lördag 8 mars 2008

Ateljé Prästgården, Drömgården & Unnerstad Gård!

Ja, då har turen kommit till butikerna som jag och min svägerska hann med att besöka i Linköping och faktiskt även Norrköping. Vi var runt på ett antal ställen men man kan ju inte ta kort på allt så här kommer ett axplock från denna shoppingrunda.

Vilken härlig människa Ann på Ateljé Prästgården är!! (dessutom har hon ett såå fint namn...fniss). Hon hade egentligen inte öppnat för våren men vi var välkomna ändå. Det var en jättemysig butik, gick givetvis därifrån med lite saker.

Jag fick med mig ett av de korsen ni ser på den vänstra bilden, svägerskan fick med sig två av de underbara kuddarna Ann hade gjort.

Hade mer än gärna köpt med mig ett antal madonnor, men jag fick inte för min plånbok!


Fick även med mig en av de två vaserna som står på skänken. Underbar keramik...rustik och härlig....tänk att ha hela den serien!

Både jag och min svägerska störtförälskade oss i Anns stora goa 86 kilos hund, rätta mig om jag har fel men jag tror att rasen är en Berner Senner. Det kändes som ett stort härligt lugnt lejon. Hans namn är Gordos. Den andra hunden, Goultas som var en ivrig liten tjej var verkligen motsatsen till Gordos. Titta i Anns underbara örtträdgård, den var vacker nu.....tänk då i sommarskrud, måste tillbaka när det blomstrar. Nu vet jag vad jag skall göra i min ört/grönsaksträdgård till våren, fick massor av inspiration!!! Tack för besöket...vi kommer garanterat tillbaka!

Här är självaste butiksinnehavaren själv med sina underbara hundar! Kolla in den underbara stilen när Goldas sitter, görsöt...fniss....det var göteborska det!!


Säger bara det, underbar syn!!!!

Här är faktiskt jag & min svägerska!!!! Visst är karet så fint, villl haaaa!

Nu gick turen vidare till Norrköping, efter ett underbart gapskratt i fiket (svägerskan vet precis vad jag menar....vi fick ställa oss med benen i kors för att inte kissa på oss), inte knappt kommit ut ur parkeringshuset så hade vi hunnit att besöka ett par butiker till. Bilden nedan visar en charmig butik där jag äntligen hittade min efterlängtade dörrmatta. Man ser den där ligga på stolen....visar givetvis den när resten av hallbilderna kommer.

Kolla in vad de har gjort med elskåpet, bra idé va? Det är vaxduk som de säljer i affären.

Sista turen för kvällen var Unnerstad gård. Lena som äger affären är underbar!! Hon bryr sig verkligen om och eftersom svägerskan har handlat en hel del hos henne så frågor Lena ofta när svägerskan kommer hur det blev där hemma...hon bryr sig om på ett jättefint sätt. Hon frågar alltid mig när jag kommer hur det är och så, tycker det är fint.

Allt är vackert och skirt på Unnerstad Gård!


Kolla in jättekotten!! Sån får det nog bli om ett tag...


Det jag fick med mig från Unnerstad Gård denna gången var 2 st lampkjolar som ni ser på bilden till höger uppe till vänster, de har vackert monogram, de fick sin plats i vardagsrumsfönstret där hemma.

Ännu en go och rund liten kotte.


Jag har haft massor av problem att lägga in bilder till detta inlägg, fick stänga ner allt och vänta några timmar men till slut sååå. Känner någon igen sig?

Ha de´!
Ann

16 kommentarer:

My Lovely Things sa...

Servern krånglade nog för alla i går!!!
Funkade efter 21:00

Vilka ljuvliga afäärer..så mycket vackert att titta på!!

Förståt att ni ville ha med er allt!!!!

fina saker du köpte med dig hem...håller med om att kotten är ljuvlig...

Verkligen vacker örtagård!! Trevligt med sängen som hon odlar i..

Jag älskar att odla...men har problem med mördarsniglarna..de är så hemska..äter allt..slemmmar på allt..nä de äter väl inte riktigt allt...men regnar det mycket, som förra sommaren så förökar de sig i otroliga mängder...

hoppas vi får en het sommar i år..då finns det inte många av de plågosniglarna...
ha det gott..
kram anna

LantlivsAnette sa...

Ojj vilka fina inspirations bilder du bjuder oss på..vilken härlig shopping tur ni varit på.
Fina hundar..och vad häftigt med en järn säng så där ute..även om jag kan tycka att det är synd att ha en sån fin säng ute...
Ha det så bra Kram Anette

lottens vita och gröna sa...

hallojsan ann! nu har jag varit med er på er shoppingtu, oh vilken dörrmatta du hittade, vill ha!, kotte, vill ha!men du madonnerna är för fina, jag har faktiskt beställt en fr nordljus 499...suck mammaledig med sunkbetalning, motiveringen hemma lyder; måste ha en sån..kommer ju ingestans ju, och jag tycker att jag är värd den, eh....det var visst 20 % och då bara måste man passa på, eller?

prästbostället måste jag bara få adress till, vi ska neddåt till sommaren, då får inga guldställen missas, alla smukka shabby ställen skall prickas in på kartan! vad kul att ha en svägerska som har samma smak, klickar på deras uterum forfarande mmmmmmm jättekram frånn ett världens gråaste järfälla kram lotten

Min Skattkammare sa...

