lördag 27 december 2008

God fortsättning kära vänner!

Hej!
Ja här kan jag inte skryta med att inläggen duggar tätt....jag har varit helt slut hela hösten. Jag är så oerhört tacksam för alla de omtänksamma ord ni har skrivit till mig, ni är verkligen såå underbara, ber tusen gånger om ursäkt att jag är så dålig på att svara er. Har också många gånger tänkt på att göra inlägg men min ork har inte funnits och faktiskt inte så mycket inspiration heller....allt har tydligen gått till den lilla växande bäbisen i magen.

Jodå, så här går det finfint med magen och bäbisen sparkar och "inreder" för fullt där inne! Jag är beräknad den 18 februari men vi skall in för viktuppskattning på barnet när jag har två veckor kvar. Varför? Jo, "lille" gubben Elliot vägde så mycket som 5590 och det vill jag helst inte vara med om igen. Visserligen gick allt över förväntan bra, om ni undrar, jo jag födde honom vanligt, så kommentaren från barnmorskan var att jag faktiskt är som gjord att föda barn, men det lockar mig ändå inte att föda ett så stort barn igen.

Jag var iväg i höstas på bloggträff med massa underbara bloggtjejer, då vi träffades hos Jeanette som har bloggen Jeanettes Hus. Hon öppnade upp sitt underbara hem för oss och så här långt i efterhand vill jag sända mitt varmaste tack för gästfriheten du visade Jeanette och vill också passa på att tacka för de underbara presenterna som slank med i kuvertet du skickade då jag glömde struten kvar hos dig. Du är verkligen världens gulligaste!!!

Vad har hänt här hemma då? Sakta...sakta men säkert under hösten har jag ställt i ordning matsalen, är dock fortfarande på jakt efter den perfekta tallrikshyllan som jag ännu inte har hittat. Tänkte visa lite passande julinspirerade bilder från detta rum....har ju faktiskt lämnat er undrande länge nog nu! Liten ursäkt för variationen på bilderna....har tagit några bilder under kvällstid och några bilder på dagtid.

Här är tallriksstället som jag inhandlade på bloggträffen, älskar det! Nu beger vi oss strax in i matsalen.

Detta kors köpte jag på Fridas Gård,...fast det var förstås inte vitt då....kan ni tänka er! Häng med nu.....

Ja, så här bidde det! Kvällsljus....

Dagsljus...

Jag försökte sälja det stora skåpet för några år sedan men jag är såå himla glad att jag inte fick sålt det. Det var mörkbrunt på den tiden.

Denna blomlåda används just nu som adventljusstake. Känner du igen den Jeanette? Är supernöjd att jag köpte den av Jeanette på hennes lilla loppis.

Jalusin har länge stått omålad men nu äntligen har den fått komma fram i ljuset. Här är det tänkt att jag skall sätta upp en tallrikshylla men jag har alltså inte hittat den rätta ännu....får hålla mig till tåls.

Detta fönster satte Peter in i somras. Han stod med motorsåg och körde rakt igenom vår massiva vägg. Det lät som vi hade en moppe som körde omkring i huset. Vi är supernöjda att vi satte in det, rummet blev mycket mer öppet och ljust.

Här är alla lådorna som ni såg i förra inlägget. Köpmansdisk var alltså svaret!! Jag hittade den på Blocket och vi skulle faktiskt iväg på en fest ca 10 mil ifrån var denna disk stod och väntade så det fick bli till att åka med hyrkärra till festen och sedan dagen efter hämta upp disken. Det var väl inte så himla farligt, körde ju bara ca 20 mil extra ;)

I disken har jag massor av pyssel, ljus, servetter och cd-skivor....superbra förvaring!!

Här ser ni hur ljuset under dagen flödar in, fönstret vi satte in gjorde verkligen gott.

Vill också tacka för utmärkelsen jag fick av Zäta för ett bra tag sedan. Tack, du är verkligen omtänksam och gullig!!



Stor varm kram till Er alla! Hoppas att ni haft en mysig jul!
Ann

51 kommentarer:

Willewira sa...

Hej Ann!

Nog är det så att de små liven suger musten ur en...
Kommer så väl ihåg hur trött och hängig jag var. Som pricken över i:et så kräktes jag i stort sett i hela nio månader på det.
Det blev två underbara barn, sen var det nog. :)

Som tur är så ska ju inte bloggandet vara ett tvång, utan något som förgyller livet. En extra krydda. Ibland så är man inte så sugen på den kryddan och då får man stå över. Men, bloggvärlden finns ju kvar...

