torsdag 27 mars 2008

Jag - en pina ibland - och lite kök!

Tack för trippen till blåkulla, jag blev jätteglad att det var så många som kunde följa med ;)

Som sagt var, jag är nog en pina när jag väl fått nog. Stora städdagen var här. Jag gick fram som en ångvält och drog fram saker och röjde. Det kan vara saker som har fått ligga i det där hörnet en lååång tid. Detta innebär att Peter ofta blir såå förvånad och undrar vad det var som hände....(ni vet lite sådär skuldmedvetet, förvånad blick).

Vanlig replik från Peter -men vad är det som hänt sedan igår, som får dig att så stressat röja just idag!?

Det är ju just det! Det måste hända någonting. Förlåt Peter men nu får du dig en släng av sleven.....

Oj, säger jag bara....av någon anledning så är Peter ovillig att rensa och röja. Skulle behöva ha en expert som Jennyshemochharmoni här, som kan det där med Feng Shui och pedagogiskt kan berätta vad som händer när man samlar och aldrig rensar. Själv känner jag mig lite stressad och irriterad inombords av alla dessa onödiga saker, tex kartonger på vinden. Ett exempel: Jag rensade bland mina få "egna" kartonger på vinden...det bidde 3 kvar. Vet ni hur många "egna" kartonger Peter har (+ alla andra lösa saker han har som bara ligger där)? 14!!!!

Detta har ända sedan vi träffades varit en sak som vi blir osams om....kanske inte skäller men surhet uppstår!! Mästrande Ann säger ofta:

-Kan du inte ta ut en kartong från vinden och börja rensa, snälla. Jag låter säkert lite, lite sur på rösten, så det ger inga bra signaler ens från början....

Kom på en sak till...fick för mig att vända bordet för några dagar sedan...igen...Peter hängde inte med och gick in i vår stocklampa som då hängde åt andra hållet, svor högt och tittade så där surt på mig och gick iväg....kunde inte låta bli att skratta åt honom....hihi

Minns ni den svarta hyllan jag inhandlade hos Atmosphere för ett tag sedan, den har nu fått sin plats!

Varför jag köpte hyllan är för att den där tekniska prylen (längst upp på hyllan) skulle kunna stå på ett bra ställe. Jag älskar musik och tycker det är helt ok att laga mat då man har lite skön Justin Timberlake sjungande för bara mig ;)
Även om jag hellre skulle vilja ställa någonting annat där på hyllan så fyller den en fantastisk funktion! Man dockar in mobilen och väljer antingen radio eller egen musik som man har på mobilen...dessutom så laddar den upp mobilen samtidigt. Jag lovar, den lilla saken ger ett grymt ljud!!

Lite nya loppisfynd blev det också i påskhelgen. Kopparna, äggkopparna, kannan. Blev inte nöjd med hängaren under hyllan, den ryker och upp får det nog komma några andra krokar.


Ja, här var den praktiska musikanläggningen (usch, vad inredningsgalen man är....tycker inte den skall stå där egentligen och förstöra looken men nu är den ju så himla bra så en får la stå ut).

Här ser ni hyllan i en annan vinkel. Stolarna och bordet köptes i samma veva vi flyttande in i huset....då gillade jag mer New Hampton stil så dessa stolar är klädda med mörkt skinn. Ser ni hur lite jag vill ha det mörka nu....täckt över dem med överdrag. Både bord och stolar är inköpta på Annorlunda möbler i Göteborg.

Har också fyndat dessa gjutjärnsstöden endast 28:-/st!! Om ni minns så visade Lilla Blanka upp ett likadant som hennes man hade fått tag på, i vårt fall var det jag som fann dem. De har fått sin tillfälliga plats i köksfönstret...de skall nog få komma ut när det blir vår.


Snö...sol....snöstorm...molnigt...plusgrader...sol igen..minusgrader....snö. Men som vi alla vet, det blir vår i år också!

Kram Ann

26 kommentarer:

My Lovely Things sa...

ja det där med att städa..känner igen det..Det är precis som nått startar än..amn kör igång som en ångvält..

fin fina hylla och den tekniska prylen verkar ju vara suverän..
kram anna

Annas skattkammare sa...

Åhh vilken fin hylla i ett jättefint kök!
Praktisk liten pryl att lyssna på skön musik i.. Ibland får man lov att tänka praktiskt och inte bara inredningsmässigt! =)
Blev så full i skratt åt vad du skrev om dig och din sambo, har samma problem med min.
Jag tycker att hängaren under hyllan blev görfin, bryter av så fint. Är du från Västergötland som jag? ("så en får la stå ut" hihi). ha det gott! Kram /Anna

Betonggården sa...

Hej!
Förstår mkt väl det där med prylar o kartonger. Fast här är det nog åt båda hållen skulle jag tro. (Fast karln ÄR värst. Iaf enligt mig!)

