torsdag 1 maj 2008

Från 90-tals kök till lantligt kök - del 2

Jaha, då var det dags för del 2. Genom säkra källor har jag idag blivit informerad om att fläkten (märke: Thermex) sitter på plats och golvet håller på att läggas. Ken har bara 3 timmar på sig, det är kalas i eftermiddag, deras dotter M, Elliots kusin fyller år. Hade vi bott närmre varandra hade det både blivit uppdaterade köksbilder och kalasfirande idag...men nu är det tyvärr inte så. Grattis M på födelsedagen!!

Före
Kring fläkten satt det tidigare skåp på var sida men vi hann inte få med dessa på förebilden (det gick verkligen undan ;)

Efter
Det sitter numera en svart snygg fläkt där ni ser kontakten, rakt över spisen.

Före

Efter
Vi letade runt ganska länge innan vi fann de beslag vi ville ha. På Interiörhuset i Linköping fann vi vad vi ville ha. Det var en supertrevlig kille, Dennis, som sålde dem till oss. Han hade verkligen många sorters beslag att välja på. Rekommenderas varmt.

Före
Här är det gult!!

Efter
Här är det vitt och fint. Vi köpte samma beslag till denna skänk som i övriga köket, det blev en snygg helhet.

Hyllan som svägerskan har inhandlat tidigare fick sin plats på denna fina vägg med pärlspont. Jag fick kämpa ett tag för att få pärlspont på hela väggen, se så snyggt det blev! Svägerskan A har verkligen anammat denna "lantstil" mer och mer. Det började på deras lantställe på Gotland och nu har det smittat av sig hem. Hihi...det gillar jag :)

Före
Gult även här!!

Efter
Härligt vitt i behaglig harmoni.

På nedan bild har Peter roat sig i Photoshop, det blev en fejkad efterbild av hur det ungefär kommer att se ut med deras rutiga golv.



Deras gamla soffa (inhandlad för 10 år sedan) fick sig en släng av vitfärgen. Kuddfodralen är gamla örngott, inhandlade på loppis samma vecka. Lampskärmen har svägerska A sytt. Det sitter ett monogram från ett lakan på...syns tyvärr inte så bra på denna bilden, men fint blev det. Lampfoten stod likaså den på loppis...brun med en avskyvärd skärm. Den blev superfin som vit.

Gardiner (gamla lakan från loppis) med monogrammet HK. Det blev en lätt, skir och gammaldags känsla. Fint va?!

Köksbordet. Burken med text fyndade vi i butik som hade 50% pga flytt. Vacker text. Fick köpt en jag med...den får jag visa lite närmre i ett annat inlägg. Handduken som ligger på bordet är även den inhandlad på loppis denna veckan.

Har tyvärr ingen "föreversion" på den här bilden men här har det kommit upp en pärlspontvägg. Frys var tidigare synlig från sidan...inte så snyggt. Det skall troligtvis upp en magnet-/griffel-tavla av något slag upp på väggen. Där nere på golvet ser ni Melvins vattenskål och till vänster i bild lät jag avsiktligen dammsugarslangen ligga framme. Då kanske ni undrar varför!? Jo, det var liksom en stående rolig grej kring hela detta byggprojekt. Svägerskan A fullkomligt ÄLSKAR sin centraldammsugare. Den användes oerhört flitigt och vi klev över den där långa "ormen" många...många gånger. Det var liksom svägerskans "verktyg" nr 1. Haha!!!!!

Slutligen vill jag visa en bild på Melvin då han en tidig morgon i strålande sol låg i min bror Kens knä. Melvin var också med i detta förvandlingsprojekt och visste ibland inte var han skulle ligga. Dock så fick han mys och promenader av oss alla lite då och då. Han kom hem med färg på tassarna.

Ja, då har jag visat alla bilder från denna köksförvandling. Hoppas att jag snart skall kunna ge er de slutliga bilderna på köket. Inser så här i efterhand, att köksprojektet verkligen tog på krafterna - både mentalt och fysiskt. Men så är det ju ofta - något kan vara oerhört kul men det kan ta alla krafter man har.

KRAM på Er alla!
Tyrannen

32 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men vilken total drömmakeover!
Pärlspont är verkligen fint. Den där kyl och fryskombinationen var inte dum!

Kanske något för gården våran.

Kram Maud

Liza i pepparkakshuset sa...

Kanonfint. Verkligen snygga beslag.
Länkar ditt inlägg till min syster...de håller på och bygger kök. Blev inspirerad av ditt kök så nu är jag sugen på att börja med mitt, men renoveringarna hopar sig hos oss nu...måste nog lugna mig för hemfriden :)

Kram Liza

My Lovely Things sa...

