fredag 11 juli 2008

Hallbyrån har blivit med spegel!

Tack!!! Era kommentarer värmer och inspirerar såå mycket. Ni är supergoa allihopa.

Vad glad jag blev! För ett tag sedan åkte Peter spontant (nästan...liten hint bara) till den underbara butiken Bettys i Borås och köpte spegeln till hallen. Han lät mig inte veta det direkt utan sa att han inte hann in till butiken. Sedan ville han definitivt plocka av köksbordet och kommenderade mig och Elliot med popcornskål till soffan. Det var en fredag och det är ALLTID popcorn på fredagar...så inget konstigt med det...dock så tyckte jag att han sa det så många gånger.
-Gå nu in och sätt er och mys så fixar jag ordning här. Sagt och gjort vi kröp upp i soffan, jag och Elliot!

Lite senare gick jag ut i hallen och fick mig denna glada överraskning! Visst var det gulligt! Där fick du pluspoäng, Petergubben!! Som ni ser har även ringar på byrån kommit upp. Tack för alla förslag jag fick för ett tag sedan...gick som sagt för ringarna, är verkligen nöjd. Fick dessutom stryka byrån 2 gånger med färg eftersom vi endast ville ha en ring i mitten av lådan och inte två på varje som det var innan (fick spackla igen dessa hål).

Ni kanske kommer ihåg att jag letade i 2 år efter den rätta byrån. Det var viktigt med måtten eftersom den skulle stå vid en smal vägg i gången in mot köket. Dessutom ville jag ha den så hög att en spegel skulle täcka proppskåpet.

Här har ni det färdiga resultatet, nästintill, skall ha upp en hängande lampa också....ibland får man inte till allt på en gång.... Är jättenöjd att vi tog ringar! (burken i förgrunden hänger på griffeltavlan vi gjorde häromsistens)

Tog in lite underbart doftande jasmin. Längre ner berättar jag historian om denna jasmin. E:et står alltså för Elliot, min älskade son.



Ja, denna jasmin fick alltså nästan stryka på foten. När vi flyttade till huset för ca 6 år sedan så stod det en ganska stor klumpig avsågad stam mitt i rabatten. Förra ägarna hade sågat ner den (de renoverade och behövde med största sannolikhet ta ner den så). Vi startade då operation-ta-bort-klumpig-stam-i-rabatten. Det sågades, grävdes, spättades, grävdes mer, spättades, ja, det mesta försökte vi för att få bort den men misslyckades alltså. Lät den istället vara och när den började växa så ansade jag den hårt i flera år...så tillslut så lät jag den en vår vara ifred och då bröt den ut i vacker skönhet! Jag är så glad idag att vi misslyckades med att ta bort den klumpiga stammen som vi inte då visste vad det var.

Tack och hej leverpastej!
Kram Ann

48 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Så vacker byrån blev med spegeln på, och du har dekorerat jättefint.. Vad gulligt gjort av Peter att överraska dig!
Ringarna blev jättebra på byrån! En liten fråga, hur länkar man till gamla inlägg? Kram /Anna

My Lovely Things sa...

hej Vännen!!
men vilken goa man du har..vilken överraskning det måtte ha vart med spegeln..Det ser ¨så mysigt ut..

De har piffat så vackert på byrån..
Ja jasmin är ljuvlig växt ..Vad härligt att den blev så fin..Jag älskar jasmin med..men kan inte ha blommorna inne..tål dem ej..känsliga för starka dofter..

I dag tar jag det rätt lugnt..har fått nått mysko virus..har haft ill ont i huvudet 2 kvällar i rad..matthet.i dag är jag matt, yr ..
tar det lugnt..har legat i soffan och läst dröm hem..
Mannen har vart och plockat massa körsbär med..har kärnat ur dem och fryst ner dem..älskar körsbärs paj..
ha en go dag..
så får vi ta och ses snart..
Du kan väl mejla nån dag som passar er..
kram anna

My Lovely Things sa...

Hej!!
jo ang dokumentet..så tog jag dekopagelim ...det funkade super bra,,

ha det så bra..
kram anna

Anonym sa...

Vad fint det blev med spegel och byrå. Du har verkligen pyntat fint. Vilken gullig gubbe....

Trevlig Helg
Kram Lena

hemtrevnad marie sa...

Verkligen fint!!
Gullig gubbe du har!!
Fick faktiskt också en spegel i överraskning av min Gube till min förra födelsedag....man blir lite extra glad av att överraskas så!!
ha det gott!
kramis

Drömmar på V sa...

