onsdag 7 maj 2008

Jag fejar inför storfrämmat!!

Vill framföra mitt varmaste tack för alla fina kommentarer jag har fått kring köksprojektet, blir såå glad och upprymd! TACK!

Oj....jag skall få besök av "min" familj som jag bodde hos i USA åren 1989-90. Det var en omtumlande tid i mitt liv, både gråten i halsen när lilla mamma ringde och massa roliga minnen att se tillbaka på.
Fantastiskt vad man kan anpassa sig....där satt jag, Ann, 17 år i en gul amerikansk skolbuss och gick i amerikansk skola. Jag spelade basket men skadade mig innan säsongen skulle börja (säsongen är bara 3 månader lång), var i Chicago med alla utbytesstudenter och blev helt salig när en svensk butik hittades och vi alla svenska i gruppen bara rusade in och köpte knäckebröd och kaviar....haha.

Var bl.a. i New Orleans, Smookey Mountains & Florida. När jag var i Florida, gick jag med gips så jag och en brasiliansk kille, Wuber, som också var skadad, åkte omkring i småbilar och hade såå kul. Jag fick stå modell i en gammal svensk folkdräkt när ägaren av Minnesotas amerikanska fotbollslag var i the City Hall (stadens samlingslokal). Var och besökte the Amish People med min amerikanska familj...fantastisk upplevelse!! Fick äran att tala för oss alla utbytesstudenter i skolan på examen....oj, ni må tro jag var nervös....lilla jag från Sverige stå där inför så många, 3000, och tala på engelska...

Ja, när jag sitter och börjar tänka tillbaka så kommer jag på än det ena, än det andra....jag är superglad att jag vågade ta mig iväg så där...fniss...vet inte om jag är lika djärv idag. Men den 14:e maj kommer i alla fall "min" familj och hälsar på så mina inlägg fram till dess kommer nog på det ena eller andra sättet att handla om det....

Här är Elliots nyfejade lekstuga.....

Välkommen in!

Lite kuddmys. Soffan ni ser är en gammal utdragbar säng/soffa....ojoj, vad jag slet för att få in den. Fick dra isär den till full längd och dessutom montera ner dörren för att få in den. Elliot fick denna jättefina stuga av mina föräldrar när han fyllde 2 år...de kom körande med den på en kärra, hur häftigt som helst. Peter målade stugan utvändigt och jag målade den invändigt.

Känner ni igen tunnan? Det var den jag fick med mig hem från loppisen i Stråvalla. Det ligger leksaker i den.


Spisen hade jag när jag var liten, lite skavankig men fungerar att koka lite kaffe och baka en sockerkaka i. Elliot bjuder gärna in till kalas!

Här är äntligen vårt altanstaket målat, äntligen, äntligen, äntligen fick jag måla det (Peter var stor motståndare till detta från början, nu har han varit med och målat och tycker det blev jättefint). Har ju väntat nu i två år (med tryckimpregnerat måste man vänta läääänge innan man målar). Lotten, du får tänka att då har du någonting roligt att göra med altanen längre fram! Känns som en ny altan, igen!!

Före

Efter

Det fattas hattar på stolparna annars är allt klart.

Har tvättat en hel del vita detaljer med algrent idag, kolla in skillnaden på den vänstra och högra grinden...det blev stoor skillnad. Peter lagade fästet till grinden, den blåste sönder i senaste stormen...

Här har jag algtvättat den högra delen, jag minns inte om jag tvättade grinden förra året men oj vad alger det var.

Här är grinden tvättad och lagad! Bilden är tagen nedanför vårt hus ute på grusvägen, man ser även det nymålade staketet. Oopps, långt där uppe till vänster ser jag ett nytt projekt, taket på vårt förråd är ett lapptäcke av färger...det var så när vi flyttade till huset.

Ja, här fejas det vidare....

Kram Ann

17 kommentarer:

Liza i pepparkakshuset sa...

Kul med besök!
Grinden är verkligen jättesnygg, vill ha nått liknade själv men då vår trädgård är i olag så lär det dröja...

Kram Liza

hemtrevnad marie sa...

Kul att få sån långväga främmat!
Det blir såå fint med vitt räcke, och tänk vilken skilnad på grinden!
kram

Annika sa...

Härligt att feja riktigt rejält när det blir sååå fint resultat. Drygt att vänta på tryckat virke men när man väl kan måla blir det ju så fint de med. Ska visa sambon Dina bilder i kväll och börja bearbeta honom. Väntar på ny bänkskiva i mörkbrun björk så jag tror vit pärlspont skulle göra sig.
Kram Annika
Ps Är det okej om jag länkar till Dig.Ds

sommar-rummet sa...

Förstår att du vill fixa o dona till främmat kommer. Jag är oxå sån, vill att allt ska va i sin ordning vid besök. Det kan va drygt men bra oxå, för då blir det gjort. Ha det så gott o ta hand om dina besökare... KRAM

Marie sa...

Så roligt det måste vara att "din familj" kommer på besök. Har ni träffats sen du bodde hos dem? Tänk vad modig du var som vågade åka dit, det hade jag aldrig vågat! Om jag räknar rätt så måste du vara något år äldre än mig, jag blir 35 i år, eller har jag fel?

