torsdag 29 maj 2008

Urbillig loppisrunda, massa målning...& lite kissekatter

Härom dagen ringde en loppisförsäljare i närområdet mig...blev förvånad och frågade hur hon hade fått mitt nummer. Det hade jag tydligen gett henne en gång....hon är så gullig denna lilla dam, ringa mig och höra om jag ville följa med och titta på lite möbler som blev över från en stor loppis i vårt område. Gulligt!!!
Det var två stora loppisar just den helgen familjen från USA var här och jag hade verken ork eller mage att ge mig iväg den dagen...jaja, fick ju nu istället köpa en säng från den loppisen....mycket billigare än om jag hade nappat på den på loppisdagen. När vi sedan åkte därifrån blev det en sväng på den gulliga damens loppis....där fick jag med mig 3 st väggnätkorgar, tvålfat, massa lerkrukor, flätad korg. Då var vi väl klara för idag....nä, då hade grannen garagerensning och oj...nu började bilen bli full...därifrån så fick jag med mig en låda med lock, massa rostiga saker, ett nattduksbord, ett litet bord, ramar, silverfat, koppar och en del till jag inte minns just nu...tack grannen A-M för allt jag fick!!! Vet ni vad hela kalaset gick på!? 40 kronor (exkl. sängen, den får jag åka och hämta nån dag)! Det är ju inte klokt!!!! Men vad jag njuter!

Här kommer det en del från vad jag fick tag i och även lite annat jag har haft liggande som jag har börjat måla.


Här är lådan med lock som jag fick av grannen som röjde, den är inte färdigmålad ännu. Tror att det kommer att vara CD-skivor i eller kanske den flyttar upp till Elliots rum med böcker eller kanske leksaker i....ska kanske skriva nå´t på den....många kanske här...hihi

Dessa fick jag också av grannen...de var trärena igår...idag vita. De skall få flytta ut till Elliots lekstuga.

Miniliten gungstol av en ölburk, också den av grannen...bytte tyg från rött till blåvit rutigt (lite slarvigt gjort...hittade inte rätt lim). Den skall väl hamna i lekstugan eller i Elliots rum.

Denna hyllan köpte jag på loppis för ett tag sedan, den var brun...nu vit. Gillar konsollerna....har inte bestämt var den skall få hamna...kanske i vårt kommande sovrum...

Denna lilla jalusi var i obruten (trären) förpackning från IKEA...tror att den är från 80-talet. Den var lite klurig att måla, men ack den som ger sig...

Denna tallrikshylla minns jag kostade 70 kronor...hyfsat pris. Skall skavas lite innan den skall få komma upp i matsalen...det tar nog ett tag innan den kommer upp...vill ju lobba in att sätta panel på alla väggarna. Lite gulligt, Peter har gått med på att sätta panel på den väggen där fönstret kommer att sitta....då kan vi nämligen göra det skjutbart. Men han poängterade tydligt för mig, att inte sagt att vi skulle sätta panel på alla väggarna....Rom byggdes heller inte på en dag...hihi....

Denna nätkorg är från den lilla söta damen med den lokala loppisen, typ 10 kronor för denna. Tyckte det såg så fint ut när Anette med bloggen Lantlif målade flera av sina korgar....var tvungen att testa jag med...tack för tipset Anette!

Detta salt & pepparkar är från Peters mamma...tror de är från 70-talet. De var bruna och stod läängts in i skafferiet. Fick då idén att måla dem, tycker de blev riktigt bra.

Detta tvålfat hade den gulliga lilla damens mormor haft...passar himla bra till tvålen jag köpte på Atmosphere i våras. Spegeln bakom skall också få gå igenom Anns målarverkstad. Här skall också bytas handfat till en stor porslinsho....den ligger uppe i pestrummet och väntar...ännu ett projekt!!

Till sist vill jag visa några bilder på våra supersöta kattungar, de är nu 5 veckor gamla och börjar bli riktigt lekfulla. Vi tog i dagarna ner dem från garderoben hon födde dom i. De har klarat sig jättebra där, lugnt och skönt, men det var dags för dem att vara med i vårt vardagsliv. Mamma Sessan var inte allt för lycklig dock. Hon har gått omkring och vankat och pratat en massa....hon hade säkert velat ha dem kvar där i garderoben . Vill ni se dem när de var riktigt små så kan ni gå in på makens blogg, Peters Projekt, där finns det fler bilder.

Här är det lilla gänget, de tar sig en välförtjänt liten paus. Är dom inte söta?

Det är svårt att fånga dem på bild, så håll till godo, bilden är suddig. Vi har trott att den lille lurviga gråa har varit en flicka men vi upptäckte igår att det var en liten kille...den är inte helt svanslös men en bit på svansen är av....vad tror ni, är det en liten Pelle då?

