måndag 31 mars 2008

Hjälp, Peter har blivit blind & massor av underbara fynd...igen!

Kolla här på bilden....mysig frukost var avklarad och Peter skulle ta bort frukosten...och här har ni bildbeviset, vad då blind!!! Hälften är ju kvar!!

Inte allt för sällan i affekt, plockar jag av "resterna", lite bullrigt, och då kommer Peter springande och säger:
- jag skall ta det!!

Min kommentar blir ofta då:
-Ja men kallar du detta att plocka bort frukosten??? (gäller även andra måltider!)

Då säger nästan alltid Peter: - Jag skall plocka av bordet, men måste jag göra det just nu för att du vill det!? Kanske inte...men ganska ofta så står det kvar grejer så länge att det nästan är dags för nästa mål. Visst vill man ha det snygg på bordet mellan måltiderna, det kan man väl begära!!? Eller hur?

Till nå´t roligare...
I lördags så "hamnade" lilla familjen på ett loppis/antik jag inte varit på förr. Där stod den!!!! BYRÅN...ja, äntligen så fann jag efter 2 års letande den perfekta byrån till hallen. Vet ni vad jag gav? 300:-, det kallar jag fynd, när jag har varit på vippen att köpa nytt för över 2000:-. Som ni ser så saknas det knoppar...plockade loss dem direkt och gav loppisdamen dem som betalning...nä, jag bara skoja! Hon fick dem, jag vill ha andra. Vad tycker ni? Skall jag sätta upp porslinsknoppar, ringar eller kanske nå´t annat. Tyck gärna till!

Har även en fundering på att texta nå´t på lådorna... Det skall också stå en vit Doctor House spegel på som skall dölja proppskåpet, den med rundad kant däruppe ni vet. En liten hängande lampa skall också upp, har sett ut en jättefin, men ännu inte köpt den.

Dessutom så köpte jag även ett bord för 250:- som jag skall göra två månbord av. Ni må tro jag kom hem nöjd denna lördag. Solsken i sinnet, ösregnet bleknade bort och jag var helnöjd.


Det räcker inte med fynd för denna helg....Gick upp tidigt och åkte till en tillfällig loppis som de nu har haft årligen i 40 års tid. GUUUD säger jag, fick tag i en härlig säng till Elliot, 50:-!!!! Pinnstolar, 2 st, 25:-/st!!!!! Ett fint litet bord, 25:-!!!!!! En stor låda, 10:-!! och lite annat smått och gått. Visar lite av sakerna nu och resten i ett senare inlägg. Må tro om jag var supernöjd...igen. Fick åka och hyra en kärra.



Dessutom så drog jag, när jag ändå hade hyrt kärra, till min loppisbästis, Anne som hade en kökssoffa att sälja. Jag köpte den utan att se den först, vågat va? Anne vet vad jag gillar vid det här laget och hon lovade mig dyrt och heligt att denna soffa var min stil. Den var superfin tycker jag, gammal, pluggad, finns inga spikar så långt ögat når...Sängen och soffan har redan grundats 1 gång....kan man kalla mig ivrig....?


Kökssoffan skall in i köket, alltså nya förändringar i köket...igen, har redan börjat flytta runt lite....fniss..., skratta inte nu men stocklampan skall flyttas lite till vänster, och nu hänger den så där dumt igen...tror ni Peter är frustrerad, han har sedan i fredags gått in i lampan 6 gånger, tillåt mig skratta?!

Som vanligt kunde jag inte stoppa korvarna att sluta skriva, det är ju så himla roligt. Stensomnade i soffan igår kväll, undrar varför?

Kram Ann

ps: Peter, förlåt, du vet att jag älskar dig.

34 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Älskling, du är förlåten. Jag skrattade högt för mig själv när jag såg verkligheten svart på vitt och i färg dessutom!

Erkänner oförbehållsamt - det är så här det är. Skall försöka bättra mig . . .

Jag brukar ju inte kramas på nätet men va´ fasiken -
Puss & kram! / Din Peter ;)

Annas skattkammare sa...

Hihi, känner igen frustrationen.. men ojojoj vad många och fina fynd du gjort!! Byrån var ju perfekt.. Jag skulle nog sätta ringar på den tror jag.. bryter av lite med svarta eller nåt. Ha det så gott bland alla dina fina saker! /Anna

Betonggården sa...

Som vanligt gör du superfynd! På de loppisar jag varit på finns det bara hemska 70-talsgrejer... Var iofs ett tag sedan jag var iväg. Borde ta mig en vända. Har ju hela korgen under barnvagnen att packa full! :)

Sen har en tanke satt igång att gro:
Har börjat fundera på om vi är gifta med SAMMA Peter?? Börjar ana ugglor i mossen nämligen... så mkt som stämmer in. Självklart namnet, hemmapulare med 1000 projekt, kartongsamlandet, undanplockandet, svårt att se sig för (även att se saker som ligger mitt framför näsan - likadan?)... Hm, kan det vara så tror du, att det är samme man? ;)

Just ja, du råkar inte ha fått mobilen från Peter..?

