måndag 30 november 2009

Underbar helg på Villa Sjötorp

Hej kära vänner!
Jag och Peter har haft en barnfri helg, wow, det var ovant och i sanningens namn helt ljuvligt att få sitta ner en hel måltid och prata utan att bli avbruten hela tiden. För andra året i rad blev vi medbjudna till Villa Sjötorp av Peters tvillingbror A och hans kära sambo H. Stort varmt tack för er generositet, vi njöt i fulla drag!!!
Mina underbara föräldrar tog hand om barnen, det gick jättebra. Lilleman Oliver som vi hade "trimmat in på 5 minuters metoden" inför denna helg sov från 19.30-06.00 utan avbrott. Han sover helt otroligt bra nu, tryggt och lugnt somnar han och sover hela natten. Tack kära Mamma & Pappa, det var guld värt för själen!!

Det var kraftig dimma på söndagen men jag måste säga att huset ser helt underbart ut i dimman, detta är framsidan...förstora gärna upp bilden och kolla in verandaräcket och alla vackra snickerier.

Här är husets baksida med dess veranda....är inte de tre tornen helt ljuvliga, älskar detta hus!!!!

Här har vi nu kommit lite närmre verandan. Snickerierna är såå underbara. Det bjöds på glögg här ute i samband med middagen.


Åhh, vad underbart det var att sitta här på denna mysiga renfäll och dricka glögg, skulle nog allt också vilja ha några sådana och "slänga" ut på några stolar i trädgården....

Är inte denna bild helt otrolig!!!!! Nu står jag inne på verandan och fotar ut mot vattnet. Ja, det är alltså havet rakt ner där bakom det nedre trädet. Tycker bilden är trollbindande.

Är inte detta lilla minihus sött, sånt skulle man ha i sin trädgård.....

Här är Villa Sjötorps lilla älg som vi fick ta hand om i en natt. Kan varmt rekommendera detta ljuvliga ställe! Personalen är dessutom mycket personlig och underbar - tack Lotta, du gjorde vår vistelse ännu mer minnesvärd, du är en härlig frisk fläkt!!

Fridens liljor!
Ann

onsdag 25 november 2009

1:a advent i antågande....

Hej igen alla goa!
Jag är full av massa julinspiration just nu så hela hemmet är upp och ner, det julas för fullt! Jag vill vara färdig nu när 1:a advent är här så att jag sen bara kan njuta av allt! Jag visar lite bilder nu, lovar, det kommer definitivt mer!

Detta är ett skåp som står i vår lilla hall. Används dock inte som hall utan är mer en liten passage mellan kök, arbetsrum/gästrum, vardagsrum. Så småningom skall detta skåp få flytta in i badrummet. Kransarna som hänger på dörrarna är gjorda av mjuken (Peter förtydligar - mjuken = en enbuske/-ris med mjuka barr), ett helt underbart naturmaterial som jag varmt kan rekommendera.

Luffarslöjdskrokhållaren har Peter knåpat ihop. Egengjord smällkaramell.

Här är hyllan jag köpte på Maries Brocantemarknad. Supernöjd! Hjärtankransen har jag klätt med mjuken. Stommen till kransen är gjord av armeringsjärn som min Pappa gav mig för minst ett år sedan, tack Pappsen, nu kom den till nytta! Kudden som syns till höger i bild har jag själv gjort, skall göra fler, det var jättekul....

Hyacint i kruka, la lite vaxat papper i krukan och en liten fattigmanssilverkotte (sicket långt ord det blev...haha). Vill ge ett litet tips...för att hyacinterna skall hålla länge så går alltid jag till vår lokala handelsträdgård som egenodlar sina hyacinter och ber att få outvecklade, som alltså inte är färdiga att säljas ännu. Detta gör att hyacinterna i stort sett håller sig över hela julen. De ser lite små ut i början men de tar sig ganska så fort.

Nygjord liten krans kring halsen på madonnan.

Om ni är intresserade, så går projekt Olivers rum så sakteliga framåt. Golvet ligger nu på plats och det är färdigkvistmålat. Nu skall det spärrgrundas 1 gång sen skall det börja målas, då börjar det roliga!! Jippi!!!

Tack alla underbara människor som kikar in till mig och orkar skriva en liten kommentar, tack snälla, blir jätteglad!!!!!

Kramilikram

Ann

söndag 22 november 2009

Hihi...kvinnlig list.....jippi, jag lyckades!

Jo, nu skall jag berätta....