Ni har verkligen fått det jättefint i er matsal - mycket ljus som lyser upp. Vackert är det.

Vilken tur att du inte sålde skåpet. Eller ska jag säga otur att du inte fortfarande vill sälja det... är precis i min smak. Likaså köpmansdisken.
Jag älskar rymliga skåp som kan sluka både det ena och andra.

Vill önska dig och familjen en god fortsättning på julen och lycka till så här i slutspurten.

Allt gott till er!
Kram
Willewira

Anonym sa...

Vad jättefint du har gjort i din matsal.

Jag hade precis hittat din blogg när du visade alla de små lådorna och trodde du var en av de som slutat blogga.

Det är inte svårt att förstå att krafterna tryter när man bär på ett litet liv.

Lycka till o mysig blogg

Lena

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
åh va roligt att höra från dig..Jag har tänkt så mycket på dig hela hösten..

Va härligt att bebben växer till och allt är bra..ja det låter bra med en viktuppskattning så bebbeb inte bli för stor..
Ert matrum är så otroligt fint..oj oj oj!! va vackert..Fönstret gjorde verkligen susen!!!

Vi har tatt det jätte lugnt i Jul..jag jobbade julafton på dan och på kvällen på juldagen..vi hade familjen här på julafton..men inget annat har vart inplanerat denna julen..vi kände bara att vi behövde lugn och ro efter denna otroligt intensiva höst..men flytt och försäljning..
Nu pustar vi ut..Mannen kör in ved..Barnen är överlycklig aför de använder åkgräsklipparen som har en perfekt kärra för veden..lilla 5 åringen sitter glatt på veden i kärran..ja det är så underbart att bo så här mitt i naturen..

Det var så trist att jag inte kunde hänga med på bloggträffen..ville så gäran träffat dig igen..vi får väl försöka träffas när bebin är född och ni kommit till rätta..
Ha nu en go fortsättning..
Kram..från en Anna som ska ut och loppis shoppa i skene...

Malin sa...

Hej Ann!
Vad kul att höra att du mår bra! Jag mådde precis lika dant när jag var gravid, orkade ingenting, orkade knappt läsa min mail =) Vad fint du har det hemma, gillar jättemycket ditt mörka matbord. Vi har ett vitt matbord och det ångrar jag stort, det blir så mycket märken och man måste nästan jämt använda duk för att skydda det.
Önskar dig en god fortsättning på julen och gott nytt år och att allt går bra med bäbisen!
Kramar Malin

Hem och Lycka sa...

Men oj vad roligt, har helt och hållet missat att ni ska ha en liten till. Grattis!

Rummet är superfint och du har verkligen gjort fina köp!

God fortsättning,
kram

Annas skattkammare sa...

Hej Ann! Så roligt att du orkar göra ett inlägg! =) Hoppas du har haft en mysig jul..
Så otroligt vackert det blev i matsalen! Älskar fönster mellan rummen, det ska jag ha i mitt hus med när jag får tag på ett! =)
Kram /Anna

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhh därärru gumman!!! så jag tänkt på dig och din krabat, vad skön ta att höra att allt är väl men tröttsmt är det...var som en stor valross, lika rund och lika slö när jag väntade gustav...vet inte om det var lilleman som sög musten ur mig...han gör det nu fast positivt...eller om det var för att jag unnade mig denna graviditet så, visade mig inte duktig och körde på, vat inte, lyssan på din röst gumsis, det är du som håller i handbromsen, är det nån gång man kan vara pacha så är det då man är gravid, att kunna slänga upp fötterna och få massage, ropa och bli serverad annorlunda teer...be maken åka och köpa specialar frukter och annat från delikatessen...hoppas at allt nu går bra och att denna bebbe är kanske något mindre än 5 kg, hjäääääälp jag har fått så små, under 3,5, men det är inte så stor skillnad säger de som vet...tänker på dig ska du veta, hoppas att vi nån gång ska träffas! varmkram lotten
njuter av varenda bild, guuuuuu du har en trollstav ann!

Annika sa...