Ibland måste man ju försöka få in tekniken oxå - och jag konstaterar att du har god smak även där!
Dels ser det bra ut med hyllan, men framförallt: MOBILEN ÄR JU SÅ SNYGG!! Fick en sån när jag fyllde år, efter att ha lagt fram det lite "fint" ett antal ggr för maken. :)
Jag är annars ingen radiomänniska, men jag kanske skulle testa att lägga in lite musik i den? Kan ju vara trevligt när man går med barnvagnen och stumpan har somnat. Gubben skulle nog bli glad om jag använde den mer än att "bara" ringa med, då den enligt honom var lite onödigt dyr. Hihi! :)

Kram, Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Helt makalöst vackert ni har det!!! Himmel så ljust och smakfullt, vilket kök och hyllan var fin med med massor av ögongodis i! Ja, jag skulle kunna visa en hel del "junk" fr mitt hem, men i en annan blogg, försöker få min blogg att vara så estetiskt tilltalade som möjligt, därför tog det emot att visa min badrumsvägg, våra furudörrar i hallen, min sambos naturhistoriska museum till rum, vår tv osv : ) Men DU har det verkligen njutbart hemma!!! Mari.

Mys liv och hem sa...

Jag blir också irriterad om det är för rörigt runt omkring.LITE ordning kan ju inte skada ;).Jag tyckte hängaren var så fin och den fastnade på en gång från bilden och så läste jag längre ner att du inte var nöjd med den :(..Synd,den var så snygg just där...Ha en skön kväll

lottens vita och gröna sa...

pst har du sett på min blogg att jag har nåt till dig...kram lotten

lottens vita och gröna sa...

hej nu har jag läst ditt nya inlägg med...var ju tvungen att först häva ur mig att du ska trippa in till mig, NU! ...inget farligt bara lite solsken från mig till dig!!

du är såååååå härlig ann!huvva för karlar som är rädda för att rensa, sån är min me! eller så kastar han allt...

din hylla är urfin, jag ler åt att jag kännr igen vssa saker, det är bara att konstatera att damerna har samma smak!varma kramen från loten som mår toppen!

Anonym sa...

Men guu så snygga järn stöd du har i fönstret, dom gillar jag verkligen....var har du fyndat dom?

Kram Pernilla

LantlivsAnette sa...

Halloj där..åhh vad mycket fint du visar !!
Du..ska du inte ha kvar knoppbrädan så köper jag den gärna,jag är på jakt efter såna krokar..jag har tre men behöver flera..
Kram Anette

Marie sa...

Haha, jag känner definitivt igen mig! Jag kan också bli irriterad och stressad över onödiga saker, jag älskar att rensa! J är inte riktigt likadan, han är mer " nä men den här kan nog vara bra att ha" person. Det gör mig tokig ibland, hihi.
Hyllan är jättesnygg och så mycket fint du har i den. Gillar gjutjärnsstöden också, sådana skulle jag kunna tänka mig att ha i trädgården. Var har du köpt dom?
Idag har jag och Elsa plockat fram dockskåpet och ställt dit det på hennes lilla bord. Hon har suttit halva eftermiddagen och möblerat och lekt med det så det kommer nog att bli jättebra. Hon uttryckte det med att det var "apa roligt", hihi.

Ha en härlig fredag Ann!
Kramar Marie

Willewira sa...

Ja du, det där med ordning och reda är inte lätt.

Här hemma är det jag som samlar på mig...Jag har säkert 100 möbler/grejer/kartonger och maken 3 kartonger. Men jag håller relativt ordning på mina grejer. Men min man stökar till istället.

Nej, vi kan inte ställa saker och ting på sin givna plats. Nej, vi ställer dem precis innanför dörren i snedgarderoberna. Där står det så bra!!!! (Hoppas ni hör min sarkasm)

Ärligt talat så det röja vi måste göra här under detta år - innan vi börjar bygga till. Var ska vi annars ställa de grejer som måste plockas undan. Phu!!
Det är bara att kavla upp ärmarna och följa ditt exempel! Städa och röja!!

Ha en skön kväll och en härlig morgondag!
KRam Willewira

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hihihi! Oj , oj vad kul. Jag känner så igen det där med när man bara får nog och NU ska det städas ordentligt! Ja du. Min Gubbe städar aldrig. (Men ibland ska han rensa, och då ska han KASTA alla mina BRA saker!!!=irritation) Och när jag blir på det humöret blir jag sur och skäller. Tror du jag får städhjälp då? Nä, inte precis.
SKönt att höra att deet finns fler i liknande sits...

Din hylla är så fin. Inte behöver du reta dig på manicken där uppe heller ( fast jag vet att jag hade gjort detsamma här hemma.) Har själv sytt ett draperi till hyllan i köket, och ställt radion bakom...

De där gjutjärnsstöden var ju något... Sååå fina... Var hittar man dem???

Önskar dig en fin helg!

Kram Hanna

P.s Läste om lampan inne hos din man häromdagen. Oj vad jag fnissade!

Lilla Blanka sa...

