måndag 7 december 2009

Vårt nya TV-skåp

Hejsan där!
Nu har Peter varit i farten och byggt ett TV-skåp som passar vår låga takhöjd, njuter i fulla drag att slippa se de tekniska prylarna hela tiden.....

Jag köpte för ett bra tag sedan på Hammars i Göteborg ett par dörrar som jag trodde skulle passa skåpet, men när det var dags att göra skåpet så funkade det inte att använda dem. Har dessutom varit runt på Blocket och varit nära att köpa fina dörrar men de var alla för höga för vårt låga tak. Till slut fick det bli ett fönsterpar istället. Har klätt fönsterdörrarna med gammalt lakan. Dörrarna under fönsterna har Peter själv tillverkat...ja och resten me´! Om jag får säga det själv så är han faktiskt himla duktig min Peter. Om du vill veta mer om hur han gjorde så kika in här!

Gammal härligt rostig kundkorg som jag hittade på loppis i våras....perfekt för tidningar, står uppe på skåpet....passar bra just nu för lillgubben Oliver börjar så sakterliga ta sig runt mer och mer på egen hand nu och står de på golvet är de ett säkert byte för de små undersökande händerna....hihi. Min goda vän S sa när hon såg Oliver "typ" krypa...åhhhh, han är en rumphoppare....gulligt va?!

Lite juliga hjärtankransar....tror jag har fått dille på hjärtan....men vi skall ju dela ut mycket kärlek till nära och kära i dessa mysiga tider så det passar bra tycker jag.

Urnan köpte jag på en loppisrunda med Mia (Lilla Blanka), Marie (Vita Ranunkler) och Anna (My Lovely Things) för ett tag sedan. Jag har fyllt den med hyacinter, tycker det enkla är vackert. Urnan står på en gammal pall från Frankrike, inköpt på Tradera.

Ha det ljuvligt alla goa människor som besöker mig!!

Kramis
Ann

10 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Ann! Ert tv skåp är sååå fint, såg det innan på makens sida :-) väldigt duktig är han din Peter. Härligt tips att göra dörrar av fönster. Jag skulle också vilja ha något som gömmer vår tv, försöker klura ut någon praktisk och samtidigt vacker lösning, något som åtminstonde gömmer undan video/dvd så man slipper se dessa, tv:n vill maken här hemma inte ha i något skåp, snyft....ibland får man kompromissa minsann, ja ja vi får väl se hur det blir :-) du vet ju den där kvinnliga listen eller hur var det nu igen... :-) Kundkorgen och urnan är helt underbara, du har det sååååå fint överallt Ann. Ha en fin dag. Kramis Paula

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
åhhh så jättefint skåp ni lyckats knåpa ihop så läckert!
Kram Kathrine!

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Skåpet blev jättefint!!..med fönster och allt!!..här står TV.n fullt synlig och ful..hoppas på att alla fina TV-skåp skall inspirera mig eller maken..så att vi gör något åt det!!
Ha det så mysigt nu i veckan!!
Kraam Sanne!

Annasfredricstorp sa...

Härligt skåp. Nu kommer min gubbe åka på att göra ett liknande :-) En liten fråga från mig. Har du sytt överdragen till stolarna i matrummet själv? Tips på hur man kan sy/fixa överdrag? Kram/Anna

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilket fint skåp han gjort, helt underbart!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Domus Dulcis Domus sa...

Riktigt fint skåp, så ljuvligt att kunna gömma alla "fula" tekniska prylar. En "rumphoppare" hi,hi det har jag också haft nä två förresten, riktigt snabba var de också! Kram

lottens vita och gröna sa...

hej gooooann!
vilket skåp, du har då idéerna och peter då, ahn är en konstnär han me!hjärtan kan man inte få för många, vackert där på skåpet! och allt på rå...korgen ohhh! tänk jag har med haft två rumphoppare, det är sååå gulligt, vet du gustav han är en hejjare på att säga just ruuuuuuuumpa, som jean banan säger det, på blattesvenska, jaja ha får fola att le när vi går genom diskarna på ica och väljer skinka, hahaha!!!
du min solstråle, må väl och hälsa maken!
varmkram lotten

marie sa...

Hej Ann!
Ja, världen är bra liten! Blev alldeles varm när han visste vem jag var! Har tänkt så mycket på dig och det vore så himla kul om vi kunde göra slag i saken och träffas. Det är ju jättenära! Ta med dig den lilla och kom över nån dag. Peter är verkligen jätteduktig och trevlig, du får väl ta med honom på en liten utflykt framöver..hihi.
Ha det gott och varma kramar
Marie

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Ann,
vilket tv-skåp! Helt underbart! Så duktigt din Peter är och vilket jobb! Det är super att ha en sådan händig man som kan bygga egna möbler och att man får det som man själv vill ha det! Jag gillade hans beskrivning från hans vinkel jämfört mot din i att bygga saker :P Det var lite roligt!

Ha en fortsatt underbar vecka!
Kramar Elin.

Marie sa...

Hej Ann!

Jag har ju haft turen att se detta vackra tv-skåp på riktigt, det är sååååå fint! Hade du den där kundkorgen uppe på skåpet då? Den måste jag ha missat isåfall, den är ju helt underbar!!!!!!
Visst är de fina våra urnor, min innehåller granris just nu!

Hoppas att allt är bra med er!!!

Kramar Marie