tisdag 1 september 2009

Sommaren & vindens loppisfynd!

I början av min "loppiskarriär" så visste jag precis var jag hade köpt vilken grej....hummm....vet inte om det har med åren att göra ;) eller så har man köpt så mycket olika saker så det går inte att komma ihåg längre! Tja...det spelar egentligen ingen roll.....det är ju inte så att man har öppet köp eller så...haha, men visst har det blivit en och annan onödig pryl. Erkänner.

Dessa äggkoppar är egentligen inte loppisfynd, jag fann dem på vår vind i en kartong som är från Peters avlidne pappa. De bara låg där vackert inslagna. Tycker de är så söta....

Dessa två, tror kryddmortlar, är också från Peters pappa. Tycker mycket om dem...

Visste inte att denna vackra flaggstångsknopp låg på vår vind och "skräpade". Knoppen är gjord av glas, ser ut som fattigmanssilver (fast den är av guld istället). Sådana används knappast längre..... Oops, där ser man en skymt av bloggerskan!

Älskar patinan på denna korgen, den fick följa med mig hem från en loppis i somras.

Har börjat göra i ordning en liten tv-mys-hörna på övervåningen. Det är ingen stor hörna, därför blir detta lilla bord (resväska) perfekt där. Älskade den vid första ögonkastet!

Ser ni...Wexjö....riktigt härligt med gammal historia....

Jordglob funnen på loppis i Linköping i somras. Foten var brun då, nu svart....den har flyttat in i Elliots rum, därav färgen. Den lyser såå mysigt på kvällen! Kartan stämmer väl inte riktigt längre men det tycker varken jag eller Elliot gör någonting.

Denna väderkarta visar vädret här idag, klart, sol, ca 22 grader och tja vindriktningen, jag gissade. Gav 10 kr för den, det tyckte jag den var värd!

Måste bara få slänga en känga på vår kommun!!! Nu har de sagt upp de två sista dagmammorna....jag blir så ledsen och upprörd!!! Jag vet inte hur de resonerar men jag tycker verkligen de gör ett stort misstag. Det känns som om alla barn måste vara lika, alla barn är verkligen inte gjorda för att gå i så pass stora grupper som de sätts i som små.
Jag/vi valde att låta Elliot gå hos dagmamma, passade honom utmärkt att starta upp i en liten gemytlig grupp. När Elliot blev 4 år så var det lagom för hans sociala utveckling att byta till dagis där det är större grupper och mer organiserad läroplan.
Jag hade redan ringt och sagt att jag ville ha Elliots dagmamma till Oliver, men det blir det ingenting av....gör mig så ledsen...

Kramisar till alla Er som kikar in till mig!

Ann

9 kommentarer:

Annika sa...

Det var fina fynd du hittat på din vind det.... o vad mysigt med ett korgbord..:) synd att kommunen drar in på dagmammorna.... hade det till mina barn o var helnöjd med det... som du skriver.. små grupper o lite lugn o ro i början.. sen kan de rasa loss på dagis..... ha en härlig helg.... själv åker jag till Ullared i morrn o fyndar... hoppas jag iaf..:) Kram Annika

Anonym sa...

Vad glad jag blir nu när jag ser att du är tillbaka i bloggvärlden.
Hoppas att allt är bra med er och att bebisen mår bra?
Vilka fina fynd du har gjort både här och där.....

kikar snart in igen :)
Kram Pernilla

Lilla Blanka sa...

Hej goa Ann!

Det var så kul att träffa dig, även om vi inte gjorde några storfynd :)

Jaha där är den där fina fattigmansflaggstångsknoppen (jösses vilket långt ord!)
Den är ju helt underbar...! Tänk att göra sånna fynd uppe på vinden!

Lådan med en duk över är ju helt underbar också..vilken patina!

Kram
Mia

Lo sa...

Ja, kanske man ska gå upp på vinden och göra lite fynd. ;o) har en massa grejer där som bara har "åkt upp" för att det skulle ta vägen någonstans. Då kanske man kan slänga lite också när man ändå är där och rotar! Hade loppis själv i sommar. Kul faktiskt. Speciellt att träffa en massa nya personer.
Må gott!
Lo

Annas skattkammare sa...

Jättefina fynd du gjort både på loppisar och på vinden! Så tråkigt när de säger upp och sparar in.. det är ju barnen och de äldre som blir lidande!
Kram /Anna

Marie sa...

Hej Ann!

Så du har lyckats fynda på din egen vind du, vilka toppenfynd du gjorde! Den där flaggstångsknoppen var ju helt underbar, en sån skulle jag med vilja hitta på min vind!!!!!!!

Visst är det tråkigt att många kommuner säger upp sina dagmammor. Jag håller med helt och fullt, alla barn passar faktiskt inte på dagis av olika anledningar. Konstigt när det inte finns alternativ!

Ha en trevlig helg, hälsa familjen!

Kramar Marie

irma´s uthus sa...

Vet precis hur du känner med dagmamme frågan. Mina barn gick till dagmammor helt perfekt, lugnt &mysigt! Underbara fynd du har gjort. Var i Barcelona förra hösten å där såg jag en glob på en marknad som jag INTE köptte, ångrar mej än:)
Ha en fin helg, nu ska vi på LOPPIS!

My Lovely Things sa...

Hej!!
Men vilka vrålfynd..Väskan knoppen oj oj oj!!

Det är sånt man vill hitta..
Jordglobar är så trevliga!

Jag har ju två små..

Fy va trist att de tar bort dagmammorna..Helt otroligt dumt..Håller med..Dagisgrupperna är stora och väldigt hödljuda för ett litet barn..
ha det så bra..
kram Anna

Loppisliv sa...

Vilka fynd du hittat och det hemma på vinden, wow! Håller med dig, jag har haft mina äldsta barn hos dagmamma också när de var små fram till 4-5 års ålder ungefär. Kändes tyggare och lugnare att lämna dem till ett varmt och välkomnade hem, Dottern däremot började på dagis direkt, det var lite kämpigt för henne i början hon hade också behövt den mjukare övergången. Men det kan också vara svårt att lämna barnen hos någon man inte känner förtroende för, då är dagis bättre tycker jag. Det har jag varit med om också, men vår första dagmamma var en sån som man önskar alla skulle få ha till sina barn. Hon var guld värd, hon har en plats i mitt hjärta än i dag. Kramisar Paula