Hej ann!!!

Åh så fint det blev..bara älskar alla detaljer..så otroligt fint..kuddar och gardiner i av gamla örngott och överlakan..kan det bli trevligare än så..verkligenhel mysigt...

Jo..vårt hus kan man inte se från stora vägen...
Men vi får väl ses nån dag och åka i hop till stråvalla loppisen...

Vart bor ni..du får gärna mejla.. mylovelythingsanna@gmail.com
jag har mina gissningar ...ni bor ju 4 mil ifrån mig..

Ha det så gott kram anna

Marie sa...

Wow, köket blev verkligen toppenfint! Så fint med pärlsponten, de nya beslagen och alla vackra detaljer! Gamla lakan och örngott är en riktig favorit hos mig också, de kan man använda till mycket!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Ps. Du har mail!

Spets och snor sa...

Helt otroligt vad fint det blev! Tänk vad det går att fövandla med enkla medel som itne kostat skjortan. Verkligen kul att se förvandlingen!

lottens vita och gröna sa...

sååååååå snyggt, hur går det med firman...flytta hit och förvandla all fula kök, hihi!har du aldrig blivit kallad barbigirl, med tanke på att du har en brorsa som heter ken, sorry, kom oförhappandes...älkar alla detalder som gjort köket så personligt och lantligt på ett mycket charmigt sätt, gillar verkligen idén med gardinerna!varmastekramen lotten

hemtrevnad marie sa...

Verkligen snyggt!!
Vi håller också på att bygga in kylskåpet i pärlspont...sidan är klar, men så ska det till en dörr på vårt, så man slipper se eländet!!
Vi har ju ett SNYGGT kylskåp i rött, dock ett litet sådant...så då vart man tvungen att kompromissa och köpa ett vitt vanligt kylskåp, som byggs in som ett skafferi...en ganska bra lösning tror jag...bara det blir klart, hihi!
Gillade verkligen gardinerna...tänk att hitta så många lakan med rött monogram!!!
Förstår om ni är trötta, men nöjda ska ni va!!
Kram

Sofia på Me and my home sa...

WOW vilken skillnad! Inspirerande för en som går i köksrenoveringstankar och -planering!

Hem och Lycka sa...

Men ojoj vilken kanonfin renovering! Ser att vi har precis samma spis. Älskar pärlspont, så fint.. kram!

me and alice sa...

Hej Ann!
Jädrans vad snyggt det blev!!!
Ska genast visa gubben när han kommer hem! Klart du ska jobba inom den branschen. Får nog låna dig jag också när det är dags för köket här. Pärlsponten är i alla fall inhandlad(för 5 år sedan*fniss*)
Kan se söta Melvin framför mig med vitfärg på hans söta håriga tassar, hi,hi...
Härligt att ni ska på en tur till Danmark.
Ett härligt shoppingtips om man vill bort från Sröget är Ravnsborggade på Norrebro. Där finns charmiga små antikaffärer och loppbodar mm. Vet att det brukar vara loppis där också längs med hela gatan. Kanske står något om det på hemsidan. Ravnsborggade.dk. Tur att jag hade sambon med mig. Jag skenar lätt i väg och tycker allt är så billigt och han får påminna mig om att det är danska kronor,hi,hi. (ca + 30%)
Ni får det säkert helt underbart. Jag är stormförtjust i Danmark.
kramisar/Susanne

Tidsmästarinnan sa...

Jag är mållös.

Det är så himla fint!

Oj.
Oj.
Oj.

Sådär vill jag ha det också...

Kram!

ängeln i vitt sa...

Du/ni är helt otroliga. Fattar inte hur det kan bli så fint på en vecka. Melvin är helt otrolig han me....sååå jäkla söt..

Kram Carina

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken fantastik förvandling, ert kök är ju rena drömen, sååå snyggt!!!! Läcker hylla,kyl, vägg ja allt! Och goa Melvin, så söt man kan va då, det är vita Sessan med ! ;) Mari.

Philura sa...

Så fint allt blev! Alldeles stum...så fint, hittar inte fler ord..

Cathrine

Karin i Villa Grå sa...

Helt UNDERBART vackert kök!!! *svimmar*

Tänk om alla kök såg ut så där, vad det skulle göra gott för den svenska folksjälen då! :-)

Riktigt snyggt blev det med det fejkade rutiga golvet också *me like*

Tusen tack för de bilderna, det är alltid lika kul att få se före- och efterbilder.

Kram!