Så mysigt det ser ut i Elliots lekstuga och vad fint altanstaketet blev.

Blomman du undrade över hos mig är en saxifraga, tror att den kallas för Peter Pan, men är inte helt säker.

Ha en trevlig kväll Ann, vi ses!
Kramar Marie

My Lovely Things sa...

hej!!
Åh så fin lekstga...tänk att få leka i den..

så mysigt det låter med din amerikanska familjs besök..

Tänk vilken upplevelse det måste ha varit för dig när du var där..

Vilket fint hus ni har...

Staketet ja..Vi ska måla vårt iu år med..nu är ialla fall 2 hus sidor snart färdiga...

Kika in så får du se hur huset blev vitt..
kram anna

Annas skattkammare sa...

Oj vad du fejar och donar och jättefint blir det! Lekstugan var ju urmysig! Vad härligt det låter med besök från "din" familj! Och spännande att åka iväg sådär på äventyr.. Ha det gott! Kram /Anna

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Oj jösses vilket fejande..men det är ju såå bra när man får besök sådär för då lägger man in racer-växel i fejeriet (i alla fall gör jag det, hihi)..och wow vad snyggt det blir..! Har missat en del pga mitt Danmarksbesök ser jag...vad snyggt det är i köket, underbart rent ut sagt! Fräckt att få en preview av köksgolvet..det kommer bli supersnyggt!
Kraaaaam
Mia

n o r d i n g å r d e n sa...

Å vilken fin trädgård ni har och en sån vacker grind och veranda!! Och urmysig liten stuga!!! Så kul och spännade med USA-besöket! Mari.

me and alice sa...

Vad spännande att få träffa familjen igen...
Altanräcket blev helt underbart fint! Vilken skillnad när det blev vitt. För att inte tala om er vackra grind!!! Vilken pärla till gård ni bor på!
Lille Elliott måste vara överlycklig för sitt alldeles egna fina lilla hus...
Ha det så gott med fejandet!
kram Susanne

lottens vita och gröna sa...

hallå min vän! ska ju int förlita sig på att den där nedrans bloggkoll funkar, här var det ju nytt ju!jasså storfrämmande från amerikatt, sou najs!har ni träffats under åren, är det the firt time in sverige? ja vet måååånga frågor, nyfiken kan inte hjälpa...ska de stann looooog time och typ sehela sweden?men så ljuvlig stufa elliot har, lekar han där mycket, förrut tänkte jag så här...om jag får en till dotter ska vi fixa en lite stuga, men herregud vad är det jag säjer..jag som skrev min uppsats och allt ur ett genusperspekti v, yes sure samma möjligheter, ska absolut bli en stuga åt lilenman om jag får bestämma. nedrns tryckimpregnerat...vill med måla, underbart snygt blev det och er grind är underbar,gården kommer att få the americans att shaka rejält i knäna!!!soooooonajs! najsig kram lotten

♥ Pia... sa...

Hej...jisses så mycket fint det var här...blev alldeles tagen av det fina vita köket...åååhhh vad jag vill göra om överallt..men si det går inte..får ta lite här och där bara:)..det vita pärlspontade kaklet..hur funkar det i verkligheten ..menar alltså , när det är över diskbänken?så fint..det ville jag ha innan vi fick dit det kaklet vi har nu..och blev nerröstad:(..synd...ser att kusin annika ska ha vit pärlspont med..nu får jag allt åka till henne och se var ? hon ska ha det:)..kul med så långväga gäster...kram och ha det så gött..PIA

Anonym sa...

Jag blir mer och mer vit i hjärta och sinne, ju oftare jag besöker din blogg.
Vad underbart vackert det är med vit grind och räcke sådär i skymningen framförallt.

Hoppas du får en härligt solig helg!
Kram
Zäta

Jessika sa...

Vad skönt att det är fler som väntar med att måla räcket till altanen ( min man har bromsat länge). Vi har nästan exakt lika modell på räcket och jag har bestämt mig nu för att måla det vitt för det har nästan blivit svart på vissa ställen.

Jag tycker det blev jätte snyggt i alla fall, säg det till din man att ni gjorde rätt i att måla.

Hälsningar från Jessika

Gårdsromantik sa...

Men hjälp vad du är duktig och kreativ. Du oc maken måste ju vara ett fantastiskt team- ni har ett fantastiskt vackert hem!

Kram Maud

Unknown sa...

Oj va modigt att dra iväg sådär själv! Verkligen stärkande för självförtroendet...

Va underbart fint ni bor, skulle tro att din "familj" från over there vill flytta hit...Ha det så gott och trevligt tillsammans, kram Pia

Mia sa...

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Såg reportaget i BT men bilderna var så små o otydliga, blev glad när jag såg bloggadressen! Nu kan jag kika ordentligt hur det ser ut. Jättefint!

Jag läste vad du skrivit om taket, det kanske är ordnat redan. Annars får du här ett litet tips: Man kan måla plåttak! Det blir väldigt bra!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Mvh Maria i Sandared