Hej Ann!
Jag känner igen det där med "orolig inombords av kartongerna på vinden"-känslan...jag har den också, och Niclas han förstår inte varför jag har ont av dem där uppe..men det är nåt som stressar på nåt sätt, jag vet inte men är säker på att Jenny (Feng Shui tjejen) kan förklara det.
Åh hyllan från Atmosphere är såå fin och dina fina kannor och annat porslin gör sig jättebra där..!
Åh så du hittade den där ladan, bra! Vad sött det ser ut med stöden så där i fönstret..!
Stor kram
Mia
Ps tack för länken :)

Doften av vanilj sa...

Så mycket fint i den lilla hyllan! Vilka himla härliga ljusstakar du har i köksfönstret!/Kram

Anonym sa...

Men vilkea fina bilder du visar, ser superhemtrevligt ut!
Hyllan var verkligen pricken över i:et

Ha en härlig fredag

LantlivsAnette sa...

Gomorron !
Du kuddarna är tillfälligt slut men kommer in igen snart hoppas vi..jag kan ju försöka komma ihåg att säga till då dom kommit !
Jaa..du..jag har nog tänkt ut hur jag ska gå tillväga då jag målat trappen..jag får väl fota och visa..
Ha det så bra Kram Anette
p.s har du funderat på krokarna ?

Granne med Selma sa...

OOps!
När vi hade (f´låt JAG hade) vindsröjning här hemma i somras så var fördelningen av kartonger det omvända... Maken hade sina saker i typ en kartong. Jag hade mina saker i... hela vindsutrymmet! Men så fick jag också rensa hela vinden själv ;-)

Ni har det så fint! Uppskattar ditt sätt att skriva. En del bloggar tittar man mest på bilderna, men hos dig läser jag åxå .
Kram från ännu en ångvält!
/Sussie

hemtrevnad marie sa...

Hejsan!!! Vad fin hyllan blev!!
gillade verkligen de där gjutjärnsstöden i fönstret!
Var har du hittat dom??
Kraaam

Betonggården sa...

Hallå hallå!
Du är inte dum, du! Hihi! Här har jag fasat så över ledstången att jag inte haft en tanke på färg...! Då kan den ju faktiskt bli jättefin ju! *skäms, rodnar och känner mig lite korkad...* :)
Som du förstår var huset fruktansvärt nergånget när vi var och tittade på det - och ÄNDÅ var det just ledstången som jag lade märke till och som störde mig mest av allt... Att man kan bli så blockerad! :) Pinsamt.
Tack söta du! Du har just gjort en jätteinsats o räddat den!

Semestern är bokad sedan en tid tillbaka!
Vi har alltid bott på Norderstrands Camping, men nu görs den om (Pigge Werkelin har tagit över) och de kommer knappt ha några husvagnsplatser. I år blir det Visby Strandby. (Är väl iofs på tiden att testa nån annan, eftersom det blir 13e året för maken. (Är nog 8e för mig?)
När F blir äldre vill hon nog till Kneippbyn, kan jag tro. :) Oj, nu bet Gotlandssuget till igen!
Tänk om man hade det som din bror! Ett eget ställe man kunde åka till när man ville! Vilken dröm, alltså!
Förresten, har du fler Gotlandstips? Loppisen blir helt klart ett besök i år!

Många kramar, från en tjej som fortfarande rodnar.. :)

Hoppas helgen blir underbar och ger er lite solsken och värme!

johanna sa...

Hej
Men vad fint ni har det!!!
Vill önska dig en jättebra helg
kraaaam
(Har ju glömnt att lägga till din länk ,hoppas att det är ok att jag gör det)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

j..men så härligt med lite musik medans man pysslar i köke!!!
Fin hylla o ert kök ser ju fantastiskt ut!!!!Vackra stolar!!!!

Städa ja.......hmmmmm

.....♥.....♥
♥................♥
♥..........................♥......♥
♥..................♥................♥
♥.....................................♥
..♥.........TREVLIG HELG.......♥
.....♥....Önskar Millan!!.....♥
........♥.....................♥
.............♥............♥
..................♥.....♥
.....................♥

ängeln i vitt sa...

Köket är underbart. Jag gillar även ert fönster.. mmm så fint. Hyllan likaså. Jag säger så här ALLT är så fint.

Ha det gott
Kram Carina

LantlivsAnette sa...

Hallo !
ser du lite minne har jag kvar i alla fall..kuddarna har kommit idag..dom finns i 50x50 med kant (som mina på bänken i hallen )och 50x50 utan kant..och 40x60 cm..
Alla kostar samma 249:-med innerkudde i fjäder..
Jag skickar så gärna till dig om du vill,snyggare kuddar finns inte jag gillar dom såå himla mycket.
Ha det så bra Kram Anette

Maria sa...

hi hi.. Det er ikke altid de mænd forstår - jeg tror det er genetisk !

Flot hylde, og smart anordning til mobilen / musik :-)

Klem Maria

Hem och Lycka sa...

Vilken fin hylla! Smart teknisk pryl dessutom. Skrattade gott åt historien om din make och din röjariver ;-) Fann dessutom din mans blogg vilken ju också, liksom din är kanon! Kram!

Minna Mercke Schmidt sa...

Älskar dina köksbilder! Verkligen fina, underbart ljus!