onsdag 5 mars 2008

Uterum året runt!

Idag vill jag visa er var vi var i helgen, kommer dock visa ganska många bilder så butikerna jag var i som jag också skulle visa får vänta lite....

De har ett så underbart uterum, min bror med familj. Elliot la sig gärna därute på en av deras fällar och lekte med bilar. Det var helt underbart när vi satte fyr i järnspisen och värmen spred sig. Ljuset där inne är beroendeframkallande, man gick ut dit ofta! Vi tillbringade säkert mer än hälften av vår tid där.

När vi var på en loppis i Linköping, Hjärta till Hjärta, så fann vi ett antal jutesäckar för 5:-/st. Vi satte dem över krukorna, det blev inte dumt! Sockerlådan hittade svägerskan på den lokala loppisen. Den underbara bänken har hon köpt på Unnerstad Gård. De vårdar deras olivträd mycket ömt, är grymt avis....de hade massor av nya fina skott.



Ser ni vilken vacker järnkamin de har, muren bakom är vitkalkad för att smälta in. Tycker om den lite råa känslan det långa kaminröret ger. Måste tillägga att Ken har själv gjort röret, murat stenarna och givetvis byggt uterummet. Visst är han duktig!!



På hyllan har de ställt en massa underbara saker att titta på, som ett enda stort stilleben. Kornischerna som sitter högt upp på väggen är såå fina. Svägerskan har ställt dit ett par madonnor och bror min är svag för svärd så det fick bli ett sådant också, tror han sa att det var från 1800-talet. Kornischerna är ljussatta.

Så här i mitten av inlägget måste jag bara berätta en liten anekdot om min bror. Han är bara för gullig och rolig...Jo, så är det. Han kom till mig och berättade att han hade tagit lite handkräm av sin fru (min svägerska alltså) för att han var så torr om händerna. Sedan visade han sina handflator och undrade om det brukar vara mycket karoten i handkräm. Han var helt gul i handflatorna!!! Gissa vad han hade tagit??? BRUN-UTAN-SOL- KRÄM......hahaha. Jag höll på att kissa i byxan!!!
Så går det när man inte läser på tuben. Förlåt att jag berättade detta Ken men du är för gullig ju!


Bordet och stolarna är från underbara Unnerstad Gård. Kolla in den fantastiska kristallkronan, passar så himla bra i detta rymliga rum.


Vacker hylla där svägerskan & bror min har samlat sådant de gillar. De har även en jättestor tunna med ånga som ständigt ligger som en dimma på vattnet, (ser ut som kolsyresnö i vatten). Bra för växterna med fuktigheten och det är jättemysigt att höra det porla.

Dessa söta små skor fick min brors dotter av mig när hon var liten. Hon hann ha dem på sig ett par gånger. Historian med dessa är att det var en skohandlare som aldrig hade sålt ut skor i sin skoaffär så när han gick bort och barnbarnen skulle se vad det fanns i hans lada så var det enorma mängder av skor från många år tillbaka. Dessa såldes ut och jag var där och köpte flera par. Det är lädersula under. Det var tider det, skor som var gjorda för hand.


Ha en fin torsdag, simma lugnt!
Ann

21 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

hej goa kompis! men vilken kenbrorsa du har, klickat upp varenda bild, det här ska min man få sätta tänderna i när han kommer hem,,,vi är ju i tagen att börja bygga ett uterum, vilken rymd, vilket tak så fint inrett!!!! skulle platsa i vilken tidning som helst...mmmmmm nu satt drömmarna igång igen när jag sitter i m itt uterum...kram från ett blött och trist järfälla...oh nu ska jag och bebban sova en stund// lotten

sommar-rummet sa...

Hej igen! Ja visst är det kul att sitta o blogga, tar tid bara... Men vilket vackert och ljust rum din bror och svägerska har. Vi andra får väl vänta på vår o sommar vi så vi kan gå ut i det "stora" uterummet... Kram

Peters Projekt sa...

Wow! Jag var ju själv med och såg det hela i "in real life" men fick ändå inte den känsla, som du på något sätt lyckats fånga och förmedla med dina bilder.

Det blir liksom en annan helhet när man ser de olika delarna av rummet i enskilda bilder - häftigt!

Det var också väldigt trevligt att se dig pyssla runt som "extern stylist" - här hemma rasslar det bara till men där uppe for ni ju iväg och införskaffade nya prylar, som sedan placerades ut. Riktigt mysigt att se så där i bakgrunden ;)

För att ytterligare höja Ken till skyarna måste jag ju tillägga, att rummet, som inte är ett "vanligt uterum", är försett med golvvärme! Dessutom - för att få uterummet att på ett snyggt sätt integreras i det ursprungliga huset, har han höjt och förskjutit taket/nocken på den sektion av huset som rymmer uterummet. Det ser ut som att det funnits där hela tiden - grymt snyggt jobbat!!

