fredag 23 maj 2008

Traderavinst, kuddar å lite annat....

Här har jag hämtat en Traderavinst...de som sålde den bor ganska nära så jag tänkte att jag har vägen förbi nå´n dag och då sparar jag det portot...min dummer...hade ju aldrig vägen förbi ju...vann den i januari, hämtade den äntligen häromdagen. Äkta fransk lök/ägg- korg.

Det tog ett tag innan denna korg hamnade i mitt hem, men nu är den här!

Jag var för ett tag sedan hos min nya frisör då, som ni alla vet....man småpratar. Följande utspelades (på ett ungefär):

Frisören - Förr så gjorde jag bara mina räkningar på nätet och tyckte det var jobbigt att sitta framför datorn...men nu har jag upptäckt alla bloggar, så nu sitter jag gärna vid datorn.

Jag - Jaha, vad kul....vad för typ av bloggar tittar du på?

Frisören - Lite olika men fyrabarnsmamman och en hel del inredningsbloggar...man kan ju sitta och surfa huuur länge som helst!

Jag - Ok, vad kul att du har funnit ett syfte med datorn.........(efter lite snabb fundering...skall jag säga att jag är en bloggare....?)....jag är faktiskt en av de där inredningsbloggarna, slinker det ur mig.

Frisören - Vaaaa!!? Åhhh, vilken då??

Jag - MormorRuthsAnn....

Frisören - Nämen, jag är ju inne hos dig jätteofta och kollar!!!! Vad kul...inte visste jag att du bodde här, jag har funderat på var du bor men inte trott att det var här!!! Åhhh, det känns som jag känner dig ju!!! Vet ju i alla fall hur delar av ditt hem ser ut.

Sedan fortsatte samtalet och vi hade en jättetrevlig stund, jag och min frisör L. Se....där rök den anonymiteten i all hast, i just det ögonblicket så valde jag ju faktiskt att träda fram...kanske jag ville trots allt. Lite kul är det men kusligt samtidigt. Har ni några liknande berättelser? Hur tänker ni andra i denna fråga? Helt anonym...eller bara lite?
Jag och frisören skall faktiskt gå på loppis ihop nå´n dag....hon hade en bra loppis att rekommendera som inte jag visste om, jag tar dig på orden L, jag ringer dig!

Eftersom man ser dessa kuddar på bilden ovan, fortsätter jag där. Denna superfina kudde har jag köpt av Anette på Lantlif för ett tag sedan, älskar det motivet...
Anette startade för ett tag sedan en webshop - en jättebra sådan, hon täcker in det mesta som ingår i den lantliga stilen! Kolla in här!


Här är kudden som ligger bakom, monogrammet är såå fint på denna kudden så jag var bara tvungen att ta en närbild på den.

Imorgon skall jag & familjen göra någonting jätteroligt och spännande...typ blind date med en annan familj....lovar att berätta mer i nästa inlägg.....

Kram på Er, ha en trevlig helg!
Ann

23 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Kul samtal med frisören!
Jag tror ändå inte att du kan hålla dig helt anonym som bloggare....allting sprids på ett eller annat sätt....
Själv är jag ju inte så anonym eftersom jag har haft en liten antikbutik/dekormåleri....och även haft hemsida...så man är ju redan synlig....
Men långt innan jag en gång la ut en bild på mig själv...har ju ryktet gått många mil före..det får man nog vara beredd på...det är ju inte direkt så att man har nåt att skämmas för...jag menar har någon ont av vad som visas låt dom ha det då!
Jag har ju även bilder på mina barn...just för att jag är stolt över dom...men det är ju helt upp till var och en...mina är linslöss och vill gärna va med!:)
Jag träffade faktiskt en annan bloggtjej igår som har en ljuvlig butik...ska visa vad jag köpte där i morgon tror jag......
Korgen var väl värd att vänta på...och kuddarna är ljuvliga!!
Ha en härlig helg....har en liten misstanke om vad du ska göra...!?:)
Kramis

LantlivsAnette sa...

