torsdag 25 juni 2009

Nu är jag tillbaka!

Tusen och åter tusen gånger tack för alla grattishälsningar!! Ni är helt underbart gulliga som har tittat in till mig trots att jag en lååång tid verkligen har varit usel på att finnas till här i bloggvärlden.
Jag vill dock nämna att jag tänker mycket på många av er och har nu hunnit sitta och "glutta" en hel del på bloggarna igen och det känns som om jag skall få lite mer tid över nu att hinna med att blogga. Dessutom så har inspirationen börjat komma tillbaka och loppistarmen börjat suga!

Det har tagit sin tid att komma in i detta att ha ett spädbarn i huset igen. Det är en helt underbar liten kille....det som dock inte riktigt är som det var med Elliot när han var spädbarn är att lille Oliver inte gärna sover annat än i en sele hängandes på sin mamma. Elliot gav mig ganska många timmar "fritid"...alltså sovande i vagnen. Oliver däremot sover korta små stunder spridda under dagen eller något längre hängande i sele - då får man inte riktigt lika mycket gjort....men det ger sig nog snart.....

Har det hänt någonting här i vårt hus?? Jo, innan Oliver anlände hann vi färdigställa vårt sovrum, det jobbade Peter en hel del med. Vi har även hunnit börja med Elliots nya rum. Först har vi färdigställt hans nya garderob och i dagarna blev hans inbyggda säng klar. Härnäst skall det byggas upp väggar så att det blir ett "riktigt" rum (fd allrum).
Vi har dessutom i dagarna hunnit att måla vardagsrumsgolvet vitt......Jippi, jippi säger jag bara!

Mina föräldrar har varit här i några dagar och hjälpt till med detta - TUSEN TACK - för det mamma & pappa.....hade inte gått att genomföra detta just nu utan er!!!

Här kommer några bilder på hur det ser ut just nu.

Nu har golvet målats 3 ggr inklusive häftgrund...eftersom vi inte brutit färgen så blir det några omgångar färg till. Golvet i den lilla hallen fick sig också en omgång.

Oj, vad allt annat ser smutsigt ut! Skall passa på att måla väggarna också innan vi ställer in möblerna.



Ville bara visa vad alla möbler och prylar tagit vägen - det går nästan inte att gå in i matsalen för där är det verkligen "knökat". Alla möbler skall få tassar, Peter är supernogrann med sånt..hihi.

Ha det så gott i det underbara sommarvädret!

Kramar Ann

14 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Va' härligt att ha dig på bloggbanan igen! Här har vi verkligen slitit "i det tysta" - då menar jag alltså att hålla på med större och mindre hemmaprojekt utan att visa upp resultatet på det häringa internetz.

För övrigt laddar jag för en tredje strykning av golven i vardagsrummet och lilla hallen. Vänligen ha maten klar när jag kommer hem så att vi vinner tid inför kvällens rollande och penselstrykande ;) Om det lät manschauvinistiskt så var det inte menat så . . .

Får man säga puss å kram i en bloggkommentar? Jo, jag gör nog det - puss & kram!

Peter :P

lottens vita och gröna sa...

hallå min käraste ann! sitte och smygbloggar lite på jobbet, men kunde ju inte låta bli, som jag väntat och längtat efter dig, hihi! joooooo det är sant fakttiskt, hoppas vi nu inte tappar bort varandra vännen! är oliver 4 månader nu va, vad härligt med en baby och vad härligt för elliot att bli storebror, fast det är jobbigt ibland så är det ju underbart med en liten! ska ni uppåt till sommaren eller ska ni vara hemma? jag går på semester nästa vecka och har heeeeeeeeeeela 6 v, det ska bli så himlans skönt,vi ska till svärfar i gränna och så en tur neddåt ystad. ha det gott systra mi! varmastekramen lotten

My Lovely Things sa...

Hej Ann!!
Åh va roligt att du är till baks..
Jag har verkligne saknat dig..

Ja såna där små goa bebisar som sover strödda stunde rhar jag haft en av med..man fr inte så mycket tid över..Hoppas att det vänder..

Va spännande med era projekt..

Ha det så gott..
kram anna

Fru Sirlig sa...

Välkommen tillbaka igen! så härlig tid du har framöver med dina barn.Jag har min lilla Maja som nu hunnit bli 20 månader, jisses vad tiden gått fort. Så mycket ni verkar ha hunnit ändå, trots lillen som kräver sin tid:)Jag hinner just nu inte mycket mer än att få dagen att gå runt med mitt lilla yrväder. Fast senaste dagarna har ju tillbringats en hel del i trädgården förstås, gäller ju att njuta av denna underbara sommarvärme.

Soliga hälsningar Heléne

Lilla Blanka sa...

Hej goa Ann!