De vilar, leker, äter och har faktiskt sedan igår redan gått på lådan, de är duktiga på att lära sig fort. Tänk om våra barn hade gått på toaletten från 5 veckor...haha, då hade blöjkontot varit lite lägre... ;)

Vill också tacka Er alla gulliga människor för att ni tittar in hos mig och lämnar ett spår...det är så underbart, hade verkligen inte tanken på att lära känna massa likasinnade människor när jag startade blogga...och ännu mindre träffa dem! Jag är verkligen, verkligen superglad för det. Tack för att ni finns!!!!!

Ha en underbar vecka, ses snart igen.

Ann

26 kommentarer:

Tina sa...

vilka fina fynd du har gjort!!! och SÅ söta kissekatter...Kram Tina

Anonym sa...

Jättefina saker, men finast är kattungarna! Helt ljuvliga!!

Willewira sa...

Underbara kattungar!!

Vår kära kattmamma blev överkörd i vintras så vi vet inte om det blir några kattungar i år.
Vi sparade en av kattungarna vi fick förra året och hon har precis blivit könsmogen. Hittar vi en fin kille till henne kanske vi har små luddiga bollar vi med snart.

Blir nästan som ett gift... de är ju så söta!!

Tänk vad kul det är att göra fynd! Och så gör du massor - vilken dag!!

Önskar dig en härlig dag!
kram Willewira

Annika sa...

Tror ja smäller AV. RINGER folk till Dig o undrar om Du vill handla loppisgrejer.. Vilken Lycka. O vilka fynd sen!! Allt var ju jättefint!! Kan inte välja nåt särskilt utan ja allt var fint... Fyndtur va!! Väntar på bilder av sängen.... Kramiz Annika

Sjöboden sa...

Hej! Vilken massa fina grejor. Jag gillar verkligen salt o pepparkvarnarna. Hur fina som helst!
kram C

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!

ojojoj!!
åh det är ju helt fantastiskt vilka kanonfynd du gjort..jag blir alldelestagen..så roligt att du fick så många fynd..till så lite pengar..
ojojoj!!känndes nästan som om jag var med dig..
Är så glad för sin skull..
Vet du,,,i går var vi och badade vid ett ödehus..det låg masa rostiga saker..cyckel..burkar..mjölkannor alla härligt rostiga..tyvär så är det en grinig gunbbe som äger tomten..vågar ej fråga..men dt var så fina saker..skit skulle nog en hel del tycka ,,men åh vad fin cyckel hade blivit vid mitt hus..
ja.ja så är det..
Underbara små kissar..
sov så gott..
jag måste gå och lägga mig..ska jobba igen i morgon..
kram anna

Bestefars Verksted. sa...

Næææ,for noen nydelige kattepuser du har,vil ha alle,jeg..... Fine funn også,du har vært veldig heldig : ) Håper på en loppis-tur til Sverige,i sommer.....dere er sååååå mye flinkere med slikt ,enn vi i Norge. Kos deg med kissekattene dine : )

Marie sa...

Men jösses så många fina fynd du har gjort! Vilken toppendag det måste ha varit! Och så billigt!!!!

Hihi, skrattar åt eran paneldiskussion! Jag vill sätta pärlspont i vårat vardagsrum, soffdelen så att säga, och nu har Janne gått med på att göra det den dagen vi byter klumpedump tv:n till en platt-tv. Han kom då på att han kunde dra alla kablar och annat elände bakom pärlsponten och då tyckte han helt plötsligt att det var en jättebra idé!!!

Ha en härlig helg Ann och tack för att du började att blogga så jag fick chansen att lära känna dig!
Kramar Marie

Ps. Janne hälsar till Peter!

Ps igen! Kattungarna är helt ljuvligt söta!

Lina sa...

Vilka fynd!! Kattungarna är ljuvliga! Vi hade tre små ungar för två år sedan. Vi har behållt en unge som fyller vå om några veckor! Ha en riktigt bra helg!

LantlivsAnette sa...

Åhh..jisses vad mycket fint du har köpt..och fyndat !!
Den där sängen måste du ju visa oss också..
Åhhh sååå söta kattungar...jag skulle vilja ha allihopa..
Ha nu en skön helg Kram Anette
P.s vad roligt att du nämnde mig där om målning av korgarna..du har verkligen varit flitig med penseln du...fin fint !

lottens vita och gröna sa...

hallå du är med en vitmålerska ann, systra mi!du har ju tentakler som få att hitta och förvandla!känner som dig anna, skulle vilja babbla om allt och ingenting och läääääääänge, det är så härligt att vi har funnit varandra, vi kommer aldrig ha svårt att bubbla på tillsammans, så känns! kissemissarna är ju som söta dunbollar, kan ni slita er? ha det sååååååå gött i värmen, ska förslka komma igång med massor i morrn...varmkram lotten

lottens vita och gröna sa...

skriver som en stoooooor kratta, folk kan ju tro att jag har antigen dyslexi eller stupfull, ingetdera bara lite för snabb...och så var jag tvungen att amma mitt i, sånt är livet...ann, jag vet att du heter det...anna, herrgud!!!!kramilikram igen dårå ann!!