Åhhh,,vad snäll du är som gör lite reklam för mig och butiken !!!
Tack snälla , snälla du !!!
Jisses vad fina kuddarna är där hemma hos dig...och den vita med monogram...
Lökkorgen den var riktigt fin den med..du har så fint så man blir alldeles tokig..hii..hii..
Visst är det ju lite läskigt det där med att man kliver fram bakom bloggen..men roligt också på nåt vis..
Jag har ju butik på stan så jag kände att jag kunde inte vara anonym,lite nojig blir man allt,när jag går och handlar på Ica så tänker jag -hmmmm..undrar om den och den vet vem jag är ?dom kanske bloggar..tittar någon två ggr på mig så tror jag genast att den personen bloggar..tokigt va ?
Men jag tror att alla känner så..
Varje dag får jag kommentarer om min blogg,från kunder i butiken,det är roligt,men en konstig känsla också på nåt skumt vis...
Ha nu en skön helg Kram Anette
P.s jag är alldeles ensam hemma nu,bara jag o hunden,dom andra har dragit till Ikea en sväng,vi har ju bara 4 mil dit,det lockar inte mig så mycket så jag ska måla och skava lite möbler i stället ;)

Annika sa...

Kul att frisören gillade Din sida, det är det fler som gör!! O nu fick Du ju reda på en loppis till!!
Kram Annika

me and alice sa...

Hej Ann!!
Vad mysigt ni har haft det med era amerikanska vänner. Är också så otroligt känslig. Avskyr allt vad avsked heter... Så fint med alla deras hälsningar på griffeltavlan!
Du undrade varför det inte går att förstora mina bilder. Jag vet faktiskt inte. Ska be någon kolla upp det. Någon som är mer haj på det än jag. Kan vara det internet fotoalbum jag förvarar mina bilder i...
Kul det som hände med frissan! Tänk vad mycket nya bekantskaper man fått genom bloggen. Visst är det lite märkligt, men väldigt kul. Alla lärare i barnens skola läser tydligen också vår blogg. Ibland när man tänker efter känns det faktiskt lite konstigt att alla vet exakt hur man har det i sitt hem.*fniss*
Ha en go helg & kul att du e tillbaka som vanligt...
kram Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Jättefin lök-korg och ljuvliga kuddar!

Hihi vad kul det där med frisören och bloggeri :) Jag är halvanonym, inte så att jag håller stenhårt på att vara anonym, har ju tex vart med på bloggträff och så. Men visar inga bilder på mig eller så :)

Blind-date med familjen låter himla spännande!!! Det måste du berätta om sen..hur funkar det osv, äter ni middag ihop då eller vad gör man..?

Ha det så bra vännen!
Mia
ps japp det är en rostig gammal barnsäng..fast inte min tyvärr..så om jag var du skulle jag absolut ha den framme..är ju ur-mysigt!

Anonym sa...

Hej
Jag är inte ett dugg anonym, förstår inte varför man ska vara det. Men det beror kanske på hur mycket man har lust att lämna ut.. Jag skriver ju i princip bara om hur bygget fortskrider och hur våra funderingar kring inredning och materialval går. Om man väljer att skriva mer känsliga saker kanske man vill vara mer anonym..

Marie sa...

Hej Ann!
Hoppas resan hem gick bra och tack för en jätterolig dag! Och du, tack ännu en gång för den underbara prenten, sååå mycket fint! Jag går här och tittar och njuter av allt det vackra jag fick!

Korgen är så fin, vilken tur att du hämtade den till slut, hihi. Kudden du köpte av Anette är superfin och vilket ljuvligt monogram det var på den andra.

