onsdag 21 maj 2008

Kära USA-vänner, loppis & kreativitet!

Wow, vilka underbara dagar jag, Peter & Elliot hade tillsammans med det amerikanska sällskapet. För mig så dök det upp många härliga minnen!

Jayne, Hannah, Jill, Mike, Patty and Nancy....(oh Nancy!)

En av dagarna spenderade vi på Marstrand. Vi promenerade omkring, gick i lite affärer, tog oss en fika....ni vet chokladbollar va?! Kommer ni ihåg vad vi kallade dem förrut...börjar på N slutar på bollar, gör en direktöversättning från svenska till engelska på det, ja, det skrattade de gott åt.... Bakade sådana när jag var i USA och de var lika populära nu.
Vi gick även en runda på Carlstens fästning, de har en helt fantastisk utsikt därifrån. Glömde dock ta med mig kameran så några fina bilder därifrån kan jag tyvärr inte ge er, bara en bild från en tidning jag fick med mig hem......


Sedan så "gjorde" vi lite Haga (gammalt område i Centrum av Göteborg), shopping, besök till min mamma och pappas stuga vid sjön (mina syskon var också där, vi blev sammanlagt 17 stycken) och en hel del Göteborgs-Varvet.

Som jag skrev i förra inlägget så hann vi även med en lokal loppis och det tyckte de verkligen om. Tyvärr så är ju inte deras dollar värd så mycket, 1 dollar är ungefär 6 kr. När jag var i USA åren 89-90 så var den ungefär 6...och det var 18 år sedan!!! Egentligen är det en ypperlig tidpunkt för oss att åka dit istället för tvärtom. Men jag tror att de var nöjda med vad de kom hem med. Jag prutade så mycket jag bara kunde! Är det inte roligt, jag tar med dem till en fallfärdig lada med en massa smutsiga saker.....haha!!

Denna underbara stuckaturbit fick jag med mig från loppisen (samma loppis som jag fick tag på de andra stuckaturbitarna). Jag fick även med mig lite lakan med spets, en liten urnkruka, några porslinsknoppar, dock ej fotade.


Denna vackra rosbukett fick jag bara så där en av dagarna av Patty, tack! Thank you Patty, for the lovely roses!

Som sagt var...det grämer mig att jag tog så lite bilder, en dag så låg kameran och simmade i min väska. En flaska hade läckt och då fick kameran "ligga" på tork den dagen. Som tur var gick inte kameran sönder!! Jag får väl skylla på att jag var värd...men Patty tog desto fler foton, typ 1000 sammanlagt från deras hela resa...får nog be henne skicka över några bilder.



Jag bad hela gänget att skriva på griffeltavlan som minne, det gjorde de så gärna. Här är det Nancy, Mike och Hannah som skriver sina autografer.

Blödig som jag är så stod jag givetvis med tårar i ögonen när de alla skrev på. Patty påminde mig om att jag sa -This sucks! när jag skulle åka ifrån dem -90....kände samma nu! De är så underbara människor och nu är planen att vi skall åka till dem inom en snar framtid.

Nu när jag har hämtat mig lite från mitt stora besök (levt i en amerikansk bubbla känns det som) så skall jag runt och blogga och kolla in vad ni alla har hunnit med.

MEN, jag vill dessutom tacka såå mycket för den jättefina kreativa utmärkelsen som jag har fått av Marie, med den underbara bloggen Vita Ranunkler.
och även från Tina, I mitt vita hus, som har en härlig blogg med inslag av New England stil.
Stort tack för detta....det gör mig så enormt glad, berörd och stolt! TACK! Eftersom denna utmärkelse redan varit runt hos så många, väljer jag att inte skicka den vidare. Tycker faktiskt alla bloggare är värd den. Både för den tid vi lägger ner på bloggandet och för all kreativitet som flödar bland oss. Vi ger varandra värme, vänskap och kreativitet! Vet ni! Vi skriver faktiskt historia.



Ni betyder mycket för mig!
Kramar Ann

10 kommentarer:

Liza i pepparkakshuset sa...

Härliga Marstrand! Blev förälskad i ön för 2 år sedan. Vilken rolig tripp ni verkar ha varit med om.

Ha det bra

Kram Liza

hemtrevnad marie sa...

Vad ni verkar ha haft det mysigt!!!
så kul att ni fortsatt att hålla kontakten efter så många år....vilken tur ni verkat ha med vädret också.....Ni visade Sverige i dess vackraste skrud!
Ha en härlig vecka, och vila upp er efter allt ståhej!
kramis

Spets och snor sa...

Du är en riktig loppisfantast. Jag blir facinerad hur du hinner med allt. Du är allt en liten duracellkanin du med som jag beskyllde Lantlifs Anette för ett tag sedan :-) DU ger mycket härlig inspiration i alla fall. många kramar Helena

...med tiden som hjälp-Linda sa...

ujjj...uj..uj... får ju nästan tårar i ögonen själv, när jag läser att du blev vemodig när de skrev på griffeltavlan... *snyft* Men klart du hälsar på DEM snart!!!//Linda

Marie sa...

Hej Ann!
Åh, vad det måste ha varit roligt för dig att träffa dem igen. Så mycket roligt ni har hunnit med, t.o.m ett loppisbesök, hihi.
Usch, var det inte väldans sorgligt när ni skulle säga hejdå, kan bara tänka mig hur känsliga jag skulle ha gråtit. Men vad roligt att ni planerar att hälsa på dem framöver!

Ha en bra torsdag!
Kram Marie

Marie sa...

Hihi, vi skrev visst hos varandra samtidigt!

God Natt!
Kram Marie

Lilla Blanka sa...

Hej Ann!

Ja åh Marstrand är underbart..fast det är större delen av vår fina västkust tycker jag, har ju bott ute på en ö i Bohuslän och tycker det är underbart där.

Jag får tårar i ögonen bara jag läser om ditt amekrika-besök..kan tänka mig att det var svårt att skiljas när de skulle åka.

Vad ompysslade de verkar ha blivit och vad bra grejer du hittade på med dem.

Nu fick jag längtan till USA också..blir alldeles melankolisk nu hihi..

Nä dags att jobb lite..
Kraaaam
Mia

Annika sa...

Härligt att få rå om dom va!! Ni såg ut att ha gjort mycket kul. Fina fynd Du gjort, igen. Tycker alla gör fynd utom jag. Nu ska jag se om datorn gör som jag vill. Han vägrar nämligen att infoga bilder åt mig, ska ta i med hårdhandskarna.. HiHi Kramiz Annika

Anonym sa...

Vad roligt att ni haft det så bra. Hoppas att ni får möjlighet att åka och hälsa på hos dem snart. Att ni kan passa på medan dollarn står lågt. ; - ))

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen min, tack för så goa och kloka ord hos mig, du är sån härlig inspiration och en ren kick! är ju med blödig.gråter åt din varma återberättelse, sån är jag, vilka dagar så härlig...nu til bilden, är du med där eller, en kvinna för mkt mot namnen, hihi är ju nyfiken och vill ha ditt ansikte på näthinnan när jag tänker på dig ju, hihi! fyndarfia vilka jäklarstuckaturer du haft turen att hitta i denna sköna skitiga lada. du idag har jag köpt ett stoooooooooort gammalt fönster som vi ska göra till en liten vägg i vardagsrummet, ska hämtas på ons, tralala...varmastekramen till dig bloggsystra mi //lotten
ps kan du höra med peter om man kan olja med vitpiggment på altanen...