Mjuka sa...

Åh så fint allt har blivit. Är också ute efter en sådan jalusi!!!
kramar M

♥ Pia... sa...

Mildetid vad du gör en massa saker..vilka fynd och vilka underbara jobb ni gjort du och mannen..man blir liksom ...grön av avund..hm...jahaja..man får allt gå och lägga sej nu.. men en hel del ideer har du sått..får se om det finns nåt av ideerna i huvudet i morn när nman vaknar...kanske det undermedvetna styr lite ...:)..PIA

Norrdalen sa...

Vilka superfynd du har gjort!
Måste få fråga, vad använder du för färg när du målar vitt?
Jag kikade på färg igår, men det blir så dyrt med grundfärg och vanlig vit färg.

Hälsar Jannica

Jennyshemochharmoni sa...

Hej Ann! Hoppas allt är bra! Vilka ljuvliga loppisfynd du har gjort! Allt blir superfint! Vilken lycka det är nu, man får frossa i auktioner och loppisar! :) Måste bara säga att jag blir sjuuuk när jag ser era småttingar ;) Vilka ljuvliga dunbollar :) Förlåt att det tagit tid att svara på din fråga hos mig, tiden räcker inte till. Fönstren är gamla och satt på huset. Spröjsen har maken gjort själv. Han använder plattlister (heter det så???) på insidan och andra lite mer fyrkantiga, smala lister på utsidan som han sedan kittat emot enligt gammal modell :) Vill ni så kan T förklara bättre ;)Ha en toppenbra vecka och hälsa maken så mycket! KRAM!!

Anonym sa...

Ojojoj! Jag gick stenhårt igång på ölburksgungstolen. När jag var liten hade vi ett par grannar som hette Wiggo och Lilly. De var helt härliga gamla människor som bodde längre neråt vägen. Nu är de borta sedan många år tillbaka och ett av barnbarnen använder torpet som sommarstuga.
Wiggo hade gjort några ölburksgungstolar som jag var stor beundrare av. Jag har aldrig sett några varken tidigare eller senare och blev kickad rakt bak i minnenas allé när jag fick se bilden.

Betty sa...

Vilken fin blogg du har !
Grattis till fina fynd o underbart fina kattungar ! Ville bara säga att det var jätteroligt att prata med dig i vår butik o önska er varmt välkomna tillbaka !
Kramar från Betty !

lottens vita och gröna sa...

hallå min goaste! jag har nåt till dig inne hos mig...varmastekramen lotten

Granne med Selma sa...

Det som mest fångade min uppmärksamhet i ditt inlägg var faktiskt salt- och pepparkvarnarna... De blev ju störtläckra! Kan tänka mig att de stod längst in i skafferiet som bruna, men att de får hedersplats på någon hylla nu som vita:-)
Ha en underbar långledighet (om du har ett sånt arbete som du är ledig från)
Kram sussie

Hem och Lycka sa...

Vilka underbara fynd du gjort, kanonfina allihop men föll nog mest för peppar- och saltkaret som du målat.

Vilka underbara kattungar, helt sanslöst söta! kram!

Annika sa...

Oj oj oj vilka fina grejer du fyndat och gjort så fina...Tänk vad lite färg kan förändra och försköna... Gillar tallrikshyllan, vilket kanonpris...den lilla gungstolen var ju gullig för att inte tala om dina fina kissemissar... och du Pelle blir väl fint.
Ha en härlig helg..
Kram Annika

Färjtorp sa...

Men vilka massa fina fynd du har kommit över!!! Blir alldeles salig...

Och sen dina små missar!!! Jättesöta. Sitter här med 3 lurvbollar själv, de är 8 veckor mina busungar och superkeliga.

Kram Johanna

hemtrevnad marie sa...

Vilka fina fynd du gjort!!!
salt och pepparkvarnarna blev jättefina!!
Ha en härlig helg!!
kramis

Lilla Blanka sa...

Åh vad mycket fina loppisfynd..!

Och vilka ur-söta kattungar...underbara!

Kraaaam
Mia

Majas mammelucker sa...

Hej Ann!
Det var ett tag sen har tagit lite blogg semester ..har vistats utomhus och grejat så tiden till datorn har inte räckt till..
Men i kväll blåser det och var perfekt för att kika runt..vad mycket fint du fyndade på alla loppis rundor..det är som rena julafton förstår jag..kul..
Men vad kattungarna har blivit stora..min Tiget blev Pappa i söndags..fyra rara ungar tre lika färg som han själv och en svart..gulligt..
Nej nu är det dags för Sverige Grekland bäst att heja fram dom till seger..
Hade gott! Kram Maria.