Åh vad jag har saknat dig här i Blogglandia! Underbart att du är tillbaks! *kraaaaaam*

Det låter mysigt med en liten nyfödd krabat hemma, samtidigt som det förstås är lite jobb med det. Han verkar dock som en riktig liten kramig gullunge :) Så söt!

Vad fint, urläckert med de vita golven!

Jag går och småmuttrar på mitt bruna Pergogolv i ett rum. Men alldeles snart har jag semester (och det har inte Herr Blanka, riktigt än, hihi) så då kan jag röja och riva ut och måla som en galning ;)

Stor kram till både dig och Peter och dina goa barn!
Mia

My Lovely Things sa...

Hej!!
Ja visst vill jag träffa dig..

Vi får höras om en dag i juli..jag jobbar ju bara3 dar til..
Jaghar några kotavlor som jag an avvvara..
Jag mejlar..

Kram anna

Unknown sa...

Hej min vän,

Åh vad glad jag blev att få en kommentar från dig.
Så roligt det skall bli att följa ditt & Peters alla projekt igen.
Har inte glömt bort dig må du tro men jag har inte varit så flitig med att vare sig läsa eller kommentera.....

Och er lille kille skall heta Oliver precis som min syster lille påg. Jag kallar honom "Oliven"
Har alltid mina egna små smeknamn på alla.

Det går inte att jämnföra det huset vi var och tittade på med något av de hem vi har idag, dessvärre.
Hur jag än försöker får jag aldrig till den känslan som ett gammalt korsvirkes eller en gammal 20-30 tals villa ger bara genom att vara.

Vi har tittat på många hus eftersom jag vill börja om på nytt...

Men det blir nog så att vi ändrar ytterligare lite till här hemma...
Vi får se.

Nu i helgen skall jag åka på inspirations tur till Butik Unik/Malin och till Moheda...
Underbart!
Vi hörs mer sen.
En träff är på sin plats tycker jag.

Kramisar Jeanette

Annika sa...

Välkommen tebaks!!!!! härligt att höra av dig igen.... har varit inne o kikat efter dig med jämna mellanrum men nu var det ett tag sen...... bloggar liiiite nu på sommaren..... visst är det härligt med dessa små..... blir sååå bebeissjuk när man ser en men nu kan jag tänka att gud va gott man kan lämna tebaks den...:) ni målar o står i ser jag.... här är det stranden som gäller just nu.... har 3 nätter kvar o sen semester..... jobbar inatt i värmen... puh... hoppas lilleman lär sig sova lite bättre så du får tid över till annat... det finns ju så mycket man vill hinna med.... sommarkramar från ett hett Värmland.... Annika

Brunkullan sa...

Förstår att ni haft fullt upp med att finna nya vardagen:)
Och ja, Tommy är snart 39,4 år;)

Susanne

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Herregud vilket underbart rum!! Det är så snyggt och fräscht när man har nymålat. Håller med om att man tycker lätt att allt annat då ser smutsigt ut..men det är lika bra att ta allt på en gång när man ändå håller på! Du har verkligen mycket saker och ser att det verkligen inte så lätt att passera i det rummet..man får väl kanske göra små gångvägar :P

Grattis till en liten prins, det är en gåva!!

Kramar
Elin

Marie sa...

Hej Ann!

Åh vad härligt att ha dig tillbaks här igen, har verkligen saknat dig här i bloggvärlden!
Vet hur jobbigt jag tyckte det var att helt plötsligt ha två barn, jag tyckte det var en jättestor omställning. Vera var också lite sådär att hon bara sov korta stunder, till skillnad mot Elsa som kunde sova flera timmar i sträck, hihi.

Vad fint golvet i vardagsrummet blir. Här ska jag ta itu med vårat köksgolv under semestern, det ska också få lite vit färg på sig är det tänkt!

Hoppas att vi kan ses framöver och hälsa resten av familjen!

Kramar Marie

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Allt väl?

Ooooh vad jag saknar o ha en liten här hemma...Har tre med kan inte få nog =)

Eller en liten har vi ju, han heter Dacke och är en tax på tio veckor =)

Vad kul med ett nytt rum, ser fram emot och få se helhets bilder.

Önskar dig o de dina en härlig sommar. Kram Pirre

Unknown sa...

Hej Ann!

Va härligt att du är tillbaka. Jag har kikat in hos dig regelbundet och är sååå glad att du är tebax. Små barn är ju verkligen olika och förr eller senare så blir det andra vanor.Man får saker gjorda - det tar bara lite längre tid;) Själv hade jag en kräkarunge i barn nr 2 så jag luktade alltid illa och var blöt...*ler* förstår inte varför andra tveksamt ville hålla lilla Frida:)

Ha en underbar sommar hela familjen!!

Stor kram Pia

gustavianvintage.se sa...

Snyggt med det vita golvet.
En fin blogg du har och ett jättegrattis till din lilla bebis.
Bebbisar är det underbaraste som finns.
Kram Marie