tisdag 18 mars 2008

Bäst & Pest!

Jag har varit ouppmärksam och inte sett att Drömmar om Gotland har utmanat mig och idag fick jag även utmaningen av Lottens vita & gröna så här skall ni få....usch, vet egentligen inte om jag vill visa pesten men ni får hålla för ögonen om ni vill ;)

Liten förklaring kanske krävs, bilderna är tagna från vänster till höger...detta är alltså ett och samma rum!!!! Jo, detta avsmak till rum har blivit så här för att vi bl.a. saknar ett förråd/garage. Maken är så rädd om sina...jag menar våra...verktyg, målarfärg, högtryckstvätt och elmaskiner som kan rosta, så kontentan av detta har blivit att verktyg och div. elmaskiner har fått flytta in i huset. Vi har till och med verktyg i byrån i vardagsrummet. Det är väl en av de saker som vi gärna skulle sätta tänderna i snart. Men jag får inte skylla hela skulden på verktygen...som ni ser så är det faktiskt mest just nu mitt målarrum & förvaringsrum av diverse prylar....plockar inte upp, dammsugar inte, ställer bara in mer och mer saker. Ser ni där borta på sängen...där är porslinshon vi skall ha i badrummet, bänkskivan ni ser skall även den användas i badrummet. Korgstolen är en evighetshistoria...började tyvärr att måla denna med vattenbaserad färg då den behövde oljebaserad färg. Betsen tränger igenom hela tiden och målarproffset säger att man inte kan måla oljebaserad färg på vattenbaserad...suck...vet faktiskt inte vad jag skall göra. Är det någon som har förslag så här upp i all pest?
Minns ni att jag har pratat om detta rum? Det skall så småningom, när orken faller på bli vårt "nya" sovrum (om jag får som jag vill...och det tror jag....).

Jaha, då var det "bäst-kategorin" och det var för mig lite svårare att välja ut så det fick bli några fler...

Det bästa, tror jag är, dessa dörrar, veranda och lusthus. Dörrarna gjorde så att vi nu använder hela vår trädgård, verandan - att vi numera slipper att sitta snett (sluttande tomt) och lusthuset - för våra kyliga sommarkvällar och tidiga vår/höst dagar. Solen på sommaren försvinner ungefär vid 18-tiden och då kommer kylan och alla mygg...
ps: ja, räcket skall målas denna sommaren...tryckimpregnerat måste man vänta att måla i två år annars flagar färgen, tydligen sägs det att färgen sitter bättre, inte vet ja´. Vilken färg? Vitt såklart!

Lusthuset skall ni få ser mer av längre fram i vår när jag har städat och pysslat till det där...opps det hänger visst kvar en krans från julen där ute....

Dessutom tycker jag mycket om detta stora skåp som sväljer såå mycket saker. Köptes på loppis för 1200:-....det fick sig en släng av penseln, givetvis!


Här är fatet som står på skänken. Skåpet har belysning som Peter har fixat! Han är duktig han....hihi (måste ge honom en massa beröm så han orkar med allt som komma skall). Hoppas att han missar att läsa den raden....


Nu går utmaningen vidare till 5 nya personer, (ja, kanske inte helt nya på jorden ;) som sagt var, det är givetvis helt frivilligt att vara med. Jag utmanar Guldkant på livet, Annas hus på landet, Majas mammelucker, Lantlif och slutligen Me and Alice.

Må så väl alla goa bloggare, tack för att ni finns.

Kram Ann

18 kommentarer:

Majas mammelucker sa...

Hej Ann!
Tack för utmaningen..fick en av Liselotte Den vita drömmen ..ska försöka få till det ..bäst och pest finns det massor av..Ha ha..
Har just gjort ett inlägg om mina Stockholms fynd..gå in får du se..
Hade gott!! Kram Maria

Majas mammelucker sa...

Hej igen..glömde säga att skåpet var jätte fint..dom andra sakerna oxå..hi..hi vart så ivrig av din utmaning..kram..kram

Majas mammelucker sa...

Haha..du menar den som syns i spegeln..den såg jag först nu..
tänk så snabb man är med att ställa in saker man köper.. så man gömmer prislappen..Bra att du är observant..Kram Maria

me and alice sa...

Hi,hi...Jag fick en utmaning av Lotten också..
Klart jag antar den...
kram Susanne
Åh, vilken fin veranda ni har. Det saknar vi. Det är en dröm jag har att en dag få en sån...

My Lovely Things sa...

hej!!
ett skräp rum är ialla fall ett rum med stor potential!! Det rummet kommer säkerligen bli ett kanon fint sovrum..Innan vi hade så många barn som vi har rum till..så hade vi oxå skräprum..härligt att ställa sakerna nån stans...

