer exakt hur mycket brädor vi behöver.

Jag - Menar du det!!! Vad kul!!!!! Jag skall måla väggarna en gång till ikväll så då kan ju golvet läggas när som helst!

Jag har målat väggarna färdigt och listerna är avplockade. Idag ligger ungefär 3/4-delar av brädorna på. Tyvärr upptäckte vi att ett helt paket med brädor var så pass skadade att de inte gick att använda, surt! Golvet hade annars varit färdiglagt idag.

Ja, vad kan jag säga, jag frågade faktiskt Peter hur det kom sig att han såpass lätt tyckte att det "lilla" projektet var ok att göra bara sådär. Tanken var nämligen att Olivers rum inte skulle göras ordning förrän till våren. Jo, då svarade han att eftersom jag hade dragit igång det och var så drivande så blev det inte lika jobbigt.....yes, lyckad kvinnlig list!!

Här är ett loppisfynd jag gjorde med Marie och Mia förra helgen, stor härlig glasburk som jag satte ner några hyacinter i.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg. Vi har som sagt var lagt golv och även haft våra jättetrevliga och mysiga grannar på en bit mat. De skall föda barn inom kort, och vill passa på att lyckönska dem inför det stundande. Kram på Er båda!

Tack alla goa för de omtänksamma kommentarerna jag får....skall försöka svara lite bättre än jag hittills har gjort.

Kramar
Ann

12 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Å najs, supernajs! Himla käck idé med hyacinterna i glasburken! Kanhända snor jag den av dig nån gång ;)

Mmm..renovera barnrum ja...jag får nog använda mig av din taktik där, om ett tag, för ännu målar jag de sista seeega hyllorna till lilla "maskinrummet" i badrummet. Färgen vill ju aaaaldrig torka *grr*.

Kram, Carina

Viveka i Bläckhornet sa...

Men Ann du är ju bara fenomenal...haha. Jag brukar också köra på med min kvinnliga list och jag vet att det fungerar :) Längtar till vi får se resultatet.

Så fint med lökarna i glasburken. Men (kanske en dum fråga) behöver lökarna ingen jord eller vattnar du direkt i? Jag har nämligen planterat hyacinter i en soppterrin idag. Och jag vet att han sa att lökarna inte fick ligga i blöt jord för då kunde de mögla?

Kram Viveka

lottens vita och gröna sa...

haha du är vällen underbar du ann!!!
vi får bara inte ändan ur vagnen till att göra gustavs rum...vet inte var vi ska hitta den, boooooorta men så helt plötsligt så brukar det tjupp tjupp så är allt klart på ett kick...men vi har lååånga väntetider, fniss!såååååå fint det var med hyacinterna där i glasburken och hur avis är jag rå på er helg förra vecka, hur kuuuuuuuuuul som helst ju!!! ha det gott min sköna!!! varmkram lotten

Fia sa...

Hejsan! Vilken fin blogg du har, så otroligt inspirerande. Själv fick jag ändan ur vagnen och målade i arbetsrummet igår och det är ju så härligt när man väl sätter igång.

Du är förstås välkommen att titta in på min blogg där jag skriver om att bli fri från smärta och må bra.

Kram,
Sofia

Millas hem sa...

Hej Ann!

Ja den planen var kanon!! Men hur gör du nästa gång nu när du berättat om det här!?=)))Berätta om du, vilket du gör, kommer på något riktigt bra tips när ett nytt projekt är på gång i dina tankar!
Vi kvinnor får hålla ihop och dela med oss av tipsen!
Mysigt ni hade på er träff (Du, Mia och Marie) hade gärna varit där! Hoppas att vi kan ta en ny träff inom snar framtid!

Stor kram

Millas hem sa...

OM, jag har!! Gissa hur gullig jag kan vara när jag lägger huvudet på sné och vill ha något gjort!?!
Jag smälter nästan själv! =)

Tack för de rara orden om dukningen! Lite tveksam var jag allt till att visa mig själv dock!

Kram på dig!

Annas skattkammare sa...

Hihi, vad smart sätt att lägga fram det hela på- så ska nog jag med försöka så köket blir lite finare inom kort.. =)
Fint du pysslat!
Kram /Anna

livetpåfyran sa...

Va fint med hyacinter i burken....jag har en likadan burk men än så länge är det ett blockljus i...hmmm det kan nog bli hyacinter här med;)

Vilken man du har! Sååå snäll och tillmötesgående.

Du filmen var jättebra!

Fast böckerna är ju alltid så mycket bättre. Jag har läst dom på både svenska och engelska och där var den engelska så mycket bättre. Svenskan är ett fattigt språk om man jämför. Har du inte sett första filmen Twilight så gör det!!

Ha det gott och härlig första advent önskar jag er, kram Pia

Marie sa...

Hihi, du är allt bra listig du Ann! Tänk att det gick så lätt!!!!

Så fint du har dekorerat i din glasburk. Jag har också pyntat min lite idag, ska visa någon dag framöver!

Ha en fortsatt bra vecka och hälsa familjen!

Kramar Marie

me and alice sa...

Hej Ann!
Åh vad länge sedan jag var in på din fina sida... Har bara inte haft tid att sitta och surfa och njuta, men i dag har jag tagit mig tid...
Ha, ha ja du kvinnlig list är det bra att kunna ta till ibland... Man måste liksom smörja dom små liven innan man går till attack!
Hi, hi jag har ett par projekt som ska dras igång snart så tack för lektionen...*fniss*
Vilket underbart rum er Elliot har fått!
Kram Susanne

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Anonym sa...

behovet for at se:)