Hallå där va kul att höra av dig igen..... har varit inne o kollat med jämna mellanrum efter dig...:) skönt att höra att allt är bra med er o jag tycker nog att du ska ta o klämma ut'en den 16 på min födelsedag...:) hihi..... vilket fint rum du visar....vackra saker.... o tänk vad mycket ett fönster kan göra.... o vad bra med en så stor köpmansdisk... den slukar ju hur mycket som helst.... ha det så gott så här i mellandagarna o jag önskar dig ett Riktigt Gott Nytt 2009...... Kramar i massor...Annika

Marie sa...

Åh, vad glad jag blev när du hade gjort ett inlägg Ann. Har tänkt så mycket på dig! Tack snälla för det fina julkortet, blev så glad!

Vad skönt att allt är bra med bebisen, börjar ju snart dra ihop sig för den lille att komma ut. Hoppas verkligen inte att den väger lika mycket som Elliot gjorde. Jag tyckte det var fullt tillräckligt att föda en som vägde 3.1, hihi.

Visst var det kul när vi var iväg på bloggträffen, så kul att få se grejerna som du köpte på plats. Matsalen är kalasfin, underbart inspirerande bilder! Köpmansdisken är jättefin och visst är de praktiska, slukar massor av grejer.

Ha det nu riktigt bra och så vill jag önska er ett riktigt Gott Nytt År!
Kramar Marie

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Så fint du har det.

Kan tänka mig att det blir lite tungjobbat o föda en baby som är så pass stor =)

Lycka till med allt. Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt. Kram Pirre

Lo sa...

Hej. Såg din fina köpmansdisk.
En sån vill jag ha. Tänk...men har ingen plats...typsikt. Eller så får jag ta bort nå´t. Hmmm. Vilket dilemma va!!?
Må så gott!
Lo

Annika sa...

Hej Ann och God fortsättning.
Så roligt att du är här med nytt inlägg, vad fint det blev med köpmansdisken och rummet, härligt med allt ljus. Och grattis till awarden.
Så det är inte så långt kvar nu innan bäbis kommer, här går vi också i väntans tider fast inte jag då då utan min stora flicka skall ha sitt första barn om ett par veckor och jag skall bli en ung mormor, får väl se om jag klarar uppgiften.:)
Önskar dig och din familj ett fint avslut på det här året och en härlig början på nästa.
Kram Annika

hemtrevnad marie sa...

Så kul att höra från dig igen!!
Har tänkt på dig och den lille....
måste ju säga att ditt matrum är sååå superfint!!
Fösterna gör såå mycket!
Ha nu ett Gott Nytt År...och lycka till med bäbisen!
kramis

TantMossig sa...

Hej
Vill bara önska dig ett gott nytt år. Ser fram emot att läsa din blogg även nästa år.

Dalatorpet sa...

åhhh vad avis jag blir!! söker med ljus o lykta efter en köpmannsdisk kul att du tittar in ibland!! Hoppas allt går bra med bebisen ifall vi inte hörs innan :-)

LOPPISLIV sa...

Hej du goa rara Ann! Vad roligt att du gjort ett inlägg igen. Har varit här inne flera ggr och kikat ifall att..hihi... Jaa ibland är det ju bara så att man varken orkar eller har lust att blogga eller inreda och då får det helt enkelt vara, eller hur? Ni har det så himla fint överallt. Underbara bilder. Visst hade vi det roligt i våran bil på bloggträffen. Det blev ju så himla bra. Jag tänker ofta på alla goa skratt vi fick och också på lorten som fastnade under min stövel :-) huua så hemskt det luktade, men det var det värt för vad gör man inte för att få låna toan hos Kronen...hihi... Ser att tallrikshållaren hittat sin plats nu. Och vilken smart idé med att sätta stora ljus i blomlådan från Jeanette. Köpmansdisken ni har är en dröm...Ha det nu så himla gott och ta hand om lilla magen. Jag hoppas att vi ses nu till våren 2009 igen. GOTT NYTT ÅR Kraaaaam Paula

Betty sa...

Hallojsan där !
Ville bara sända en massa nyårskramar från mig o Nicklas till din goa familj. Hoppas julklapparna blev bra ?

Gott nytt år , Betty !

LantlivsAnette sa...

