söndag 16 mars 2008

Kort fjälltur & hallen del 2

Oj, ni undrar säkert var jag har hållit hus va??...ja det undrar nästan jag med, det bidde en kort tur till fjällen....fanns inget internet i stugan...ja, jag vet att jag kan surfa via mobilen men jag valde att ta en liten paus... :)

Jag tog nästan inga bilder alls men en vybild från stugan blev det i allafall....

Jag och Elliot gjorde en liten snölykta och ni ser även en snögubbe där i bakgrunden. Gubben fick godis som ögon och mun och en stor morot till näsa....ser ni all snö!!!!


Här kommer fortsättningen på hallen...denna gången får ni följa med upp i trappan.

I denna lilla burk förvarar jag kritor och tavelsuddstrasa.

Porslinsblomma i ommålad urna fick sin plats i trappan. Kan varmt rekommendera denna otroligt tåliga växt. Jag är snål när det kommer till vattning och denna skönhet klarar flera veckor utan vatten. Den kanske inte växter så kraftigt då och heller inte blommar så mycket men det gör ingenting tycker jag. En gång så hade jag 25 blommor (på två stycken blommor) samtidigt i vardagsrummet och Peter tyckte det luktade kattkiss. Håller med honom, det är en aningen stark doft om blommorna men de kan man ju knipsa av och ställa i en liten vas ute. Blommorna är jättevackra!!

Gjorde i ordningen en griffeltavla av ett gammalt fönster som stod i vår vedbod. Framför allt roligt för Elliot som har kommit i gång och ritar en massa. Nästan lite Picasso där i mitten va?

Efter en del funderande så fick "julkalenderhållaren" en ny plats. Det var en hit tyckte Elliot. Vi ropade in Brio på tradera som vi fördelade på 24 dagar. Det var lyckat!

Har hängt lite blandat här, gamla handskar, skoblock, nycklar. Lite sådant som tillhör en hall....
Här fick även en hjärtan på tråd sin plats. Om ni minns ett tidigare inlägg så köpte jag två broscher....här fick den ena (eller den andra kanske jag skall säga) sin plats....


Idag har min mamma & pappa bröllopsdag....40 år!!! Jag kan bara säga att jag är sååå himla imponerad, stort grattis till denna minnesvärda dag, mamma & pappa. Älskar er!

Ha en fin söndag!
Kram Ann

15 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh så fint det är i hallen..trapphuset och allt..fina detaljer..man bara njuter av allt fint du visar !
Kram Anette

My Lovely Things sa...

Är på jobbet passar på att kika in en snabbis på min rast!!!Så fin trappa ni har..vilken bra ide med griffeltavla av ett fönster...
Härligt med fjällen förstår jag..
ha det gott.
kram anna

Doften av vanilj sa...

Åhh så snyggt med allt det vita! Härligt med griffeltavlan. Underbart hjärta i zink och den lilla broschen mmmmmmm/ Kram

lottens vita och gröna sa...

hallojsan gumman! så det är i fjällen du har tryckt!! oh vad skönt att få se snö och leka runt, hade ni sol eller var den lika frånvarande som här...du har en helt outstanding hall, vilken härlig touch du har, få fasen till allt, njuter! gillar griffeltavlan där och lilla burken bara den är ju underbar. jaha nu har du gjort ett årstidsbyte då den här veckan, var det inte skönt att komma hem till sprudlande vår!, visst bor du neddåt? men vi hörs snart då! kram lotten

Marie sa...

Hej Ann!
Välkommen hem, vad mysigt att fått uppleva lite snö den här vintern!

Eran hall är så fin! Vi har också en griffeltavla gjord av ett gammalt fönster, Elsa står ofta där och ritar. Gillade den lilla burken, charmig detalj! Vad fint det blev att pynta "julkalenderhållaren", massor av vackra saker.

Grattis till dina föräldrar på bröllopsdagen!

Ha en härlig vecka!
Kram Marie

Majas mammelucker sa...

Hej och välkommen hem!!
Borta bra men hemma bäst..det är skönt att få komma bort för att sen inse hur bra man har det och vad fint man har det hemma så känner alltid jag när jag har varit borta..
Vad fint det blev i hallen och trappen bra idee med fönstret som griffel tavla..
Ha en mysig kväll!! KramMaria

sommar-rummet sa...

Så vackert med ett helvitt "trapphus", alla detaljerna gör sig så fint till! Ha en bra vecka!!! KRAMAR från mig

"M" sa...

oj vad fint du har...gillar hjärtat med hjärtan på tråd....trappan är sååå fin..

Hanna i Det stora grå huset sa...

Vilken jättefin trappa ni har... Oj,oj, verkligen inspirerande! :-) När jag ser din porslinsblomma tycker jag att den är jättevacker, men varför tycker jag inte det om min? :-(
Gillar griffeltavlan och urnan och , och, och... :-)

Ha en fin kväll!
Kram Hanna

Hanna i Det stora grå huset sa...

förresten, var i landet bor ni? Såg hos din make att ni också fått en massa trist snö...

Anonym sa...

Så fint du har det i trappan. Jag känner att jag blir så inspirerad, och att jag måste spara dina bilder så att jag kan titta på dem när vår trappa är klar och ska börja fixas..

Lilla Blanka sa...

Åh vilken trapp..bilden är sådär makalöst vacker att jag blir alldeles sprittig i kroppen..!
ja Ingrid (Atmospherer) var ju ur-gullig! Jaa..vi kanske bor nära varann..? 4 mil norr om Göteborg bor jag, Alingsås. Var bor du/ni?
Vi kanske kan ses..?
Det snirkliga gjutjärns-stycket kom mannen hem med efter att ha stannat till på en inredningsaffär..så det är nytt och de har flera, jag tror det kostade 39 kr eller nåt..gjutjärn och lite smårostigt...det får nog bli fler :) Han åkte till Skene (han jobbar i ett stort område 10 mils radio kring Gbg ca) så affären låg strax utanför..
Kram
Mia

Anonym sa...

Kul att du gillar vårt hus, vi är faktiskt ganska nöjda själva:). Klart att du får länka till mig, jag länkar till dig också!

lottens vita och gröna sa...

halloj ann! jag har en utmaning till dig, kolla på mitt senaste inlägg! anta den om du har tid och lust! kram lotten

Betonggården sa...

Åh, det ska bli så spännande!
När man följer utmaningen genom bloggarna får man se allt möjligt - jättekul! Just det där att få se vad folk kämpar med, grubblar över (och kanske t.o.m. skäms över?) ...och man visar ju bara så mkt man har lust med. ;) Själv skulle jag kunna göra en hel blogg med pest... Finns hur mkt som helst här ju! Men, men, Rom byggdes ju inte på en dag.

Länka på du - det går bara bra! :)

Kram