Det här måste vi nog undersöka. Så vi inte går och blir grundlurade båda två! :)

Kram på dig!

hemtrevnad marie sa...

Jojomen du ,känner igen det där med bortplockandet!!
Min Gube är likadan... när han röjer av och ska ta disken, är det alltid något han kommer på att göra mitt i!
Sen orkar man ju inte se skräpet över bord och bänkar ,så tar man vara på det själv..... det är väl en mänsklig rättighet att ha det vackert på bordet mellan måltiderna!!!?
så mycket fina grejer du fyndat!!
Här finns inte en loppis öppen på en radie av 5 mil!!
och de priserna existerar inte häromkring!
kraaam

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hihi;) Hr en make som med har tendens att göra likadant ju;)
Fina fynd!!!!!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Unknown sa...

Haha, precis så är det hemma också! Snacka om manligt o kvinnligt!!!

Vilka underbara fynd du har gjort!
Soffan är ljuvlig... Jag har det minsta köket i västsverige med så en sådan stor kommer inte plats om inte jag har bara en sådan...tanken har slagit mig(vi har en liten soffa på vinden)
Svårt att säga med byrån..ringar är fint med det är även skålhandtag...
Hälsa Peter o tacka för kommentaren.
Ps. Min make har också en tvillingbror!! är det inte lustigt så säg?!
Kram Pia

lottens vita och gröna sa...

halloj underbara ann!tän när dina inlägg kommer så blir jag alltid så där sprättglad...du in going, jag ser mig själv när du skriver, vi har nog samma fart och fläkt med lugna karlar som tar allt lite med ro...bra kombination, tror på det här med att man ska vara olika för att det ska vara pännande, men va fasen inte spänning kring dukning av och på...jag sa till tommy härrom dan, att här i huset ska bordet torkas av med disktrasan efter maten...till svar får jag, vem har sagt det,det är ju för sjutton logiskt nehe! sånt där kan få mig städsur och då jäklars städar jag hela huset PERFEKT på en halvtimme, adrenalinstädning, har aldrig nånsin hänt tommy...eh! du fyndfia, nedrans är folk dumma eller, sååååååååååååååå fina grejjor, jag dregglar! nedrans vilken soffa, och byrån tror jag skulle vara fin med ringar....och hade du köpt en säng me, den visar du sen va? varma kramen till min lilla bloggsyster lotten

lottens vita och gröna sa...

oh min stavning...såg ut som jag var ordblind eller nåt, typ koko...fort går det, eh! du har väl bra fantasi, hoppas att det inte blir några konstiga ord av det hela...kram igen!

Anonym sa...

Så gulliga ni är då!
Kanske en boost för romantiken värd att ta efter...

Jag som skrev att VI borde ha hjul på möblerna... men du ligger före!

Härliga fynd.
:)

Doften av vanilj sa...

Oj,oj så mycket fynd! Vilken gullig liten byrå. Massor med snygga prylar för en billig penning. Supermysig kökssoffa, kommer nog att bli toppenfint/ Kram

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hihi, den var bra! Så där är de karlarna... Fnissade speciellt åt att det gärna lämnas framme till nästa måltid. Så har jag det med. Man blir ju så ilsken!!! :-)

Flytta lampan du, ska bli kul att höra hur det går... Hihi..

Men du , dina fynd är ju FÖÖÖR underbara!!! Det högg i magtrakten när jag kollade på bilderna och jag läste priserna... Fast jag unnar dig det, givetvis... Men som en gammal loppisräv blir man ju lite avis...
Tycker nog att ringbeslag eller skålhandtag skulle vara det snyggaste på byrån... Gjorde nyss om en liten en med porslinsknoppar, men det var till lill-tjejens rum. Tycker så mycket om ringar o skålar...

Fortsätt som du gör! Härlig , rolig och igenkännande läsning!

Ha det så gott!
Kram Hanna

vitating sa...

Ha ha ha, jag vet Precis hur det är, lika bra att göra det själv :-)
Ni är så rara båda två, så gulligt av honom att erkänna sina brister!

Hi hi...
Kram Maria

Färjtorp sa...

Men jösses vilka fynd!! Byrån är jättefin och soffan!!! Vilken tur du hade, lät ju så billigt oxå.

Kul att se fortsättningen sen =)
Kram Johanna

Spets och snor sa...

