torsdag 19 juni 2008

Håller på med "Pestrummet" & lite loppisfynd

Vet ni vad jag gjorde härom dagen....jo, fick bara den vilda idén att jag skulle ta tag i vårt så kallade pestrum med tillhörande pestgarderob. Ni vet...drog ut allt från garderoben (12 kvm), inte så liten garderob och det var MYCKET saker där inne...ja allt det där fick flytta in i det redan överfulla pestrummet,...går liksom slalom därinne nu för att komma in till garderoben. Varför börjar jag i garderoben då???

Jo, känner att garderoben och rummet liksom hänger ihop och det var lika bra att ta i ordentligt när jag ändå gjorde det....knäppt va!? men det är sån jag är, allt eller inget...
Ibland fattar jag inte att Peter står ut med mig, han har verkligen ett hjärta av guld! Han verkar tycka det mesta jag kommer på och vill göra är ganska ok...till och med vita golv! Vill bara här och nu skicka dig, Peter en massa kramar och givetvis en massa ... Han sitter just nu i Italien, Rom och jobbar....blir där över hela midsommar...snyft!

Ja, vad har jag gjort mer än att dra ut en massa saker - jo, demonterat två garderober, slitit ut en gräsgrön heltäckningsmatta, även en spånskiva som låg under mattan, dragit ut en massa småspik, målat väggarna 2 gånger...tja och allt detta på EN DAG.

Här trollas trägolvet fram....som bästa desserten i världen!!!!

Väggarna före och efter....

Titta nu inte så noga på väggarna...det är en massa bubblor och sånt där men detta "Kajsa Varg" rum skall inte överjobbas....haha! Faktiskt är färgen jag har använt på väggarna färg som blev över när jag målade matsalen...jag tog vad som redan fanns hemma.

Detta golv är imorgon vitt...jippi!!!!

Idag har jag BARA slipat och målartvättat golvet...höll på att glömma, köpt färg också (ajaj, där var det då inget Kajsa Varg tänk). Nu väntar jag bara på att golvet skall torka så jag kan börja måla. Jag har tänkt att denna garderob skall få bli syrum, handduksförvaring , linneförvaring, kuddförvaring och förstås lite annat pyssel. Som jag skrev innan så är detta mitt "Kajsa Varg rum" ....jag skall verkligen inte köpa en massa nya saker hit utan jag skall ta saker jag har liggande...och det är faktiskt en hel del...ni skall få se så småningom.

Jag var ju iväg med min frisör på loppis i lördags...hittade en del saker....se nedan...

Jesustavla, som jag faktiskt redan har en på pricken likadan, men denna var dock dubbelt så stor som den andra, vet inte vad det är men älskar känslan och ljuset i denna tavla.

Knypplat kors....så fint...10:-....


Sockerströare med porslinslock....älskar porslin. Strykjärn har jag sett många gånger men de har alltid varit för dyra, nu gav jag 25:-...tycker jag är ok.

Glaskupa...vad kan jag säga....15:-....

Hade här en tvättbräda innan den fick byta plats med denna....det bubbliga man drar kläderna mot är av glas, har aldrig sett en sådan förrut.

Bygger på samlingen med näverkorgar....


Nu återstår det bara att säga, ha en underbar Midsommar! Åter igen vill jag passa på att tacka för alla fantastiska kommentarer jag fått kring köket....blir så GLAD!!!!

Sov gott, Ann....

38 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

Vilken energi du har.Jag tror alldeles säkert att det blir ett fint KajsaVarg rum.Ha en skön midsommar

Marie sa...

Ann, vilken energi du har!!!! Ska bli spännande att se hur pestrum och pestgarderob blir. Hihi, jag är precis som du, det är allt eller inget för mig också. Tur för mig att jag har en precis lika snäll och förstående man som du, (för det mesta iallafall, hihi).

Vilka fina loppisfynd du gjorde!