Men när man ffår rensa och hittar en plats till alla saker så blir man så nöjd...ja hoppas att ni finner de platserna snart så du får ditt nya sovrum..

ljuvliga bäst bilder du visar..

fint räcke på er altan..vi har oxå tryckimprefmerat räcke.Ska försöka måla det i år. det är 3 år nu.

ha det gott.
kram anna

lottens vita och gröna sa...

halojingen min vän! ujuj vad vi tänker lika, jag ler hela tiden när jag läser, du skriver så härligt ann!inmetbara...stäng dörrn! det är mina takter me, haha, men det måste va kul att kunna gå in och måla av sigg därinne, när jag målar lägger jag ut en vaxduk mitt i vardgsrummet, ehhhh målar gör jag rätt ofta...så det har blivit en del av inredningen. till dina bästställen såååååå njuter jag, vilen dörr, oohhlusthuset vill jag se mer av och så skåpet, vilket jädra fynd, ursäkta franskan men wow! älsakr din stil, hörs snart igen då! kraaaaaaaam lotten

Marie sa...

Haha, innan Vera behövde ett eget rum användes hennes rum just till att förvara allt mellan himmel och jord, så jag känner igen mig i ditt "pestrum".
Dina bästbilder är toppen! Eran veranda ser så härlig ut och tänk om man hade ett lusthus! Ditt skåp är underbart, det hade gärna fått flytta hem till mig med innehåll och allt, superfint! Skåp är så vackert, jag skulle nog kunna ha hur många som helst. Har dock nästan inga, vi har helt enkelt inte plats, snyft!

Ha en bra onsdag!
Kram Marie

KaosHouse sa...

Vilket bra inlägg!

EXAKT ett sånt "bröt-rum" har vi oxå ...eller egentligen 2!! *suck* Det ena är just vårt tidigare/blivande sovrum! Just nu sover vi där det nån gång ska bli bibliotek och kontor... Samma sak här - inge förvaringsutrymmen. Ska försöka driva på maken lite så han blir färdig med den stora garderoben. :)

Tyvärr har jag inget tips ang korgstolen. Trodde det var tvärtom.. :o
...och det där med att tryckimpreg ska vila i ett par år hade jag ingen aning om. Tur att det finns bloggar, så man snappar upp lite grejer! :)

Vilka underbara bilder på allt erat fina! Blev ju helt kär i ert skåp!

Tack för trevlig läsning!
Kram!

...

Så måste jag säga: TACK kära du, och ni som kommenterat här, som fått mig att inse att vi inte är de enda som har stuva-in-allt-som-går-rum! :) Känns helt underbart ska du veta.

My Lovely Things sa...

hallå!!
jo det där med min trappa!!!
nej vi ska inte bygga en ny..utan måla allt..bygga in de öppna trappstegen..mörkbetsa med svart pigment på trappstegen..Panel på väggarna..
det blir no g fint och klara slitagen från vår familj..
men detta är ett senare projekt..
vi måste fixa husets utsida först..
kram anna

LantlivsAnette sa...

Vad roligt att se dina bilder..
Du..tack för utmaningen..men jag är aldrig med på några,jag har bestämt mig för det..hoppas att du förstår !
Ha en skön Påsk ,Kram Anette

Handplockat sa...

Njuter av den abäst bilder
ha en toppen onsdag

Guldkant På Livet sa...

Å man tackar för utmaningen! Fast det lär nog dröja innan jag kommer på vad jag ska visa OM jag vill visa mitt pest, för det är verkligen ingen guldkant på livet om man säger så: ) Du skulle se mitt trista badrum,vår stora tv el min sambos naturhistoriska museum till rum: )! Men vilket vackert skåp du fyndat på loppis! Jättesnyggt och ditt rum likaså, även ditt "pestiga" rum var fint och kommer att bli det! Vackert lusthus som skymtar där, det vill vi se mer av sedan! Ha en jätteskön fortsättning på påskveckan! Mari.

sommar-rummet sa...

Ibland är det väl oundvikligt att det blir ett pestrum och inte så svårt heller, fniss... Du visar så mycke fint, gillar kristallkronan skarpt. Ha en trevlig påskhelg!KRAMAR från mig!

Anonym sa...

Nu var du modig!
Men egentligen var rummet fyllt med fina saker...

Vet inte om jag vågar visa min pest...

Det som är bäst är verkligen kanonfint!

()()
(¤¤)
(oo)0
|||||||||||||||||||||||||||||||||||

me and alice sa...

Vill bara önska er en glad påsk!!!
kram Susanne och Alice!

ColonialEast sa...

Tror det är första gången jag tittar in hit. Jättefint!
Vad kul att titta på andras bäst och pest bilder. Sånt där "skräprum" verkar som om det finns i alla hem. Vänta tills jag visar upp mitt (har också blivit utmanad ...). Önskar dig en go' påsk!

RANA sa...

Hahaha, vad kul detta är.

Hoppade hit från din makes blogg. Kul att se bilderna. Vilket vackert hem ni har!

GLAD PÅSK!!
önkar Rana

PS. Om jag har förstått saken rätt, så ger din man DIG skulden för att han dänger in skallen i lampor och andra möbler där hemma, och springer runt och blodar ner golven? Sehr märklish. :-D JAG inser i alla fall att du är helt oskyldig.

Hwita Villan sa...

Härliga "bäst"-bilder!