Ha en trevlig kväll, nu får vi se på melodifestivalen! Hälsa Peter och Elliot! Vi hörs och syns!
Kramar Marie

lottens vita och gröna sa...

tjena kändisen, det är ju både kul och lite skrämmande det när folk liksom kan allt om en...och man inte har en aning om vem den är, det är ju skillnad med oss som bloggar, då är det ju på lika villkor...min dotter berättar för alla vitt och brett om min blogg, en del tror ju att man tror att man är nåt, gillar inte när folk som inte gillar det här kommer in för att snoka...

gu vilken vacker vinst, hihi kul att just kalla det för vinst låter ju som man vunnit på lotteri eller nåt!du har det så trevligt, ja vet nog vem ni ska träffa...har hört det serru av den andra, hihi, och ,avis är jag ju, mina bästagoingar och ingen lotten...hur går det med fotot då,kommer på bloggen nurå! hihi!

ha det gott, släkollar på mellon, den är rätt sugig...i morrn däremot är det bloggträff, litenervöst faktiskt...varmkram lotten pst har du frågat peter om vitolja impegneringen

My Lovely Things sa...

Hej!!

Kul samtal med frisören..

Jag är nog inte så anonym ..men vill inte gärna attall ai min by ska läsa bloggen..Men det är en del som gör det och det känns bra...


Korgen är så fin...en sån skulle jag gärna vilja ha med..

så spännande med blindate..hur gick det ??

Det är min jobbar helg denn ahelgen..

ha det så gott nu ska jag strax till jobbet..
kram annna

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, vilken läcker och vacker korg du har vunnit på tradera, jättesnygg, liksom Anettes kuddar! Kul med frisörbesöket, ja, man vill ju iblnad träda fram fastän man vill vara anonym... jag har ju i 14 mån inte sagt ett knyst men "trädde ju fram" på min enegn blogg om att jag faktiskt jobbar extra på Gruvgatan 13 i Falun, kändes som om det var dax, jag menar, den butiken är ju ofta på tapeten i denna världen så det började kännas jobbigt... men det du berättar har jag också varit med om. Ett par ggr men då i den genren, alltså, jag har varit i inrtedningsbutiker i olika städer i Sverige och bloggar har kommiit på tal och så har man sagt, men DET är ju jag! Det är riktigt kul....men det skulle nog inte lyckas på Ica el Claes Olsson: )Det är ändå rätt vanligt att de flesta som är insatt i denna världen på ett el annat sätt läser inredningsbloggar men extra kul när ens frisör gör det: ) Ha en skön och solig söndag! Mari.

LOPPISLIV sa...

Hej Ann! Vad kul att du hittade till mig :-) tack så mycket för din rara kommentar. Jag har varit här inne hos dig och kikat flera ggr...och även på din man Peters blogg...ni har det så himla fint. Härlig lökkorg förresten...och kudden från Anettes butik är underbar. Visst får du länka, jag blir bara så glad då. Ha en underbar söndag...Kram Paula

Annas skattkammare sa...

Hihi, va kul! Och spännande förstår jag.. Ja jag försöker vara anonym och hålla min nära och käras namn hemliga samt vart vi bor, eftersom det är en sån liten ort.. men mina kompisar har skrivit kommentarer med både namn på min sambo och en massa annat så det kanske inte går att hålla det så anonymt som jag vill.. och jag har ju faktiskt visat bilder på oss! =) Ha det så trevligt på loppisen med frissan! =) Kram /Anna

Annika sa...

Hejsan!! Fyndade jättemycket, ska fota en del i morrn. Skickar gärna ritning bara du meilar din adress. Den finns på högerkanten...
Kram Annika

Anonym sa...

Hej igen
Kul att du gillar vårt hus. Du undrar om jag blir sliten av alla beslut...

Jag skulle kunna svara både ja och nej på det. För egentligen tycker jag att det är fruktansvärt kul att bestämma en massa saker. Allt som är rena estetiska detaljer, glädjer jag mig åt att få bestämma, även om det ibland är ganska jobbigt.

MEN, alla tråkiga beslut, som tex tv-antenn och sånt... fyyy vad trist, och drygt det är att ta ställning till allt sådant.