Måste vara tråkigt att Peter inte är hemma över midsommar. Du och Elliot får iallafall ha en riktigt mysig midsommar och så ses vi om en vecka! Ska bli jättekul!

Kramar Marie

Ps. Har du fått mitt mail?

My Lovely Things sa...

fniss..fniss..ja känner så igen mig..oj ojoj!! Vad det går undan hos dig..vi spelar änna i samma division du och jag..fort ska det gåt..fniss..fniss!!
Men så fint det blir..
Härligt med ett sånt rum till linne och pyssel..
Ha nu en riktigt trevlig midsommar så ses vi snart..
kram anna

Anonym sa...

Hej!

Va duktig du är som sliter och jobbar hårt för att få det som du vill, sånt gillas :). Är likadan själv, här kan vi själva...hihi!

Vilket underbart golv som låg gömt där under, tänka sig att man kan täcka över nåt sånt?! Tur att du bestämde dig för att trolla fram det igen, det kommer bli jättefint i vitt!

Ska bli roligt att följa förvandlingen av denna lilla skrubb :)

Glad Midsommar!

Gårdsromantik sa...

Så mycketvackert!
Här har du en som kan knyppla hjälpligt - det där korset var ett verkligt fynd!

Ha en riktigt härlig midsommar du också!

Myggfri och mycket solsken har jag beställt!

Kram Maud

Peters Projekt sa...

Jisses Ann, det hade jag ingen aaaaaning om - att vi hade ett plankgolv i "skrubben" bakom Pestrummet alltså. Skall verkligen bli spännande att få se resultatet när jag kommer hem. Otroligt vad du hinner med när jag är borta - jag är riktigt imponerad!

Nästan - men bara nästan - lite synd att måla över de gamla smidda spikarna. Om de nu ändå skall målas över, vore det bra om de som sticker upp en aning, hamras ner i golvet ordentligt ;)

Sedan har jag ju inte haft nöjet att se dina nya fynd. Gillar speciellt tvättbrädan och sockerströaren i porslin. Madonnan med babyn - är den också ny? Du ser, jag har riktigt dålig koll på vad som förs in i vårt hem. Får kolla din blogg för att hänga med i svängarna ;)

Hoppas nu att ni får en fin Midsommar och att vädret blir något sånär torrt. Kanske solen skiner? Det gör den i Rom i alla fall . . .

Puss & kram från din Peter :P

Annika sa...

Jisses vickna fynd du gjort!!!! Ska bli sååå spännande o se vad du hittar på för vackert till pestrummet nu!! Trevvlig messômmar på dä, från Värmland hälsar Annika

LantlivsAnette sa...

Nämen åhh vad du ligger i..himmel alltså !
Vad fint du gör det..det ska bli roligt att få se det färdiga resultatet..kan bara tänka mig hur fint det kommer att bli.
Och vilka fina loppis fynd du gjort !!!
Ha nu en underbart fin Midsommar Kram Anette

hemtrevnad marie sa...

En något sen midsommarhälsning till dig, önskar att du har det bra resten av helgen!!
Mycket har du fått gjort och fint kommer det att bli!!
Fynden var jättefina!!
Kramis

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

OI, hvilken fantastisk flott blogg du har !! Glad jeg uppdaget den, kan jeg linka til deg ?
Dere har virkelig vært flinke til å renovera.Ha en fin midsommar...

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Wow!!!! Ditt inlägg är rena energikicken att läsa!!! Så duktigt!!!! Tror jag måste kavla upp tröjärmarna och dra igång (färdigställa) mitt målande! //Allt gott, Linda

Unknown sa...

Va du är flitig!!
Fina fynd du hade gjort på loppisen med!

Hoppas din midsommar är ok även om inte mannen är hemma...