Hej! Nu har jag lagt upp dig som läng. Har man den ena halvan så lär man ju självklart ha den andra. Annars är det inte komplett. SKönt att höra att det finns lite fel och brister även på din Peter. Han verkar så sympantiskt och har en förmåga att uttrycka sig. Ha kontakt med sitt känsloliv helt enkelt. Det är det få karlar som har - en ovanlig egenskap! Ha en bra kväll! Helena

Spets och snor sa...

Pst. Helt underbara fynd. Vilken loppishelg!

Marie sa...

Haha, är det min make du skriver om? Här är det nämligen precis likadant, det gör mig tokig ibland! Till och med ordväxlingen är densamma, hihi.

Men Ann, vilka superfynd du har gjort! Förstår om du är nöjd, din lyckos! Byrån var ju toppenfin, om den hade varit min hade jag nog satt ringbeslag på den. Vi har äntligen fått våra ringbeslag till byrån och nattduksborden i sovrummet och jag blev så himla nöjd! Kökssoffan är ju såå fin!

Frågade Elsa förut vad som var den bästa presenten! Hon tänkte efter en lång stund men tillslut svarade hon att det var en pyssellåda som hon fick av min halvbror. Hon är helt tokig i att pyssla, vi har alster över hela huset. Gärna med en väldans massa tejp på! Den här lådan innehöll en massa olika papper, TEJP, pärlor, paljetter, stämpel, pensel o.s.v. Rena rama drömmen för henne! På onsdag blir det ett litet barnkalas med de tre närmsta kompisarna, sen är det slut på kalasandet för den här gången.

Ha en bra tisdag Ann!
Kramar Marie

Evelina sa...

Oj! minsann var det inte en helt PERFEKT hallbyrå. Precis en sådan som jag behöver och letar efter som en galning. Varför finns det inga (eller så väldigt få då) höga smala byråar i vårt avlånga land. Det är extremt ovanligt att springa på en sån. Om man inte går till Mio och betalar x gånger tusen kronor då. Men det gör inte jag...
Grattis till dina finfina fynd!

Anonym sa...

Nu har jag suttit en lång stund och läst din härliga blogg - vilket mysigt hem du har, vilken loppisfyndare du är och så varm och trevlig du verkar va! :) Kommer garanterat tillbaka!

LantlivsAnette sa...

Halloj där..nämen jag tror jag dör vilka fina fynd !!
Du..kuddarna som du ville ha kostar 160:-st utan innerkudde..alla storlekar har samma pris..
Maila till mig på jobbet om du vill att jag skickar..
torastyger@telia.com
Kram Anette
p.s kuddarna är ju även fina att ha på din nya köks soffa...dom passar överallt jag gillar dom verkligen..

Lilla Blanka sa...

Hihi härligt inlägg..ni är för gulliga!!!
Åh vad massa fynd du har gjort..hjälp, det var ju loppis flera ggr om..och vilken tur att du fick tag på så fina grejer..till rätt pris dessutom..!
Byrån är ju jättefin..jag skulle nog köpa små porslinsknoppar, passar jättebra när den är vit tycker jag.
Soffan är såå fin..härlig! Och så är jag nyfiken på sängen :)
Kram
Mia

sommar-rummet sa...

Hej! Men va du hittat mycke fynd då... Härlig soffa och byrån va ju verkligen det stora klppet!!! Tycker du ska ha ringer i den. Ha det gott! KRAM

Unknown sa...

Kanon fynd! Bara älskar bordet, ser med spänning fram emot hur det kommer att ta sig ut på plats.

Ibland önskar man att man hade en riktig lastbil med sig då man kör runt på landet och besöker alla loppisar.
Vilken härlig Peter du har. Nästan i klass med min egen Peter. Dessa klippor som inte kan vara utan
Följer din Peters projekt blogg.
Kramisar Jeanette

Spets och snor sa...

Hej! Jaså och det gick han med på bara så där? Inte dåligt. Men det kanske var att du hade tänkt ut en praktiskt lösning innan du kläckte idén. Sånt är viktigt för män. kram Helena

atmosphere sa...

Man kan aldrig fynda tillräckligt många gånger. Vad vore livet utan loppisar?
Kramar från ekorren själv = Ingrid

♥ Pia... sa...

Hejsan..men herreguuud kvinna...vad du fyndat..blir liksom lite avis på alla dessa loppisfynd...tråkigt nog så finns det såå lite loppis här runt mej...men men man kan inte få allt här i livet..du undrade på hemlige vännen...se här:http://interiorgavealong.blogspot.com/ så kankse du får lite svar..ganska kul faktiskt...må så gott..igelkott som ungarna säger:)..PIA

Betonggården sa...