Jodå, Ken är min mentor när det gäller hemmabygge och snickerier - tack för det svågern :D

Japp, då har jag fyllt upp min kvot när det gäller att glädja minst en människa om dagen. Glöm inte att ge ärlig uppskattning och beröm i vardagen . . .

:P

Ooops, det blev visst lite långt :-o

ängeln i vitt sa...

Jag tycker vi bestämmer så. Vilket underbart uterum, så mycket fint att lägga ögonen på.

Ha det gott
Kram carina

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hallå!

Vilket härligt uterum din bror och hans familj har. Verkligen mysigt, med en massa härliga detaljer att se på....

Du undrade om det var ok att sätta upp mig på din länklista... Självklart är det mer än ok! Blir bara glad!
Själv har jag problem med mina sidelement för tillfället...

Önskar dig en fin helg!
Kram Hanna

My Lovely Things sa...

vilket vackert hem..så njutbart uterum..blir alldelses överväldigad...otroligt trevligt med tunnan med vatten och ånga..

ha det gott..
Ps, kul historia om krämen..Fniss..fniss:)
kram anna

Anonym sa...

Jag förstår att ni var mycket i uterummet!
Det är nåt sånt jag vill göra av vårt fula altanskrälle på baksidan...

Tänk om de kunde göra skor med samma hantverkskänsla som man gjorde förr...
Så mycket fina detaljer!

:)

Doften av vanilj sa...

Hi,hi brun utan sol! Stackarn! Men såå mycket fint du visar idag, underbart rum och supersnygg kamin. Jag förstår att man vill spendera mycket av sin tid där. Ha det bra/Kram

Marie sa...

Vilket fantastiskt uterum, förstår om ni tillbringade mycket tid där! Så många vackra möbler och detaljer, jag har förstorat varenda bild!!!!!! Inspirerande!

Hihi, kul med krämen!!!!!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket underbart rum!!! Jag bara drömmer mig bort i bilderna.....

Trevlig helg, kram!

Kamomilla sa...

Jösses vilket underbart uterum, med en sån pärla till kamin i också! Helt fantastiskt vackert, och man förstår nog att mysfaktorn där är hög...
Ett genomlyckat bygge inrett med säker stil, härliga unika detaljer och mycket känsla!! *imponerad*

Kamomilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Först och främst, vilket helt ljuvlig hall du har! Så mycket vackert! Och vilket fint uterum din bror och svägerska har! Mycket fint, va kul att ha en tjej i släkten med samma intressen! Mari.

faster atta sa...

Underbart uterum! Den järnkaminen skulle jag göra mycket för.... ti-hi.... Tack för underbar inspiration.

Emma sa...

Vilket fint uterum!!
Verkar som om ni har samma stil du och svägerskan?
Hallen blev nog bäst med bänken ändå tycker jag....

Ha en bra helg!

vitating sa...

Hej!
Ljuvlig blogg/hem du har! Uterummet du visar var ju så härligt!! Älskar oxå unnerstads gård, underbar butik!

Kommer tillbaka hit!
Tack för inspirationen!
kramar Vitating

Lilla Blanka sa...

Hej..! Åh vad mycket fina bilder..! De har ju det ur-mysigt!!!
kram
Mia

johanna sa...

Hej
Men sååå mysigt ,det ser helt fantastiskt ut...jättefint
kraaam

Anonym sa...

Oj så fiiint dom har det....ett sånt rum skulle man nog behöva ha i sin ägo.Lite ljusterapi behövs nog för mig just nu, jag känner mig så trött.

Ha det bra!....det ska jag ha i snöyran (om vi har här uppe.) Ska faktiskt ta en tur med sparkstöttingen ikväll till byns pubkväll.

Pernilla

Sara sa...

Hej

Ville bara säga tack för en inspirerande blogg, som jag just upptäckt!

Brunkullan sa...

Så underbart! Där skulle jag kunna sitta länge:)
Någon gång i framtiden vill jag ha ett stort fint uterum jag med:)

Susanne

Anonym sa...

Hej, Första gången jag skriver på en blogg. Iallafall har jag planer och har haft att bygga ett uterum. är själv snickare i grunden har ritat och byggt hus men jobbar med annat idag. Har flera år haft tankar på ett uterum som även ska bli vårt sovrum, och när jag söker på internet ser jag en massa fina bilder här nästan precis som jag fantiserat och drömt om, Har ni några mer exteriöra bilder eller så. skriv gärna till mig på h_hedman(snabela)hotmail.com