Synd att vi inte kan ses den 28 kanske vid ett senare tillfälle:)

Ha det gott, kram Pia

lottens vita och gröna sa...

hallå min lilla kajsa eller är det mer varghona, hihi! du, kan du kloona dig...behöver din kraft här...fasen vad vi sitter fast just nu, händer inget med nåt, men nu har tommy äntligen gått på semeser så nu ska jag rulla upp hans ärmar, hihi! tänk att ha ett sånt pestrum som med ditt trollspö blir värsta festrumet!saknar verkligen ett "eget" rum där man kan ha div projekt på "g".nämen är gubben i rom, hoppas att du och elliot får en ljuvlig midsommarhelg på tumanhand, det är härligt att bara vara ensam ibland med barnen, här blir det med sällsynt...fort de vaknar så åker kalle till golfbanan..och ebba till grannen med pool och hoppmatta, tur vi har lilleman som pockar på uppmärksamheten och det gör han verkligen nu...börjat krypa, herregud, allt måst säkras, typ gjutjärnsurna på piedestal...guuuuu så livsfarligt!
ha det gott nu alldeles underbara härliga ann! varmastekramen lotten

lottens vita och gröna sa...

och såååå glömde jag säga nåt om dina kap, tavlan har jag med, hihi den är sååå fin! kramilikram lotten

Krusidull sa...

Bra kvinna reder sig själv:)
Härlig energi du har.
Fortsatt trevlig midsommar.
Kram
Krusidull

Annika sa...

Sommarhej!!!! Har du lust att kika så finns nåt till dig hos mig uppe till höger... Ha en fortsatt trevlig helg.. Du står väl med huvet i målarhinken förstår jag..:) Väntar med spänning på resultatet.. Kramiz Annika

Lina sa...

Så duktig varit!! Skall bli spännande att få se hur det blir, när golvet är målat och alla saker är på plats!

Inspiration i vitt sa...

Hej: Vad härligt det är med människor som har så mycket energi och lust att ta tag i saker och ting.Hej vad det går undan.
Förstår att slutresultatet kommer att bli bra trots eller snarare därför att man tager vad man haver principen.
Ha det så härligt/kram ingela B.

Millas hem sa...

Fina saker du och "frissan" hittade på loppisen!

Det kommer att bli så fint i rummet, kan jag redan ana! Vitt gammalt trägolv...finns nästan inte ord för hur charmigt det är!

Bra att sakerna som redan finns hos dig kommer till användning. Jag har också en massa saker som jag skulle vilja få fram...men tyvärr inga extra rum att sätta dem i. :)

Jag har en likadan tvättbräda med glas, har en med zink också!
Den med zink har jag målat vit!
Ha det bra!
Kram Camilla

Anonym sa...

Jamän åh, vilka turturduvor ni är, nästan så man rodnar!

Och vilken energisk person du är. Jag gillar verkligen att se när det händer lite!

Hem T Gårn sa...

hej ANN SÅG DIN FINA TVÄTTBRÄDA SÅDANA TILLVERKADES HÄR I MIN HEM BYGD O KALLAS FÖR EDA GLAS O OM DET ÄR EN SÅDAN BRÄDA ÄR DEN VÄRD EN DEL MEN DET VIKTIGASTE ÄR ATT DEN ÄR FANTASTISK LYCKO DIG KRAM MARIA

Tidsmästarinnan sa...

Hej Ann! nu har jag läst ikapp lite här och kikat på alla underbara bilder, helt otroligt fint!!

åå, jag blir alldeles mållös...

kommer snart igen hit till din mysiga blogg.
Stor kram!
Susanne

Annika sa...

Så härligt att få slänga ut det gamla och göra pestrummet fint. Jag tror det blir lättare att hålla ordning om det är vackert inrett, ser fram mot att få se rummet i färdigt skick...Vilka fina fynd du gjort, gillar speciellt glaskupan och det fina stykjärnet.
Ha en bra kväll
Kram Annika

Vit Spets sa...