Hej på dig, min nattugglevän! :)

Blev ingen loppis idag. Hann inte. Besökte några banker och raggade lägre låneränta. Inte roligt, men ack så nödvändigt. Ska pressa banken vi har, finns alltid nåt de kan göra.
Nåt som däremot var roligt (iaf enl mig) var att P sålt HD:n idag! Jippi! Tjatat på honom ett tag om det. Har haft den i några år (-03)och har inte ens kört 450 mil - det blir väldigt dyra mil det! Nu slipper jag vara orolig över det mer. De få ggr han gett sig iväg har jag haft ont i magen ända tills jag hört mullret när han kommit hem igen... :(
Nu fick han efter att betalt av rest lånet t.o.m. en slant över, som ska gå till huspanel! Tack, tack, tack!
Har man tur kanske han vill skämma bort sin söta fru (fruar!) oxå. ;) Hihi!

Jag har faktiskt tänkt gå igenom de foton vi har från bröllopet och se vad jag kan göra. (Vill aldrig vara med på kort så det finns knappt några. Inte ens våra föräldrar har fått se dem.)
Tyckte om ett iaf vet jag, men det är jättesuddigt. Är väldigt tveksam, men det kanske går att rädda bilden ändå på nåt vis.

Nattsuddarkramar!

me and alice sa...

Känner verkligen igen mig när det gäller att duka av. I min familj verkar det enbart handla om att ställa in kylvaror. Resten tycks dom tillägna mig...
Fast jag älskar dom busarna ändå!*fniss*
Tusen miljoner tack för allt snällt du skriver till mig. Jag har säkert redan växt ett par centimeter, men nu är det din tur att ta åt dig äran. Jädrans vad fina saker ni köpt. Vilka billiga priser! Bara 300 kronor för den snygga byrån. Passar så bra där i er fina hall. Personligen hade jag nog satt på ringbeslag...Men det är lika vackert med porslinsknoppar. Det lilla bordet med lyran under är helt underbart...Och kökssoffan sen då! Vilken väninna du har! Henne kan jag väl få låna, hi, hi... Kan se framför mig hur vacker soffan är vitmålad med dom vackra pinnarna.
Ha en underbar dag! Ni verkar ha det så mysigt du och Peter...
Kramis Susanne

My Lovely Things sa...

åh¨åh åh!!!
Vilka fynd alltså!!Verkligen dröm fynd och drömprsiser..förstår att du är överlycklig..allt är bara så fintt...

Känner igen det där med slarvig avduknbing..eller slarvig tork ur diskhon..med matrester somligger kvar..det är väl så att de inte ser med samma ögon som vi...

ha det gott..
kram anna

Jennyshemochharmoni sa...

HAHAHAA, känner igen det där. Man kanske ska fotografera alltså...det verkar funka ;) Vilka fynd! Jag är helt grön av avund!! Fyyy dig (lyckos dig!!) Ha en riktigt bra onsdag! (Loppisen hos mig har öppet idag, blir helt klart ett besök- tjohooo) KRAM!

Gårdsromantik sa...

Vilka fantastiska fynd!
Soffan där förstår jag att du gillar!
Varför har inte vi sådana där loppisar här uppe i norr?


kram Maud

Philura sa...

Hahha, känner igen det där med att plocka av bordet. I detta fall omvänt...Innan jag ens ätit klart är jag redan någon annanstans, vilket innebär att jag missar det där med att plocka av bordet. Det hinner jag ju göra sen, eller? Hmmm..min sambo tycker ju inte likadant...

Frida sa...

Hahaha.. Jag srattar när jag läser för jag och min karl har precis samma diskussion hemma.. Och handlar det inte om att plocka undan på bord så handlar det om kläder OVANPÅ tvättkorgen.. Haha..
Känns bra att det finns flera.. :)

Ang. byrån! Vilket kap!
Slapp du måla den också? Lite skönt ibland även om det är roligt!
Men jag tycker du ska satsa på vita porslinsknoppar. Finns fina på indiska eller i vilken webbshop som hellst.. Men på indiska kan du juh få hem dem omedelbums! :) Tycker dock du ska skippa texten.. Kanske blir för mycket? Den var juh jättefin i sig själv? Hur som hellst.. Ett kap!

Sköt om dej och ha en trevlig vecka!
Kramar Frida

Dicksonska våningen sa...

Hej hej! Det där med att plocka av allt efter en måltid verkar vara ett mer utbrett problem än vad jag trodde... för jag trodde att min sambo var den enda som inte klarade av det!
Underbart fin blogg du har!
Kramar Annika

Anonym sa...

hi^^....
even though I dont's understand
your language
I'm happy discovered your blog
that's picture (dining table)
may I have post-my blog
I expect to your reply
thank you

HAVE NICE DAY