En sån karl! Spegeln är jättefin och den gör sig verkligen över den fina byrån, ibland lönar det sig att hålla ut och vänta in rätt sak. Jag håller verkligen med om Bettys, världens finaste butik, dessutom blir man alltid så trevligt bemött när man kommer dit.
Nä, nu måste jag sätta igång med dagens pyssel...

Ha en trevlig helg
Kram /Maria

Malin sa...

Hej!
Vilken go karl du verkar ha, det var ju supergulligt av honom verkligen! Och resultatet blev jättefint. Schersmin är ju en så vacker växt så tur att ni inte lyckades ta död på den =) Jag har bara 1 i min trädgård men har tänkt planetar några flera.
Ha en skön lördag!
Kram Malin

Annika sa...

Vilken tur att busken vann!!!! Har en ja med som är enorm o doftar alldeles underbart.... den står tyvärr lite illa till under en ek men kämpar troget varje år... Spegeln var jättesnygg... Snällt av honom att "lura" dig så.... Kramiz Annika

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ann!


Så jättesnyggt med spegeln!!! Och inte dåligt vilken go karl du har som fixade det på så vis! Häftigt! :)

Vilken tur med schersminen! Tänk om ni tagit bort den... De är ju alldeles ljuvliga!

Önskar dig en fin kväll!
Kram Hanna

ängeln i vitt sa...

Jag bara njuter av allt hos dig. Jag måste ta en vända till, ursäkta en stund :-)

Kram så länge / Carina

lottens vita och gröna sa...

hallå going, sååååå jag tänkt på dig! först om det att det hänt nåt, skickade varma tankar till dig!!!sen på gotland då jag hittade bursloppisen då skickade jag kärlekstankar, vilket supertips! är nu tillbaks med dator, kommer att ligga lite lågt ändå, det tar sån tid det här...hit vill jag ju såklart, jag blir alltid så härligt inspirerad här, vaaaaaaaa vilken härlig liten loppistripp med goa bloggerskor, 5 loppisar, jösses!guuuuu så fint ditt pestrum är, tappar andan, sitter du där och pysslar, så ljuvligt fint! du ska veta ann att dina kommentarer hamnar mitt i hjärtetrakten, klart vi ska ses, kära systeryster!!!varmastekramen i kväll lotten

Vit Spets sa...

Ja visst är det bra med trevliga vänner... oxå får jag det till bra pris oxå...
Tusen Tack för beskrivningen av målningen med golvet - skall nog visa min man det ;-) jag skall säga kolla här!
Kramis
//siv

Marie sa...

Hej Ann!

Peter är allt bra gullig, överraska med spegeln så där! Förstår att du blev glad! Det blev verkligen toppenfint! Du har arrangerat så vackert på byrån och där är ju E:et som du köpte första gången vi träffades!!! Vet du, jag hade turen att komma in i en affär där de sålda de där bokstäverna till halva priset, var ju bara tvungen att köpa en till, hihi.

Vilken tur att ni inte lyckades få bort jasminen. Den är verkligen vacker, vi har också en.

Jo, jag fick allt sålt en del på min loppis, men det blev en del över också. Ska skänka det andra till kyrkans loppis tänkte jag, det är där jag själv brukar fynda så billigt. Det här var definitivt inte sådana saker jag kommer att ångra att jag gjorde mig av med, det känns bara som en befrielse att bli av med dem.

Du undrade om zinkkrukorna? Några av dem har hål i sig, men jag tycker att det känns så hemskt att göra hål i dem så de flesta har jag bara en massa lecakulor i botten på. De vid trappan står ganska skyddat så de blir det inte så mycket vatten i, men en del andra får man ha lite koll på så inte blommorna drunknar, hihi.

Hoppas ni har det bra! Imorgon ska vi åka till Borås djurpark, vi behöver lite miljöombyte i allt byggande. Men idag har J murat färdigt hela grunden, så nu syns det verkligen att utbygget är på gång. Nu ska här sen dräneras lite och sen är det dags att börja snickra. Det artar sig!!!!!

Kramar i massor
Marie

Kathys Home sa...

Hejsan, fin byrå och fin spegel. Jag har ju inte riktigt hängt med på din sida men vilken otrolig tur att du inte blev av med din jasmin...de är ju såå underbara de växterna doftar så gott å så härligt att bara ta in doften eller hur?! Så visst var det tur ni misslyckades..:)) Ha en skön sommar//kat

Kathys Home sa...

Bara jag igen, måste bara tillägga att pestgarderoben blev ju helt underbar...så kul att se hur du stylat till allt så braaaa...tjing//kat

Love Your Homes sa...