Nämen halloj där !!
Åhhh, himmel vad vackert...sååå fint..jag vet inte var jag ska börja..
Tallriks stället, ett sånt vill jag också ha..och vet du..jag håller på och målar ett blocket fynd just nu...en sån jalusi dörr som du också har !! Den ska jag nog bära in idag tänkte jag..
Allt är så vackert hos dig..
Och grattis till lilla bäbin, inte visste jag det...sååå roligt !!
Ha nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR
Varma norrlandskramar från mig Anette

Unknown sa...

Hej Ann!

Åh va fina bilder du visar, ni har verkligen inte legat på latsidan...

Va skönt att höra att du och bebisen mår bra. Det är ju lite strävigt emellanåt att vara gravid. Oj va mycket brorsan vägde, förstår om du vill kolla den lilles vikt. Men oj va spännande det är att vänta på syskonet! jag minns att våran Filippa tyckte det var så spännande att få se vem det var som hade bott i mammas mage så länge. Tänk att hon fyllde 13 år igår! Inte klokt, min lilla förstfödda är nu tonåring...Jag var ju bara 21 när hon föddes.

Vore roligt att träffas snart, kanske till våren?

Jag önskar dig och Peter ett riktigt gott nytt år!!
Kram från Pia

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Men Åh va fint du har det.. Ja önskar dig Gott nytt år kram snowwhite-sussie

Lilla Blanka sa...

Hej goa Ann!

Tänkte bara kika in och tacka för ett härligt bloggår och så fick jag en så himla glad överraskning när jag såg att du gjort ett nytt inlägg! Och vilka underbara bilder...tusen tack för all inspiration goa vän!

Kram och Gott nytt år!
Vi ses snart (hoppas jag), vi är ju gôr-nyfikna på lilla plutten också när den dyker upp :)

Mia

Majas mammelucker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Majas mammelucker sa...

Hej Ann!
Ville bara titta in och önska er alla ett underbart nytt år och hoppas att du mår bra och att du tar hand om dig och samlar krafterna till bebisen nedkomst....
Tack för alla fina bilder du bjuder på och all inspiration jag får...hade så gott!!
Hälsa familjen!!
Kramar Maria

Anonym sa...

Å vad roligt att läsa att ni ska ha barn igen! STORT GRATTIS önskar vi er!! Stor KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Anonym sa...

Me hållojsan gumman! Vad roligt att höra ifrån dig....jag förstår att du ahr varit utan ork och inspiration under hösten....inta så lätt att bli mamma alla gånger och inte så lätt att vara mamma heller för den delen.....

Ha det så bra och ta hand om er
Kram Pernilla

Anonym sa...

Åh, vilka ljuvliga bilder! Egentligen borde jag inte vara inne på vita-hem-bloggar... blir alldeles tokig på vår inredning här hemma;.)

Får också gratulera till dig till bebisen i magen -får hålla tummarna att det går bra hela vägen... oavsett storlek.

MODERN COUNTRY sa...

Men Hei Ann!

Så moro at du hører fra deg! Har vært inne flere ganger pg undret hvordan du hadde det. Skjønt å høre at alt er bra med både deg, familien og lille bebis. De sier jo at de to siste månedene er ekstra vanskelige og da er det bare å lytte mer til kroppen og ta den tid og ro du trenger. Ønsker deg riktig gode dager og allting godt for det nye året. Ha det så godt, både du og bebisen!!

Varm Nyttårshilsen
Fra Aina

Ps: Underbara bilder fra ditt hjem!

Britt sa...

vilket vackert rum! jag blir helt lyrisk...

Vilken fin blogg du har, ska luta mig tillbaka och läsa lite äldre inlägg.

Britt

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag varit inne och kikat på din fina blogg lääänge...
ända till första inlägget!

Vad mycket ni har åstadkommit.
Allt är så vitt och fint.

Och nu kommer kanske bobyggarinstinkten igång ännu mer...

Hoppas allt är bra med dig/er.
kram ingela

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Ann!
Har kollat in din och Peters bloggar ett tag nu men aldrig kommenterat förut....
Ni är verkligen ett duktigt par på att bygga och inreda.
Grattis till det nya lilla barnet, och hoppas att han/hon inte är lika stor som ditt första barn.
Har själv fått stora barn, Linus vägde 4640g och var 57cm lång och Moa som föddes 2 år senare vägde 5630g och var 59cm lång....jag födde med normalt.
Jag var också på extra viktbedömning 2 veckor innan, men då sa dom att "barnet" vägde ca 4 kg, så det kunde ju inte stämma.
Efteråt visade det sig att jag hade haft graviditetsdiabetes, för Moa hade väldigt lågt blodsocker och fick återupplivas, som tur var gick allt bra.
För din och barnets skull hoppas jag att dom har lite bättre koll nu för tiden...Moa är snart 17 år...
Lycka till/ Kram Malin

Lilla Blanka sa...