Himmel vilket vackert hem jag hittade här då...gillar att du tar i själv och använder mycket energi! Hit måste jag återkomma för att kika vidare på förvandligen av KajsaVarg rum... Men nu måste jag tillbaxs å stirra på ert otroligt vackra kök och allt runt omkring...
Kramis
//Siv

Jennyshemochharmoni sa...

Här häder det grejer! Jag är säker på att det blev superbra! :) Ser fram emot fler bilde sedan. Ha en riktigt bra helg! Stor KRAM

Graadskan sa...

Mycket slit, men visst är det skoj när man väl satt igång?
Det blir säkert superfint med vitt golv också!
Kram Camilla

Anonym sa...

hej jag hittade till din blogg för ett tag sen.åhh...så fint du har!!tycker om köket!! ha det bra i sommar!!

Marie sa...

Det är bara jag som kikar in precis innan läggdags för att tacka för en jättetrevlig dag tillsammans, det var sååå kul! Tror aldrig jag har varit på så många loppisar på en och samma dag förut, hihi.

Ha en bra söndag och så ses vi förhoppningsvis snart igen!
Kramar Marie

My Lovely Things sa...

Hej Ann!!

tack för idag!!
Det var så otroligt kul att träffa dig..Du var precis så trevlig som jag hade förväntat mig!!

Sov gott och ha det så bra..
kram anna

Lilla Blanka sa...

Hej och TACK för idag, det var så himla kul!!!

Hoppas vi kan ses sart igen :)

Kraaaam
Mia

My Lovely Things sa...

Hej Ann!!

ja håller med !!Fick oxå känslan av att det var som vi hade känt varandra hur längs son helst!!
jag och lill sonen kanske kunde komma och hälsa på dig och Elliot i sommar..Våra pojkar är väl ungefär lika gamla..

Ha det så bra..
kram anna

Brunkullan sa...

Oj vad driftig du är! Spännande att se när allt är klart:)

Fina loppisfynd! Fyndade lite idag jag också. 2 st fina Örngott och två blekrosa vävda kökshanddukar!
Betalade 20 pix för rubbet:)

Susanne

Marie sa...

Hej gulliga Ann!
Du behöver inte vara orolig, jag var så nöjd med mina små fynd. Var nästan glad att jag inte hittade så mycket, hade ju handlat en del i Danmark dagarna innan, hihi. Dessutom var vi på loppis även igår (det har blivit mycket loppis nu, hihi) och där fyndade jag några småsaker till, bl.a en liten söt rakspegel.

Längtar tills vi ses igen!
Kramar Marie

LOPPISLIV sa...

Oj vad du hinner med :-) Förstår din lycka att hitta ett vackert trägolv...och att få måla det vitt...kommer att bli så fint så....ser fram emot att se mera....finfina loppisfynd du gjort....och gud vad jag gillar dina köksbilder...bilden du har på kökssoffan och hyllan ovanför är som tagen ur Honning og flora...älskar kombinationen du fått till.....har varit här och tittat flera gånger nu och fått massor av inspiration...Ha en fin vecka...Kram Paula

♥ Pia... sa...

Hej..lyckost dej som har ett sånt kajsa varg rum..skulle allt sitta bra hos mej det..:)..så fina saker..tvättbräda har jag oxå äntligen fått tag i..vet inte om jag ska måla eller inte..du har ett ur snyggt hem det är så sant så...väntar spänt på att få se det vita golvet och ..inredningen..ha de så gott..kram..PIA

Annika sa...

Åhhh väntar med spänning!!!! Är inne o kollar varje dag.... Ska bli så kul att få se reultatet... Kramar Annika

Anonym sa...

Hej igen!

Hoppas du har det bra. Tänkte på dej när jag såg en tvättbräda i en antikaffär häromdagen.

n o r d i n g å r d e n sa...

Suck va du kan, så mycket vackert, läckert med tvättbrädan och tvålarna, sånt gillar jag och några pestrum har jag svårt att tro att du har, detta kommer bli gudomligt när det är klart, hela ditt/ert hus är sagolikt! Mari.