Efter underbar inspirerande helg (förra helgen) med härliga bloggvänner så trodde jag att jag skulle ta det lite lugnt...men nej då, gissa vad jag helt plötsligt satte igång med!? Jo, rensa ut Olivers (lillemannens) "nya" rum som faktiskt hade blivit ett riktigt skräprum. När jag var klar med det så var jag så på gång så jag åkte och köpte väggfärg.
Sen kom det lite kvinnlig list, jajamensan....hör här:

Jag - Du Peter, du vet den där golvfärgen vi har stående...paus....

Peter - Ja?!

Jag - Jag var faktiskt och köpte färg idag till väggarna i Olivers rum och då passade jag på att kolla vad färg skulle kosta om vi eventuellt skulle måla befintligt tarkettgolv. Den färgburken skulle nästan kosta lika mycket som att köpa ett nytt trägolv (och i samma andetag sa jag) och som jag nämnde vi behöver inte köpa golvfärgen, vi har såpass mycket så det skulle räcka! Sedan sa jag ingenting mer just då om det.

Senare.... (vill tillägga att då hade jag strukit rummets väggar 1 gång)

Jag - Jag har kollat upp vad trägolvet skulle kosta, dessutom så har dom det just nu på lager...har du funderat nå´t på det?

Peter - Jaa, det kanske vi kan göra.....

Jag - Ja, vad kul....hum skulle du möjligen.... i så fall....ha lust att....åka imorgon efter jobbet och köpa brädorna???

Peter - Jaa, det kan jag kanske göra.....måste bara kolla lite mer exakt hur mycket brädor vi behöver.

Jag - Menar du det!!! Vad kul!!!!! Jag skall måla väggarna en gång till ikväll så då kan ju golvet läggas när som helst!

Jag har målat väggarna färdigt och listerna är avplockade. Idag ligger ungefär 3/4-delar av brädorna på. Tyvärr upptäckte vi att ett helt paket med brädor var så pass skadade att de inte gick att använda, surt! Golvet hade annars varit färdiglagt idag.

Ja, vad kan jag säga, jag frågade faktiskt Peter hur det kom sig att han såpass lätt tyckte att det "lilla" projektet var ok att göra bara sådär. Tanken var nämligen att Olivers rum inte skulle göras ordning förrän till våren. Jo, då svarade han att eftersom jag hade dragit igång det och var så drivande så blev det inte lika jobbigt.....yes, lyckad kvinnlig list!!

Här är ett loppisfynd jag gjorde med Marie och Mia förra helgen, stor härlig glasburk som jag satte ner några hyacinter i.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg. Vi har som sagt var lagt golv och även haft våra jättetrevliga och mysiga grannar på en bit mat. De skall föda barn inom kort, och vill passa på att lyckönska dem inför det stundande. Kram på Er båda!

Tack alla goa för de omtänksamma kommentarerna jag får....skall försöka svara lite bättre än jag hittills har gjort.

Kramar
Ann

måndag 16 november 2009

Härlig helg med goa bloggvänner!

Oj vilken härlig helg jag har haft med mina goda vänner Marie och Mia! Vi har pratat om att träffas och pyssla/gå på loppis såå länge och nu blev det äntligen av.

Vi började lördagen tidigt, första loppisen startade kl 10, ivriga som vi var stod vi i kön redan kl 9.30. Tur var väl det för denna loppis är oerhört välbesökt. Sedan löpte dagen på, vi betade av så mycket som 9 loppisar under dagen....en del trevliga små fynd gjordes, det visar jag dock en annan dag.
Sista stoppet var hos härliga Ingrid med Atmosphere....ljuvligare butik får man leta efter. Man trollbinds och tiden stannar när man kliver innanför dörrarna. Ingrid bjöd på härligt kaffe med jättegott lantbröd, underbart smakrik ost och smaskig korv. Tack snälla Ingrid för din gästfrihet!!

När vi kom hem hade min underbara man Peter, alltså Peters Projekt, fixat god mat och till och med tänt ljus lite här och där...hihi sånt gör han nästan aldrig annars. Tack för din ansträngning, du är bäst! Sedan pratade vi i massor och kvällen blev ett härligt minne.


Det underbara korset och de små söta kulorna (förstora gärna bilden så ser du dem mycket bättre ;) fick jag i present av Marie, tack goa vän!


Denna underbara sockerburk fylld med härligt godis och även den jättefina hyacinten i kruka fick jag av Mia. Underbart att få gåvor som är så mitt i blink....tack snälla Mia för dem!

När söndagen var kommen så stod det pyssel på schemat, oj vad pysselmaterial vi alla hade, hela vårt stora bord var fullt. Vi lyssnade på julmusik, drack glögg, åt pepparkakor för att få den härliga julkänslan att infinna sig. Nedan så ser ni lite jag hann med, mer skall det bli, advent närmar sig ju med stormsteg.




Tack goa vänner för en helmysig helg!

Kram, kramilikram

Ann