Hej Ann!

Hoppas ni mår bra allihopa!

Åh vad spännande och mysigt nu med bebin som snart skall komma..

Ha en jättefin helg vännen, nu skall jag måla pärlsponten jag hämtade nyss (bäst att passa på när Niclas är iväg haha)

Stor kram
Mia

Fru Sirlig sa...

Hej Ann!

Vill önska dig en god fortsättning på det nya året. Du har verkligen ett vackert hem och en inspirerande blogg. Min Maja som nu hunnit bli 15 månader redan var också stor då hon föddes, 5 390 g. och 57 cm lång. Det gick bra det med även om det tog sin tid och lilla Maja till sist blev född med kejsarsnitt. Önskar dig lycka till och på återseénde.

Kram Heléne

Siren sa...

Hei!

Nydelig flott blogg med mange vakre bilder og ideer...har linket deg, håper at det er ok...
:)

Vintage sa...

Underbara bilder Kraam susanne

Monica sa...

Hej !!!
Åh,vad fina bilder du visar.....blev så himla vackert........
Du får lycka till med bebisen......
Manska ta det lugnt,när man har ett så stort projekt på gång.....
Kram,
Monica i Rom

Anonym sa...

Jag tittar bara in en sväng och önskar god fortsättning.
Hoppas allt är väl med er alla.

Kram ingela :)

Tina sa...

Hej Ann...du har något att hämta inne hos mig. Kram Tina

Lilla Blanka sa...

Hej hej vännen!

Tittar in och lämnar en liten KRAM bara :)

Mia

G-STYLE sa...

hello,you have such a wonderful blog with beautiful pictures!
Your house is also very nice,love to see more pictures of it.
greetings from Gea(holland)

Unknown sa...

Hej hela familjen!!

Ville bara sända en kram till er!!
Hoppas ni har det bra i regnrusket, inte ens mina hundar vill gå ut(bara ibland för att få stollarrycket;)
Ha det bäst, kram Pia

Anonym sa...

Liten Award til deg på bloggen min.
Tusen takk for at du er til stor inspirasjon!
:o)

Anonym sa...

Hej du!

Även om vi inte ser några inlägg från dej, så kan jag tänka mej att du surfar runt lite ibland...

Hoppas allt är väl.
kram ingela

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härligt det låter med sparkar i magen, tyvärr har jag nog fött barn klart men det går alltid att längta. Har 4 trollungar så det får räcka.
Så underbara bilder du bjuder på.
Ha en bra dag.
Kramis Tess

Anonym sa...

Hoppas mor och barn mår bra.

Ert matrum är så vackert!
Jag sitter själv och funderar på ett fönster in till köket, som ni har...

kram ingela

Marie sa...

Hej Ann!

Hoppas att allt är bra med er! Nu är det inte långt kvar tills lilla bebisen ska komma, mysigt!

Ha det allra bäst!
Kramar Marie

Monica sa...

Hej !!!!
Hoppas allt är väl med er.......inte långt kvar nu.....
Kram,
Monica i Rom

Anonym sa...

Vilken jättefin blogg du har! Tack för titten! =)

/Sara

Anonym sa...

Hej

Gud vilken trevlig blogg du har. Snubblade in av en slump och blev kvar alldeles för länge .
Det är så kul när man hittar en blogg som lyckas blanda inspirerande läsning med underbara bilder.

Jag tänkte passa på att tipsa dig om min nya nätbutik www.stilero.se med inredning inspirerad av dansk och fransk stil.
Det skulle vara kul om du ville titta in och göra ett besök.

Kramar
Johanna

Naija sa...

jättefint du ni har det,grattis till den lille

Willewira sa...

Var inne och tittade till din blogg... ;) Och såg att det närmar sig. Kanske är lilla/e bebisen redan här.

Vilket som så önskar jag er all lycka till!!
Och ha en mysig alla hjärtans dag!!
Kram
Willewira

Vita rum sa...

Tittat in hos din jättefina blogg en stund! ha en underbar dag! Kram, Veronica.