Hej och tack för trevliga ord.
Visst har vi rara män, som överraskar med de små och stora ting.
I morse fick jag en morgongåva, Maken kallar den så, iform av en hand full egna nyplockade hallon. Han vet att jag blir så snäll, så snäll.
Jag brukar få morgon gåva i 2 veckor i juli varje år. Inte så pjåkigt.

Nu ska vi till Gysinge, berättar mer sen.

Hälsningar Ingela

lottens vita och gröna sa...

hallå min syster yster! det är bara jag igen...de hämtar datorn snart, jvla idioter som inte kan gör nåt ordentligt...snacka om att vara beroende va, hehe!
du vädret därnere var allt, vi hade sol, blåst, regn, åska...younameit...typisk svensksommar, men perfekt loppis väder, köpte massor av bråte som tommy kallar det...var första dan på en bakluckeloppis där det kom med en skrinda full med prylar sen stod alla som galningar i den...hajjade inget..det var gratis...stod och ryckte lite i ett gammalt fisknät, det bara slet en gubbe ur handen på mig, då gick jag faktiskt, det får inte fyndas med livet som insats...men fasen vad jag kommit på bra ideer med det nätet...här är min mejladress för the future, så kan vi snacka lite mer lotten@rudu.se

ha det bäst sys P&K lotten som inte är på potten idag hihi!

Millas hem sa...

Himmel en sån gullig överaskning av honom. Det första jag ska göra när min man kommer in är att visa honom inlägget, så att han får lite inspiration av din man!!
Men just nu är han ute och jobbar i trädgården, vill inte störa honom då, bra att få mkt gjort!! :)
Hallspegeln och byrån är ett charmigt par!
Du bjuder alltid på en stor dos inspiration själv!!
Klart du får länka, blir bara glad!
Kram Camilla

Kriista sa...

Adoptera en droppe till din blogg som symbol för alla gråtandes barn runt om i världen.
Vissa tycker att den är fu men jag tycker att den är jättesöt och passar på allas bloggar.
mvh
kristina

http://www.myter.blogg.se

Millas hem sa...

Hej!

"Han sätter oss övriga män i en jäkla sits, när han gör sådär"!

Det var min mans kommentar när han läste om vad din Peter gjort för att överaska dig med spegeln. Fast med glimten i ögat! :)

Idag har vi varit på shoppingtur, men mest kläder denna gången blev resultatet av rundan!

Sprang in i ett par mysiga inredningsbutiker. Men massor av loppis besök har gjort att jag känner mig lite snål när jag hittar något som jag istället kan hitta på loppis både finare och billigare, ellerhur?!
Kram Camilla

Vit Spets sa...

Hej där!
Ditt syrum blev till en inspiration för mig så nu fixar jag till det i mitt - det behövs städas med jämna mellanrum...mycket damm blir det när man brummar fram med singer...
Kramis
//Siv

Annika sa...

God morgon.
Vad fint det blev med Byrån i hallen. En liknande spegel skulle jag vilja ha i vårt nya sovrum...Ja sovrummet är klart nu, vart det i går, lägger ut bilder i kväll efter jobbet. Det är ju lite småsaker som skall fixas till men jag är supernöjd.
Jag blir avis på din schersmin, satte en hos oss för ett par år sedan som stendog, vet inte vad jag gjorde för fel men dog gjorde den..Skall nog göra ett nytt försk till hösten med att plantera en ny dom är så vackra och luktar så ljuvligt...

Ha en fortsatt bra helg...
Kram Annika

Monolilith sa...

Vilken jättefin spegel och byrå!
Ha en trevlig helg! :)
Malin

Sofia på Me and my home sa...

Mmmm.. den där spegeln är ju bara mumma..! Och vackert pyntat har du gjort!

Malin sa...

Hej hej!
Vill bara berätta att jag lånat en bild av dig idag till ett inlägg, jag hoppas det är ok. Du har en så himla fin sida!
Kramar Malin

Betty sa...

Hallojsan vännen.
Tack för dina värmande ord o berömmet av vår nya hemsida. Ja det löste sig till slut annars hade vi jättegärna tagit hjälp av Peter så tacka honom för att han erbjöd sig. Vad gulligt av honom att köpa spegeln till dig men vad synd att jag missade honom när han var inne i butiken. Vad mkt fint ni gjort sedan jag var inne här sist !

Ha det så härligt i sommarvärmen o hoppas vi ses snart.

Många kramar från Betty !