Hej där....!
Nu har jag irrat mig in hit också, fniss!!! Jösses vad det måste gå runt i huvudet på mig, inte undra på att maken ruskar på huvudet med sammanbiten min, ibland! Jag har just dragit en lättnadens suck att paketet kom fram till dig, och att du blev nöjd!!
Men vilken charmig butiksrunda du gjort, väldigt mycket fint i butikerna! Vilken kreativitet det finns bland oss kvinnor, och så får vi bara en dag tillägnad oss per år!!! Vaa?! :o)
Hoppas du får en fin dag! Här ruskar det lite idag, men det har ju varit underbart några dagar!
Kram Kicki

Marie sa...

Hej Ann!

Oj så många fina butiker ni hann besöka, massor av vackra saker på bilderna! Vilka fina saker du fick med dig hem!

Blogger har krånglat i flera dagar tycker jag, det är så irriterande!

Ha en riktigt härlig vecka!
Kram Marie

sommar-rummet sa...

Oj oj oj va mycke fint du visar. Det måste ha vart en höjdar tur ni gjorde. Ha en bra vecka och kram!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja det har varit krångligt med BLogger ett tag nu! Hade också problem både i lördags och igår!
Visst är det härliga butiker allihopa! Jag var på Unnerstad strax efter jul, så jag måste nog åka dit snart igen! Atelje Prästgården var jag på i höstas, sen har hon ju stängt ett tag, men jag såg att hon annonserade nu igen, så nu blir det nog ett besök där också! Drömgården är ju lite lättare att ta sig till eftersom jag bor här!
Kram
Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för titt i ljuvliga butiker och rara vovvar på rad! Mari.

Lilla Blanka sa...

Hej Ann!
Men jösses vilka bilder..jag blir alldeles sprittig..vill dit jag med!!!
Underbar inspiration...!
Kram
Mia

hemtrevnad marie sa...

Hejsan!! Vilken mysig blogg! Jag har inte hittat hit förut, men hit kommer jag igen!!!
Nu måste jag bara kika vidare hos dig......innan jag går och lägger mig!
Kram Marie

Betonggården sa...

Blir ju alldeles sjuk - vad mycket fina grejer!!

Du och maken har blivit utmanad! :)

Hoppas allt är bra!

Majas mammelucker sa...

Oj vilken dag ni haft..det var mycket fint du visar..
ni måste vara helt slut efter alla intryck...ska till Stockholm i helgen så man får nog träningsverk i benen på söndagen...vi ska gå på Sound of music på kvällen hoppas jag inte somnar ..hi..hi nej jag ska njuta av musiken..
Hoppas ni haft en bra vecka..njut i helgen..Kram Maria

Anonym sa...

Hundarna är av raserna New Foundland och Irish soft coated wheaten terrier! Kram Pia

Hanna i Det stora grå huset sa...

Åh vad kul att få se en bild på dig! ;-)
Vilka underbara bilder du visar, så mycket fiiiiiint! Vilken underbar shoppingtur ni måste ha haft! Låter som om det var skoj!

Önskar dig en fin söndag!
Kram Hanna

Ingridmaria sa...

Godkväll!
Har följt med på din runda nu och undrar över adresser/vägbeskrivningar till Prästgården och Unnerstad? Ska nog planera in en vår-inspirations-tur snart. Tack för härlig läsning!
// Ingridmaria

Anonym sa...

Hej Ann,

Jag kommer med en fråga gällande ett gammalt inlägg... Jag hittade din blogg via din makes blogg och när jag gick igenom din blogg hittade jag en bild i detta inlägg på en vit 4-armad ljusstake för blockljus (5:e bilden).

Jag har sökt med ljus och lykta efter just en sådan ljusstake sedan förra året då min kära sambo önskat sig en sådan. Tyvärr hittade jag ingen så hon fick ingen i julklapp eller födelsedagspresent.

Men jag tänkte höra med dig om du vet vem som tillverkat dessa? Det skulle i så fall underlätta enormt för mig i letandet efter presenten som skulle göra min sambo lycklig och ge mig extra pluspoäng. :-) Tjejen ångrar sig så att hon inte köpte ljusstaken när vi kikade in i en butik när vi var ute och reste. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad butiken hette...

Jag har ingen egen blogg så jag kan inte efterlysa ljusstaken därfär hoppas jag på att du kan hjälpa mig, ni tjejer brukar ju ha koll på tillverkare och vilka butiker som brukar ha vad. ;-)

Ha en riktigt skön dag.


Med vänlig hälsning

G - en kille i nöd :-)