Sammanfattningsvis måste jag nog ändå tycka att det är mest roligt. Jag tror att detta är det roligaste vi gjort i livet, att bygga vårt eget hus (naturligtvis måste man räkna bort att få barn, för det var såklart ännu bättre..)

Anonym sa...

Där kom jag allt med på ett litet hörn...!
Det får bli en loppis framöver..kul!
/"frisören"

Sofia på Me and my home sa...

Åh vilken söt äggkorg!!
Kul samtal hos frissan! ;) Det är nog lätt att tro att man är anonym när man sitter bakom datorskärmen, men frågan är om det inte är lättare än man tror att lista ut ett och annat... Klurigt det där! Jag gillar egentligen anonymiteten men den är väl rätt borta nu i o m butiken och att jag lade ut en länk till en artikel med bild och allt... :D

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hihihi, ja du Ann. Nästan kändis då! Hihi, ja vad vet man om vem som tittar in!
Jag har ju bild på mig själv, men tycker ändå att jag är rätt så anonym. Går det ihop?

Kuddarna var jättefina tycker jag... fast du har ju bara fint! :-)

Önskar dig en härlig ny vecka!
Kram Hanna

Hagbacken sa...

Vilken rolig historia du berättar...vilket sammanträffande!!

Anonym...jaadu...jag hade ju tänkt vara det, men nu är det kört...satte ut en bild lite oigenomtänkt..och nu går det ej att ångra...men det som var så bra, är att jag inte alls är lik mig (tror jag)

Har alltid glasögon på mig numer...
Intressant diskussionsämne iaf...är det ok om jag tar efter dig och gör ett inlägg framöver jag med..ang anonymitet el inte?

Säg gärna ifrån om du inte vill det!!

Kram på dig!

Kerstin sa...

ÅÅÅ for en herlig blog dette er :). Så fin korg du har vunnet. Godt du fikke hentet den hjem nå da. Så moro det var å se forandringen i kjøkkenenet deres. Det ble jo riktig så flott.
Håper det er ok at jeg linker til deg?
Ha en fin dag!

Kerstin

ängeln i vitt sa...

Kuddarna är superfina, korgen likaså. Men du, vilken häftig stund du måste ha haft hos frissan. Där slog du två flugor i en smäll ju. Dels blev du ju nystylad och sen fick du prata om bloggar och inredning det bästa av allt.

Ha det gott
Kram Carina

Anonym sa...

Blir mer och mer förtjust i den vita, lantliga stilen, bland annat tack vare dej.

Jag började blogga för att maken upptäckte att den funktionen fanns kopplat till vårt E-postkonto. Jag fortsatte för att jag älskar att skriva.
I början var det mest släkt och vänner som ibland var inne och läste lite på min blogg. (Ingen vettig männsika kan väl orka läsa alla inlägg jag skriver.) Sen har det utvecklats till att jag idag har "blogg-vänner" som jag är inne och hälsar på nästan varje dag, och som jag vet hälsar på hos mej.
Jag började alltså i "fel ända". Från att vara oanonym till att även vara anonym.
Fick häromdagen en påminnelse om att gamla vänner som känner mig, men som jag tyvärr inte umgås med, läser min blogg ibland - och då kände jag mig både lite stolt och lite... kanske inte skrajsen, men jag hajade till lite i alla fall.

Karin Lindström sa...

Hej!
Var tvungen att titta in här efter att ha läst Maries inlägg, och du har verkligen en fin blogg.
Jag kommer gärna tillbaka och tittar mer!

Hälsningar
Karin

Unknown sa...

Oj va kul med frisören!!

Jag tycker att man ska vara lagom anonym hur man nu är det"fniss" man får göra som man känner för just i de situationer man är i.
Låter kul med en ny loppis, kanske du kan maila mig och säga var den ligger...?
Va kul det låter med daten ni skulle ha. Hoppas den blev kul, kram Pia