Betty sa...

Hallojsan vännen.
Tack för dina värmande ord o berömmet av vår nya hemsida. Ja det löste sig till slut annars hade vi jättegärna tagit hjälp av Peter så tacka honom för att han erbjöd sig. Vad gulligt av honom att köpa spegeln till dig men vad synd att jag missade honom när han var inne i butiken. Vad mkt fint ni gjort sedan jag var inne här sist !

Ha det så härligt i sommarvärmen o hoppas vi ses snart.

Många kramar från Betty !

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Vilken underbar blog! Mycket inspiration och jag önskar att jag var lika pysslig! Så fint golvet blev, ljust och vackert. Vilka gulliga små kattungar :)

Tack för titten och ha en skön helg!

Kram, Susanne

A home far away sa...

Byrån i hallen är såå fin, och vad gulligt av maken din att ordna lite i smyg sådär:-
Spegeln som du har tycker jag också väldigt mycket om, letade i somras en hittae ingen, tyvärr!

Ha en fin söndag
Kram Gunilla i Singapore

Anonym sa...

Kul med jasminbusken. Snygg byrå. Håller med om att ringar var snyggt!

My Lovely Things sa...

Hej Ann!!
hoppas att allt är bra med dig..

Kika in till mig..
jag har nått urspännande att berätta...
kram anna

Emmas Vita Hus sa...

Vad mycket fint du visar!! Kram

Dicksonska våningen sa...

Ibland förstår sambon precis vad man vill ha! Vad gulligt av honom!
Det blev jättefint både byrån och spegeln och det du har pyntat uppe på :)
Jättemysig blogg! Nu ska jag kolla runt här lite mera.
Kram Annika

Annika sa...

Hallo där.... är inne o kollar om det hänt nåt nytt.... har du så många projekt igång att du inte hinner blogga... stackare:):).... Kram Annika

me and alice sa...

Hej Ann!
Vilken ursnygg byrå du fixat till! Har nästan en likadan...
Men vilken go Peter du har! Ingen dålig överraskning!
Vilken tur att ni misslyckades med att utrota busken. Dom som doftar så underbart, men alldeles för kort!?
Åh, vad golvet blev fint i ert matrum!! Lite avis. Skulle så gärna ha vita golv överallt här hemma. Såå fint!!
kram och trevlig helg! /Susanne

Karin Krut sa...

Spegeln är verkligen fin och pryder sin plats :) Jag läste i ett tidigare inlägg att du varit runt på alla mina favvoställen i Linköping :)Din brors uterum blev riktigt kanonfint :)
Ha en riktigt skön helg
Kram Karin

Vintage sa...

Gud så fint ni har det,jag kommer gärna tillbaka till din blogg..Kram Susanne Hälsa gärna på hos mig..

Lundagård sa...

Oj så länge sedan sist jag var in och tittade hit, så underbara saker du visar!

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, det är bara jag...tassande och saknar dig såååååååå, ville bara säga det,
varmvarmkram lotten

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm, delikat sammansättning! Mycket smakfullt med spegeln, trädet och byrån! Mari.

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Ville börja med o säga att din blogg var otroligt inspirerande och fin. Vilket hem du har, så mycket fint. Jag tar o länkar så jag inte missar nåt mer fint, hoppas det är ok. Ha det gott. Pirre =)

Nygammalt sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har!
Kram.

Arga Mamman sa...

Hej där! Vilken underbar "bloggfamilj" ni har! Vet inte om jag hittat in till dig tidigare, men har ju hälsat på din make titt som tätt och uppskattat hans målande språk & vackra bilder på ert fantastiska hem! Kommer att bära med mig dina "ord på vägen" som verkligen passade in i min verklighet just nu... Jättekram till dig!

Jennyshemochharmoni sa...

Hej! Känner att jag vill gå in hos dig också och skicka styrkekramar från mig och T! Så ledsen för er skull!

Marie sa...

Hej gumman!
Ville bara titta in och ge dig en kram! Saknar dig!

Kramar Marie

Liza i pepparkakshuset sa...

Saknar dig...
Kramar Liza

Skatan sa...

Hej! KUl att hitta hit igen. Jag har haft ett långt blogguppehåll och nu är jag ute och flyger igen och letar igen de bloggar jag brukade tycka om att besöka! Hoppas allt är bra. Här ser det ut att gå framåt - massor med fint har du grejat med! Kul, jag får ta mig tid att titta en stund :)

trevlig helg,

Anna

Anonym sa...

Åh vad fint det blev! otroligt söt liten byrå!