Karin

Philura sa...

Tack för kommentaren på min blogg, skåopet är inte vitt ännu ,em idag fick min sambo och granne upp det efter mycket mickel, så senare ikväll/natt skall det bli måla av!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ann!

Nu förstår jag varför du varit så upptagen... Vilket jobb du har gjort!!!! Det är verkligen kanonfint, en extrem skillnad tycker jag!
Bilden Peter fixat med golvet är snygg! Skulle inte tacka nej!!!


Ha det så gott!
Kram Hanna

Annasfredricstorp sa...

Hej!

Vilket härligt kök. Det är så kul med före och efter bilder. Det är först då man verkligen ser förvandlingen. Kul blogg du har. Kikade in på din mans blogg också. Även den är ju helt fantastisk. Självklart får du länka till mig. Blir bara glad när folk vill följa vår resa. Länkar till dig också. Bara måste. Lägger till din mans också.

Kram och på återseende. Anna

Anonym sa...

Vilken förändring... Ger verkligen insperation!

vitating sa...

Åhhhh sååå fint!!!
Vilken makeover!! Du skulle verkligen jobba med det här!! Vad kostade denna förvandling ungefär?!
Nu blev jag full av inspiration med att ta tag i mitt kök som jag ännu inte börjat med!

Har inte alls glömt bort dig, kikat in här ofta för att se hur det har gått med projektet!
SUPERFINT!!!!
Ha det bäst!
Kram Maria

vitating sa...

Åhhhh så fint!!! Helt otroligt vilken makeover, du skulle verkligen jobba med detta!!!!
Vilket kök, som en dröm!!! Nu blev jag inspirerad att börja med mitt!!

Har inte glömt bort dig!
Kikat in här ofta!
Ha det bäst!
Kram Maria

Linda sa...

Vilket otroligt charmigt kök men många fina detaljer! Jätte mysig blogg föresten.. kram linda

Doften av vanilj sa...

Oj det är vad jag kallar total makeover! Supersnyggt, ni har jobbat som bara den.
Vitt, pärlspont och en lagom dos med loppisfynd och nytt, det är mumma det!/Kram

sommar-rummet sa...

Vilket projekt!!! Förstår att det tagit på krafterna. Ha det gott i veckan! KRAM

Anonym sa...

Åh, riktigt fint!!

Unknown sa...

Helt fantastiskt vackert!! Vilket otroligt jobb ni har lagt ner. Bra jobbat tycker jag.

Va fint det är med pärlspont, här blir det råspont i yngsta dotterns rum snart...

Va fin er hund är!! kram Pia

Annika sa...

Vilken make-over!!! Går gänget att hyra?? Skämt åsido, det blev kanonfint. Har funderat på pärlspont istället för kakel men har en tvekande sambo. Vad använde Ni för färg, kanske kan jag övertyga honom med Dina bilder. Skåpluckorna blev ju också jättefina ja HELA köket med inredning o möbler o ALLT. Det var verkligen mödan värt. ♥ Annika

Jennyshemochharmoni sa...

Hej hej! Tittar in för att se vad ni hittar på :) Hoppas ni har det bra! Jag var tvungen att titta igenom dina bilder igen, helt makalöst vilken föränring-superfint! Ha en bra vecka! KRAM

Mollys Hus sa...

Gu, vilken total makeover!!! Jätte snyggt!

Millas hem sa...

Hej!
Ville bara säga att jag saknar dina inlägg, men det har gjort att jag istället "bläddrat" massor tillbaka på din sida, i början av maj när du visar hur din bror och svägerska renoverar kök "fastnade jag länge för det påminde lite om hur vårt kök så ut när vi flyttade in...gult...gult...överallt!
Kul att se före och efter bilder!

Blev så glad för att du tyckte om min sida och ville länka till mig...det känns gott, från en som är en stor inspirationskälla för mig!

Kram Camilla

Lotta sa...

Hej!!
Så vansinnigt läckert kök!! Vi är i köksrenoveringstagen och jag vill ha ditt kök :) Vi ska försöka blanda det lantliga med lite modernt men pärlspont är bara ett MÅSTE! Jag ser att du har pärlspont även "bakom" spisen. Har du satt någon glasskiva eller dylikt framför (smuts från matlagning)?? Det är mitt största dilema just nu....

Tusen tack för ditt svar!!

kram Lotta

Lo sa...

Jag säger bara, det blev sååå snyggt! Åh, jag längtar till när vårat lilla kök i sommarstugan blir klart. Hoppas jag lyckas göra det lika fint och hemtrevligt.
Må så gott!
Lo